В Иране рассказали об оружии, которым убили руководителя ядерной программы

В Иране рассказали об оружии, которым убили Мохсена Фахризаде / Reuters

Оружие, которое нашли на месте террористического акта, имеет логотип и спецификации израильской военной промышленности.

Зброя, яка використовувалася для вбивства іранського фізика-ядерника Мохсена Фахрізаде, якого західна розвідка вважала очільником іранської ядерної програми, вироблено в Ізраїлі.

"Фрагменти зброї, зібрані на місці теракту, мають логотипи і технічні характеристики військової промисловості Ізраїлю", - повідомив у понеділок, 30 листопада, телеканал Press TV з посиланням на інформоване джерело.

За інформацією джерела, зброя, яку знайшли на місці терористичного акту, має логотип й специфікації ізраїльської військової промисловості.

Міністерство оборони Ірану також заявило, що отримало «нові відомості» про особу злочинців, і що ця інформація «буде оприлюднена дуже скоро».

Колишній очільник організації оборонних інновацій і досліджень Міністерства оборони Ірану, Фахрізаде став жертвою нападу, унаслідок якого стався щонайменше один вибух і постріл з кулемета в місті Абсард поблизу Тегерана.

Міністр закордонних справ Мохаммад Джавад Заріф написав у неділю у твіттері, що це вбивство несе в собі всі ознаки ізраїльського режиму.

Історія саботажу Тель-Авіва, спрямованого проти іранської ядерної програми, так само стара, як і сама програма.

Багато спостерігачів вважають, що Ізраїль не може проводити такі небезпечні операції без інформації та підтримки США, які у 2015 році уклали з Іраном знакову ядерну угоду.

Убивство науковця в Ірані - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты