Морские дела - в строительстве Северного потока-2 возникло новое препятствие

Северный поток-2 / Reuters

Международная группа клубов взаимного страхования судовладельцев (IG P&I) обнародовала официальный документ.

Кораблі, які використовуються під час закінчення будівництва російського газопроводу Північний потік-2, не отримали страхове покриття від Міжнародної групи клубів взаємного страхування судновласників (IG P&I).

Про це повідомляється в офіційному циркулярі організації.

За словами судновласників, дане рішення було прийнято через серйозну загрозу, яку несуть з собою американські санкції проти газопроводу.

Також відомо, що обслуговування кораблів, які беруть участь у будівництві Північного потоку-2, може поставити всю IG P&I під загрозу санкцій від Білого дому.

"У світлі прямої санкційної загрози для страховиків, яку являють собою американські закони CAATSA ("про протидію противникам США за допомогою санкцій") і PEESA ("Про захист європейської енергетичної безпеки"), клуб не надаватиме страхове покриття для діяльності, що належить до проектів "Північний потік-2" або "Турецький потік"", ‒ йдеться в документі.

Крім того, в IG P&I заявили: учасників організації попросили - щоб уникнути санкцій - оцінювати та мінімізувати ризики укладення контрактів по Північному потоку-2 або Турецькому потоку.

Читати такожВ ЄС відмовилися вирішувати долю Північного потоку-2

Північний потік-2 - Що було раніше:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты