В Беларуси Тихановскому продлили арест и выдвинули новое обвинение

Сергей Тихановский остается в тюрьме еще на 3 месяца / кадр из видео

Оппозиционера обвиняют в организации массовых беспорядков.

У Білорусі опозиціонеру і блогеру Сергію Тихановському продовжили термін утримання під вартою до кінця лютого 2020 року, тобто ще на три місяці.

Як повідомила його адвокат Наталія Мацкевич у коментарі РІА Новости, попередній термін утримання під вартою у опозиціонера закінчився 29 листопада. Його звинувачують у рамках кримінальної справи про підготовку масових заворушень у Білорусі.

«Продовжено термін ще на три місяці, до дев'яти місяців. Тобто до кінця лютого 2021 року», — повідомила Мацкевич.

Читати такожТихановська оголосила про створення в Білорусі народного трибуналуЗа словами адвоката, терміни можуть бути продовжені і після лютого, оскільки Тихановському пред'явлено звинувачення за частиною 3 статті 130 КК Білорусі. Йому інкримінують розпалювання расової, національної, релігійної або іншої соціальної ворожнечі або ворожнечі.

Тихановського утримують у слідчому ізоляторі в'язниці міста Жодіно в Мінській області. Захист його відвідує двічі на тиждень.

"Відчуває він себе нормально, внутрішня сила ще є. Але, звичайно ж, він обурений і звинуваченнями, і тим, що термін продовжено», — підсумувала Мацкевич.

Новини Білорусі

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты