Израиль тайно купит для Сирии вакцину Спутник V у России – The New York Times

Израиль и Сирия провели обмен пленными / Riafan

Израиль и Сирия враждуют, у государств нет дипломатических отношений.

Влада Ізраїль погодилися на таємну закупівлю російської вакцина від COVID-19 Sputnik V у Росії для Сирії, тому що цього вимагала сирійська влада у відповідь на звільнення Дамаском ізраїльської громадянки, повідомляє американське видання The New York Times з посиланням на свої джерела.

Молода ізраїльтянка була заарештована у Сирії за звинуваченням у незаконному перетині кордону. Згідно з офіційними даними, сирійська влада відпустила її в рамках обміну полоненими. У Ізраїлі сказали, що натомість вони випустили на свободу двох сирійських пастухів.

Однак джерело NYT стверджує, що під час укладення угоди з обміну полоненими, дві ворожі держави, між якими відсутні дипломатичні відносини, домовилися про ще одну умову – Ізраїль повинен закупити у Росії певну кількість доз російської вакцини від коронавірусу Sputnik V для Сирійської Арабської республіки. Згідно з угодою, гроші будуть виплачені росіянам.

Підкреслюється, що Ізраїль, таким чином, закупить російську вакцину від COVID-19 для потреб Сирії, щоб остаточно вирішити питання про звільнення своєї громадянки.

Відносини Сирії та Ізраїлю

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты