Стало известно, почему в Верховной Раде не поддерживают решение Зеленского по КСУ

В Слуге народа не готовы поддержать законопроект Зеленского по перезагрузке КСУ - Корниенко / УНИАН

По словам Александра Корниенко, Рада уже на этой неделе проголосует за восстановление уголовной ответственности за ложь в декларациях.

Парламентарі від фракції Слуга народу не змогли напрацювати єдину консолідовану позицію з питання підтримки законопроекту Володимира Зеленського, що передбачає скасування резонансних рішень КСУ і звільнення суддів.

Як розповів голова пропрезидентської партії Олександр Корнієнко в інтерв'ю Hromadske, особисто він підтримує законодавчу ініціативу, проте думки у фракції розділилися, що значно ускладнило прийняття рішення.

"Партія у нас строката. Різні думки в ній є. Тут якраз виникла ситуація, коли думки розділилися, і якесь остаточне рішення було важко прийняти. Тим більше, якщо ми говоримо про фракцію, яка ще більш строката, ніж партія", - розповів Корнієнко.

Парламентарій не позначив кількість голосів на підтримку проекту закону Зеленського щодо КСУ у СН, однак при цьому відзначив відсутність згоди з ініціативи і з боку інших фракцій та депутатських груп.

"Не беруся свідчити про кількість голосів, але мені здається, що в нашій фракції їх недостатньо, щоб проголосувати. А зовні підтримки теж з різних причин немає", - стверджує Корнієнко.Читати такожСтало відомо, як у Верховній Раді мають намір вирішити проблему з КСУ

Глава партії Слуга народу додав, що влада працює над врегулюванням ситуації з КСУ. Вже цього тижня буде прийнято рішення щодо повернення до ККУ статті 366-1, визнаної судом неконституційною.

"На цьому тижні ми зробимо перший крок. Він стосуватиметься повернення відповідальності за декларування. Це повернення так званої 366-ї статті. Наступним кроком буде повернення усього механізму декларування", - підкреслив Олександр Корнієнко.

Конституційна криза в Україні

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты