Нагорный Карабах – территория Азербайджана: Путин сделал заявление

Армения не признала независимость и суверенитет Нагорного Карабаха - Путин / Reuters

Президент РФ Владимир Путин заявил, что на территорию Армении не было посягательств со стороны других государств.

Територія Нагірного Карабаху, а також прилеглі до неї райони, згідно з міжнародним законодавством – невід'ємна частина Азербайджану. Росія не мала права надавати Вірменії військову допомогу в рамках ОДКБ, тому що щодо вірменської держави агресії не було.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін в ефірі телеканалу Росія 1, коментуючи питання територіальної приналежності Карабаху, повідомляє інформагентство РИА Новости.

За словами глави держави, офіційний Єреван не визнавав незалежності і суверенітету Нагірного Карабаху. Тому, згідно з міжнародним правом, ця територія належить Азербайджану.

"Вірменія ж не визнала незалежність і суверенітет Нагірного Карабаху. Це означало, що, з точки зору міжнародного права, і Нагірний Карабах, і всі прилеглі до нього райони були і є невід'ємною частиною території азербайджанської республіки", - сказав глава РФ.

Також політик додав, що умови ОДКБ не припускали обов'язок Росії втручатися в конфлікт Вірменії та Азербайджану, оскільки жодного зовнішнього військового впливу на територію вірменської держави зафіксовано не було.Читати такожЧому перемога Азербайджану у Нагірному Карабасі - пастка Туреччини і Росії

"Договір ОДКБ передбачає взаємну допомогу у разі агресії щодо території країни-учасниці цього договору. На територію вірменської республіки ніхто не робив замах, і це не давало нам жодного права взяти пряму участь у бойових діях", - додав Путін.

Наостанок російський президент підкреслив, що Москва зробила все, що від неї вимагалося в рамках Організації Договору про колективну безпеку.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты