Лукашенко "сдал" страну Путину: эксперт спрогнозировал будущее Беларуси

Россия выступит гарантом безопасности Лукашенко - эксперт / Reuters

Путин и Лукашенко будут действовать решительно.

У найближчому майбутньому проект Союзної держави Росії та Білорусі буде реалізований на повноцінному рівні. Чинному главі РБ Олександру Лукашенку гарантують безпеку, за яку він заплатить суверенітетом своєї країни.

Про це заявив експерт-міжнародник Тарас Семенюк в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, співпраця Росії та Білорусі знову набирає високі обороти, що свідчить про посилення інтеграційних процесів між двома державами і прискоренням створення Союзної держави в повноцінному форматі.

"Лукашенко не зволікатиме, а останні події говорять про те, що цю так звану союзну державу може бути реалізовано дуже швидко", - вважає аналітик. Читати такожУ Литві розкритикували ЄС через Білорусь і зробили Брюсселю попередження

Відповідно до точки зору Семенюка, Кремль досягне своєї мети, а Лукашенко заплатить за це суверенітетом Білорусі. Москва надасть йому гарантії недоторканності.

"Суверенітетом своєї країни - це раз. І безпекою свого життя. Лукашенку гарантуватимуть недоторканність, спокійну старість в обмін на здачу суверенітету Росії. Фактично економічно Білорусь вже залежна від Росії", - запевняє експерт.

Наостанок Семенюк підкреслив, що протести у Білорусі спрямовані не проти Росії, а проти особисто Олександра Лукашенка. І в разі відставки чинного глави РБ, в країні з'явиться новий президент, за правління якого процеси об'єднання двох країн будуть тривати. Читати також"Лукашенко загнаний в кут": Білорусь на порозі анексії - експерт

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты