Шансы 60 на 40: эксперт спрогнозировал, кто победит на выборах в США

3 ноября Америка выбирает президента / GettyImages

Выборы в США де-факто определяют направление развития всего мира как минимум на 10 лет вперед, отметил Новиков.

Чинний глава Білого дому, "республіканець" Дональд Трамп імовірно збереже свою посаду. Його шанси проти "демократа" Джо Байдена можна розцінювати як 60% на 40%.

Таку думку висловив колишній радник президента України Ігор Новіков, який відповідав за українсько-американські відносини, передає Україна 24.

"Я можу резюмувати тільки одне - сьогодні ми переможця не дізнаємося. Шанси зараз, я б сказав - 60% на 40% на користь Трампа. Але 40% шансу у Байдена все ще є. І мені дуже цікава Невада. Тому що всі прогнози, які я бачив - що Невада буде демократичною. Я впевнений на 100%, що вона буде республіканською", - спрогнозував Новіков.

За словами експерта, на виборах президента США є три ключові моменти.

"По-перше, ці вибори де-факто визначають напрямок розвитку не тільки штатів, але і всього світу як мінімум на 10 років вперед. Другий термін Трампа і перший термін Байдена - це кардинально різні речі. Вони відправлять світ у різному напрямку. Друге - ми повинні розуміти, що невизначеність цих виборів позначиться на всьому світі. Третє - доведеться запастися терпінням і подивитися", - зазначив Новіков.

При цьому експерт зазначив, що тотального хаосу боятися не варто. Тому що США - "це не тільки демократи і республіканці, але ще й інститути", а ці інститути нікуди не поділися".

Читати такожПолітолог пояснив, чому результати виборів президента США непередбачувані

Вибори в США - останні новини:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты