Протесты в Бишкеке: протестующие освободили экс-президента Атамбаева из СИЗО, горел Белый дом

Пожар в парламенте Кыргызстана / Фото Sputnik Кыргызстан

В результате протестов в Бишкеке скончался один человек, еще 590 - пострадали.

У ніч на 6 жовтня в столиці Киргизстану - Бішкеку - продовжилися акції протесту незгодних з результатами виборів до парламенту.

Мітингувальники підпалили будівлю раніше захопленого парламенту, де також розташована адміністрація президента. Вогонь охопив по кілька кабінетів на четвертому, п'ятому, шостому і сьомому поверхах, повідомляє 24.kg

За словами учасників акції протесту, хтось спеціально підпалив кабінет, потім вогонь поширився на інші приміщення. На місце прибули пожежники.

Вогонь допомагали гасити і самі мітингувальники. Вони гасили вогонь зовні, пожежники - всередині будівлі. За годину вогонь вдалося локалізувати.

Також повідомляється, що учасники мітингу попрямували в СІЗО Держкомітету нацбезпеки та звільнили екс-президента Алмазбека Атамбаєва, повідомляє АКИргеѕѕ.

У серпні минулого року Атамбаєва затримав спецназ. Його резиденцію в селі Кой-Таш неподалік Бішкека двічі штурмували силовики. Спочатку прихильникам Атамбаєва вдалося не пустити спецназ до будинку колишнього глави держави. Другий штурм був вдалим, Атамбаєва затримали.

Пізніше Атамбаєва звинуватили у вбивстві заступника командира Альфи Усена Ніязбекова при штурмі резиденції. Після чого колишній президент заявив, що під час штурму його резиденції він стріляв.

У грудні минулого року Атамбаєву офіційно пред'явили звинувачення у вбивстві начальника спецназу Альфа під час штурму його будинку в Кой-Таші.

За даними Sputnik Киргизстан, ближче до ранку в соцмережах і ЗМІ з'явилася інформація, що деякі політики стали виконуючими обов'язки глав МВС, ДКНБ і Генпрокуратури. Однак на підставі чого їм дали повноваження, поки не повідомляється

Протести у Киргизстані - що було раніше:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты