«Батька, вперед!»: появилось видео, как сторонников Лукашенко готовили к митингу

Участников митинга за Лукашенко учат, что кричать / Reuters

Беларусов учили синхронно выкрикивать лозунги.

У Білорусі оприлюднили відео, на якому зображена підготовка бюджетників до мітингу на підтримку Олександра Лукашенка, яких систематично звозять до Мінська.

Ролик опублікувало видання Tyt.by. На кадрах можна побачити людей, яких везуть в автобусі і в дорозі вчать, як правильно вести себе на протесті.

«Батька, батьківщина, Білорусь», «Білорусь - це ми», «Батька вперед, з тобою народ», «Тільки разом і тільки вперед», - вигукує організатор, а пасажири автобуса за нею повторюють по кілька разів.

Відзначимо, в Мінську на мітинг на підтримку Лукашенка людей з державних підприємств звозили під загрозою звільнення і погрожували позбавленням місця в гуртожитку. Втім, деяким за участь запропонували відгули на роботі або матеріальну допомогу. З деяких міст пустили спеціальні поїзди, щоб доставити учасників мітингу. Наприклад, з Бреста до Мінська прибув поїзд з 19 вагонами, які повністю заповнені людьми.

«Вчителів шкіл Вітебська вчора повідомили про цей захід, потрібно по 2 людини зі школи. Обіцяють матеріальну допомогу і банкет після заходу», - розповіли журналістам білоруси.

Нагадаємо, у вівторок, 18 серпня, на білоруському правовому порталі з'явився список з 25 сторінок, в якому вказані прізвища силовиків, які отримали медалі від президента Білорусі Олександра Лукашенка за "Бездоганну службу".

Медалі силовики отримали на тлі хвилі насильства в Білорусі , де після оголошення результатів виборів спалахнули масові протести, що супроводжувалися хвилею насильства з боку силовиків на адресу білоруських громадян.

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты