"На*рать на НАТО": Трамп хотел переложить военную помощь Украине на Альянс - Болтон

Дональд Трамп / GettyImages

Если верить бывшему советнику Дональда Трампа, то президент США всячески пытался сэкономить на военной помощи для официального Киева.

Президент США Дональд Трамп неодноразово стверджував у колі американських чиновників ‒ військова допомога Україні повинна оплачуватися з бюджету НАТО (Північноатлантичного альянсу).

Про це стверджує колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон у своїй книзі "Кімната, де все сталося: мемуари з Білого дому".

Болтон стверджує, що Дональд Трамп спочатку не бажав видавати ніяких грошей в якості військової допомоги ‒ вважаючи, що допомагати Україні повинні сусідні з нею країни Європейського Союзу або НАТО.

"Мені на*рати на НАТО. Я готовий сказати: "Якщо ви не заплатите, ми не будемо їх захищати. Я хочу, щоб 300 мільйонів доларів [він мав на увазі 250 мільйонів доларів - частина допомоги, призначеної для України ‒ прим. авт.] заплатило керівництво НАТО", ‒ написав Болтон.

Нагадаємо, раніше Джон Болтон стверджував, що Дональд Трамп ні в яку не бажав визнавати втручання Росії у справи США або інших держав, бо остерігався, що його можуть звинуватити в змові з Кремлем. Крім того, Болтон назвав відносини Дональда Трампа і Володимира Путіна "загадкою".

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты