Навального срочно вызвали в Москву: что случилось

Алексей Навальный / Reuters

В России оппозиционному политику пригрозили заключением.

Федеральна служба виконання покарань вимагає, щоби російський опозиціонер Олексій Навальний, який проходить лікування після отруєння Новачком у Німеччині, з'явився у філію служби в Москві.

В іншому випадку політику погрожують звернутися до суду для того, щоби замінити його умовний термін у справі Ів Роше на реальний. Про це повідомляє прес-служба ФСВП.

У відомстві заявляють, що Навальний нібито ухиляється від контролю кримінально-виконавчої інспекції.

«У журналі Ланцет 22 грудня 2020 р. опублікована стаття на основі матеріалів німецької клініки Шаріте, зібраних за результатами лікування громадянина Російської Федерації Навального. Виходячи з публікації, Навальний був виписаний з клініки Шаріте 20 вересня 2020 р., а до 12 жовтня у нього пройшли всі наслідки його хвороби. Таким чином, умовно засуджений не виконує покладені на нього судом обов'язки і ухиляється від контролю кримінально-виконавчої інспекції», - йдеться у повідомленні.

Якщо факт "ухилення від контролю" підтвердиться, ФСВП може подати до суду клопотання про заміну умовного терміну на реальний.

Як повідомив у Twitter адвокат Навального Вадим Кобзєв, йому надіслали СМС-повідомлення, щоби Навальний прийшов до Московської філії ФСВП о 9:00 ранку 29 грудня. Адвокат пояснив, якщо відомство звернеться до суду і суд підтримає його претензії, російському опозиціонеру дадуть 3,5 року реального ув'язнення.

Сам Навальний відреагував на заяву ФСВП у своєму Twitter, зазначивши, що, посилаючись на статтю The Lancet, російська влада «на офіційному рівні визнала отруєння».

Читати такожІсторик оцінив шанси Навального стати президентом Росії

Справа Ів Роше - що відомо:

Отруєння Навального - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты