В России назвали условие для большой войны на Донбассе

В России назвали условие для большой войны на Донбассе / УНИАН

США ничем не способны помочь решению конфликта на Донбассе, они могут только разогреть его. Поэтому их надо держать в стороне от переговоров, убежден Пушков.

Російський сенатор Олексій Пушков відреагував на заяву глави української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу і першого президента України Леоніда Кравчука про можливий початок на сході країни повномасштабного військового конфлікту і роль США у розв'язанні конфлікту.

"Кравчук, бачте, не виключає... А звідки візьметься широкомасштабний конфлікт, якщо не з Києва? Сам по собі він не виникне. І навіщо потрібні США? Щоб грати на боці Києва", - написав Пушков у своєму Telegram-каналі.

Сенатор нагадав, що у Вашингтона вже був спецпредставник з питання конфлікту на сході України, але той жодного разу не відвідав непідконтрольні офіційному Києву регіони. І саме участь Сполучених Штатів здатна привести до посилення ситуації, вважає парламентарій.

"США нічим не здатні допомогти розв'язанню конфлікту - вони здатні тільки розігріти його. Тому їх треба тримати осторонь від усіх переговорів", - підсумував Пушков.

Зазначимо, раніше очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що на зустрічі у межах саміту Нормандського формату має бути присутнім представник США - це може змусити Росію піти на поступки.

За його словами, США залишаються єдиною світовою державою, з якою Росія готова рахуватися.

Заяви Кравчука - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты