В МВД Австрии озвучили подробности теракта в центре Вены: фото и видео 18+

Теракт в Вене / Фото: скриншот из видео

Террористы по пути расстреливали прохожих.

У центрі Відня 2 листопада стався теракт, в результаті якого семеро людей загинули і не менше 15 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Як пише газета Süddeutsche Zeitung з посиланням на представника МВС, один співробітник поліції загинув при атаці терористів в районі Шведенплац.

"Терористичний напад біля Шведенплац... Від отриманих травм помер поліцейський", - пише видання.

Глава МВС Австрії Карл Нехаммер заявив, що стрілянина у Відні є терактом. Він також повідомив, що напад в місті триває в ці хвилини. За словами міністра, у стрільбі в австрійській столиці брали участь кілька нападників, є багато постраждалих.

Терористи атакували відразу шість локацій у Відні. За даними поліції, в місті можуть бути розосереджені до семи злочинців.

Поліція ліквідувала 1 стрілка. За іншою інформацією, він сам підірвав пояс смертника.

/ Фото: скріншот з відео

Один з лідерів єврейської громади у Відні Оскар Дойч повідомив, що в момент нападу синагога була закрита, тому не можна стверджувати, що саме вона була метою стрілка.

Згодом глава МВС Австрії Карл Нехаммер спростував інформацію про захоплення заручників в японському ресторані Akakiko на вулиці Маріахільфер. Він також підкреслив, що терористична атака в місті триває і закликав орієнтуватися на офіційні дані.

"Прошу Вас про розуміння. Ми знаходимося під очевидною терористичною атакою, це динамічна ситуація», — сказав він.

Фото і відео 18+

/ Фото: скріншот з відео
/ Фото: скріншот з відео
Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты