Дания запретила работы по "Северному потоку-2": стала известна причина

Дания запретила работы по Северному потоку-2 / Reuters

Со строительством газпромовского проекта вновь возникли сложности.

Співробітники, які прокладають труби для газопроводу Північний потік-2, не можуть приступити до роботи вже два тижні ‒ данська влада не дає дозвіл через нерест тріски.

Про це повідомляє німецька радіостанція NDR Info.

За даними журналістів, данська влад заборонила будь-які будівельні роботи в районі Північного потоку-2 аж до кінця вересня 2020 року. При цьому, як повідомляють на радіо, природа у цьому випадку зіграла на руку політикам ‒ 22 липня держсекретар США і керівник Держдепу Майк Помпео прибув в Данію з візитом.

У рамках поїздки він провів зустріч з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксеном і міністром закордонних справ країни Йеппе Кофодою. Держсекретар зазначив, що США будуть як можна більш активно захищати свої геополітичні інтереси та запроваджувати санкції проти Північного потоку-2.

Читати такожСША передумали вводити санкції проти Північного потоку-2: у Вашингтоні зробили заяву

Нагадаємо, раніше в Брюсселі піддали критиці санкційну політику Вашингтона щодо низки країн, а також проектів Північний потік-2 і Турецький потік. За словами єврочиновників, країни Європи повинні самі визначати та координувати свою політику, на яку не можуть впливати такі треті країни, як США.

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты