Минюст США запросил данные о деятельности сына Байдена в Украине

Минюст США запросил данные о деятельности сына Байдена в Украине / Фото Reuters

Минюст в настоящее время изучает множество финансовых вопросов, касающихся Хантера Байдена.

Міністерство юстиції США запросило інформацію щодо діяльності сина обраного президента США Джо Байдена - Хантера у понад 20 різних компаніях і організаціях, включно з українською компанією Burisma.

Інформацію про це оприлюднило у неділю, 13 грудня, агентство AP з посиланням на інформоване джерело, близьке до податкової справи щодо Байдена-молодшого, розслідуванням якого займається прокуратура штату Делавер.

За словами джерела, яке попросило не називати його імені, Мін'юст наразі вивчає безліч фінансових питань, що стосуються Хантера Байдена, в тому числі про те, чи порушував Байден-молодший і його оточення законодавство про податки та відмивання грошей в ділових відносинах із закордонними країнами.

Співрозмовник агентства не зміг уточнити, чи є робота Хантера Байдена в українській компанії центральною частиною федерального розслідування, або ж прокурори просто шукають інформацію про всі джерела його доходів за останні роки.

Згідно з повідомленнями, Мін'юст США також запросив інформацію про ділові відносини Хантера Байдена з Китаєм. Хантер Байден на цьому тижні підтвердив, що прокуратура Делаверу веде щодо нього розслідування про податки.

Розслідування проти сина Байдена - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты