В России молодежь, которая делала надписи на заборах, приписали к "украинским радикалам"

В Воронеже задержали якобы сторонников "украинских радикалов" / УНИАН

Российская ФСБ "отличилась" – узнала, кто наносил на дома в Воронеже “экстремистские надписи”.

У російському місті Воронеж співробітники Федеральної служби безпеки припинили діяльність молодих людей, які нібито були прихильниками молодіжної "радикальної групи" з України – "МКУ".

Затриманих звинуватили у скоєнні насильницьких злочинів, а також причетності до пропаганди ідеології неонацизму та масових вбивств, пише ТАСС з посиланням на відомості ФСБ.

На сайті Слідчого управління Слідчого комітету РФ у Воронезькій області йдеться, що молоді люди балончиками наносили на будинки та паркани "екстремістські написи".

Крім того, одному з нібито учасників групи приписали побиття хлопця у Воронежі у липні минулого року.

Російські силовики додали, що у створенні "злочинної групи" у Воронежі підозрюють 19-річного місцевого жителя.

"...місцевий житель створив злочинну групу для здійснення діяльності, спрямованої на пробудження національної ворожнечі, ненависті, а також на приниження гідності групи осіб за ознаками національності. З цією метою у квітні 2020 року підозрюваний виготовив трафарет з текстом екстремістського характеру...", – поділилися у СК попередніми відомостями.

<script async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?14" data-telegram-post="tv360ru/51309" data-width="100%"></script>

Читайте такожУ Росії чотирьох затриманих українців звинуватили в торгівлі наркотикамиСиловики стверджують, що у результаті обшуків знайшли атрибутику з неонацистською символікою та листівки "екстремістського змісту".

Були допитані шість осіб. Слідчі направили до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

У Мережі немає інформації про якусь українську організації під назвою "МКУ".

Автор: Екатерина Присяжнюк
Новости сейчасКонтакты