Военная помощь Украине от США: в МИД анонсировали решение Конгресса

В США решат вопрос с принятием оборонного бюджета - Кулеба / УНИАН

По словам Дмитрия Кулебы, Киев будет работать над тем, чтобы США усилили поддержку Украины в следующем году.

Накладення чинним президентом Дональдом Трампом вето на оборонний бюджет США, в якому передбачена військова підтримка Україні, не позначиться на допомозі Києву з боку Вашингтона. У найближчому майбутньому Штати посилять підтримку української держави.

Як розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу Україна 24, після того як буде знайдено спосіб подолання вето Трампа, Київ не залишиться без військової підтримки. Більше того, вже наступного року США посилять загальну підтримку України.

"Я даю вам стовідсоткові гарантії, що після того, як вето буде подолано або ситуація буде вирішена іншим чином, сума підтримки України залишиться. Більше того, я переконаний, що наступного року загальна підтримка Сполученими Штатами Україні не просто збережеться, а ще й посилиться. І ми будемо над цим наполегливо працювати", - сказав дипломат.Читати такожДопомога США Україні - під загрозою: Трамп прийняв несподіване рішення

Також Кулеба підкреслив, що накладення вето Трампа на американський оборонний бюджет, що передбачає допомогу Україні на суму у 250 мільйонів доларів, не виключає підтримку Києва з боку Вашингтона.

Оборонний бюджет США

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты