Тихановская упрекнула Путина за поддержку диктатора

Тихановская сожалеет, что Путин поддержал диктатора / Reuters

Лидер оппозиции подчеркнула, что глава Кремля не понял беларуский народ.

Опозиційний кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановская висловила жаль від імені всього білоруського народу у зв'язку з тим, що президент РФ Володимир Путін підтримав «диктатора» Олександра Лукашенка.

"Нам, білоруському народу, дуже шкода, що пан Путін у цій ситуації підтримав диктатора, а не білоруський народ. Він же бачить, що відбувається в Білорусі — що нас більшість, що ми не хочемо більше жити з цією владою. Ми прокинулися, і ми хочемо самі вирішувати, як нам жити далі. Ми, білоруський народ, це вважаємо неприйнятним», - цитує її Голос Америки.

Тихановська критикою на адресу Путіна відреагувала на намір Кремля виділити режиму Лукашенка кредит на суму в 1,5 мільярда доларів. За її словами, екс-президента в країні лідером вже не вважають, оскільки він втратив легітимність.

"Люди не сприймають його як президента Республіки Білорусь. Це дає нам підстави говорити про те, що всі його угоди, всі переговори, які зараз були проведені, вони будуть переглянуті в майбутньому після нових чесних виборів, коли до влади прийде новий президент», — додала вона.

Читати такожОпозиція Білорусі сподівається отримати від ЄС кругленьку суму

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты