В США резко обратились к России из-за протестов в поддержку Навального

США осудили насилие в России / Reuters

США осудили насилие на протестах в РФ и потребовали отпустить всех задержанных.

Сполучені Штати рішуче засудили застосування сили проти протестувальників на мітингах на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Як йдеться в заяві Держдепу, російський уряд прагне придушити права своїх громадян на мирні зібрання і свободу вираження думок, переслідуючи організаторів протестів, погрожуючи платформам соціальних мереж і заарештовуючи потенційних учасників.

"Це послідувало за роками посилення обмежень і репресивних дій проти громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та політичної опозиції", — йдеться в заяві.

У Держдепі називають "тривожними ознаками подальших обмежень громадянського суспільства" арешт Навального що послідувало за цим придушення протестів.

Читати такожМасові затримання, бійки і кров: чим завершилися акції протесту в Росії

"Ми закликаємо російську владу звільнити всіх затриманих за здійснення своїх універсальних прав і негайного і беззастережного звільнення Олексія Навального. Ми закликаємо Росію повною мірою співпрацювати з міжнародним співтовариством в розслідуванні отруєння Олексія Навального і достовірно пояснити застосування хімічної зброї на своїй території", — йдеться в заяві.

Протести у Росії - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Мария Тупик
Новости сейчасКонтакты