«Доверия и близко нет»: у Зеленского ответили на обвинения Лукашенко в организации протестов

Офис Зеленского резко ответил Лукашенко / Офис президента

Офис президента призвал беларуского лидера уважать своих граждан, а не искать виновного среди соседей.

В Офісі президента опублікували офіційну відповідь на звинувачення президента Білорусі Олександра Лукашенка , який звинуватив Україну в організації та підтримці масових акцій протесту.

«Міждержавні відносини – це перш за все коректність і виваженість публічних формулювань. Бо незалежно від того, в якому емоційному стані перебуваєш сьогодні, у відносинах між сусідами обов’язково буде завтра, післязавтра. Проте сьогодні в Мінську практично офіційно прозвучало, що нібито керівництво України «наказує» провести нові вибори в Білорусі. Це не просто відверта неправда. Це свідоме нагнітання. Свідома провокативна поведінка. Для чого? Чи навіть не так: до чого тут Україна, якщо події стосуються суто Білорусі та внутрішньої недовіри?..», - пише прес-служба президента Володимира Зеленського.

Ситуацію в Білорусі в Офіс президента умовно розділили на три пункти:

Читати такожПутін готовий ввести війська в Білорусь на вимогу Лукашенка «Єдине, що хотілося б справді сказати білоруській державі, це – поважайте право своїх співгромадян на життя, здоров'я та свободу. І на політичну зрілість... Від цього залежатиме не тільки майбутнє Білорусі, а й майбутнє багатьох людей, включно з будь-якими політиками», - підсумували у Зеленського.

Як раніше повідомлялося, Лукашенко під час наради в Центрі стратегічного управління в Міноборони заявив, що необхідно терміново перекинути Вітебську десантно-штурмову бригаду в Гродно.

Нагадаємо, журналісти повідомляли, що в Білорусі 34-річного активіста протестів Олександра Тарайковского , який став першою жертвою протистоянь в центрі Мінська, вбив хтось із бійців спецназу КДБ Альфа або спецназу МВС Алмаз.

Як відомо, в Мінську 10 серпня на вулиці Пушкінській загинув протестувальник , який став першою жертвою вуличних протестів після оголошення результатів виборів президента Білорусі.

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты