Эксперт раскрыл сроки окончания строительства Северного потока-2

Северный поток-2 могут достроить в срок от 1 до 1,5 месяцев - эксперт / Reuters

Строительство Северного потока-2 возобновилось 11 декабря.

Російський газопровід Північний потік-2 може бути добудовано в терміни від 1 до 1,5 місяців в тому випадку, якщо одночасно будуть працювати два трубоукладача. Якщо в процесі будівництва задіють тільки Фортуну, то терміни затягнуться до 3 місяців.

Як заявив експерт фінансового університету при уряді РФ Ігор Юшков в коментарі виданню Известия, швидкість роботи трубоукладача Фортуна становить один кілометр на добу. Отже, для того щоб добудувати газопровід Північний потік-2 в територіальних водах Німеччини, судну потрібен тиждень. Якщо в будівництві одночасно задіють Фортуну і академік Черський, то на німецькій і датській ділянці вдасться завершити будівництво за 1-1,5 місяці.Читати такожЗМІ дізналися нові дані щодо завершення будівництва Північного потоку-2

"Щоб повністю завершити укладання підводної частини обох ниток "Північного потоку-2", включаючи данську ділянку, буде потрібно від одного до півтора місяців за одночасної роботі обох суден — "Фортуна" і "Академік Черський", - стверджує Юшков.

При цьому він підкреслив, що якщо буде задіяна тільки Фортуна, на будівництво СП-2 піде до 3 місяців.

Північний потік-2 новини

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты