ОМОН, автозаки и задержания: как в РФ готовятся встречать Навального

Алексей Навальный заявил о возвращении в РФ / Reuters

Силовые структуры и Росгвардия в крупных городах РФ приведены в состояние повышенной готовности.

У Москві, біля аеропорту Внуково, куди в неділю, 17 січня повинен прилетіти з Німеччини опозиційний політик Олексій Навальний, розмістилися силовики.

Біля аеропорту помітили автозаки і ОМОН, повідомляє телеграм-канал Avtozak Live.

“Біля аеропорту Внуково, куди повинен прибути Олексій Навальний виставили паркан. Також на парковці проїжджаючі люди помічають автозаки ОМОНу", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється на сайті прокуратури Москви, в соціальних мережах розміщена інформація із закликом до участі в "публічному заході" в аеропорту Внуково, яке не погоджено в установленому законом порядку.

У Москві поліцейські прийшли додому до муніципального депутата Костянтина Янкаускаса і координатора штабу Навального Олега Степанова для вручення застережень. Про візит поліцейських також повідомили муніципальні депутати Юлія Галяміна і Сергій Власов.

/ instagram.com/tv_batalova

У Санкт-Петербурзі ввечері 16 січня затримали главу штабу Навального Ірину Фатьянову. Її і активіста Іллю Гантварга зняли з поїзда в Москву.

"Мені пояснили, що ми нібито готуємо заворушення в Москві, і на мене поскаржився якийсь громадянин", – зазначила Фатьянова.

За даними Фонтанки, силові структури в Москві, Петербурзі та інших великих містах приведені в стан підвищеної готовності. На робочих місцях знаходиться практично весь особовий склад центрів "Е" МВС, відділів по боротьбі з тероризмом і екстремізмом регіональних управлінь ФСБ, а також підрозділи Росгвардії.

Додамо, що рейс з Навальний з ФРН очікується в неділю аеропорту Внуково о 19:20 за московським часом.

Як силовики готуються зустрічати Навального

За даними Telegram-каналу Baza, в аеропорту Внуково чергуватимуть кілька підрозділів поліції. Всіх додаткових співробітників розділять на три групи:

Повернення Навального в Росію:

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты