Эксперт рассказал о "циничном" сотрудничестве Порошенко с Медведчуком

Виктор Медведчук / УНИАН

Виктор Медведчук нужен был Петру Порошенко как прямой контактёр с Владимиром Путиным, уверен Владимир Фесенко.

У період президентства Петра Порошенка були підозри про його домовленості з нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком, заявив політолог Володимир Фесенко.

"Якщо раніше підставою для таких підозр служили тільки публікації в ЗМІ, то зараз - і оприлюднені аудіозаписи телефонних розмов з голосами, схожими на голоси Медведчука і на той момент куратора України в Кремлі Владислава Суркова. Ці переговори також побічно підтверджують наявність контактів між Порошенком і Медведчуком", - підкреслив він у коментарі Радіо Свобода.

Експерт не виключає, що сприяння Медведчуку з боку Порошенка носило "цинічний, політтехнологічний характер".

"Медведчук потрібен був Порошенку. Він був потрібен як прямий контактер з Путіним, тому Медведчук виявився не так просто в Тристоронній контактній групі по Донбасу, він став офіційним представником в гуманітарній підгрупі", - нагадав він.

Політолог також зазначив, що Порошенко намагався використовувати Медведчука для прямих неофіційних контактів з Володимиром Путіним.

"По нафтопродуктопроводу, який якраз при Порошенку перейшов під контроль Медведчука в результаті сумнівного судового рішення, можливо, також були якісь домовленості між Порошенком і Медведчуком. Ми не знаємо, чи отримував свою частку в цьому бізнесі Порошенко, в чому його дорікають деякі опоненти, але це цілком можливо. У будь-якому випадку, якась співпраця між Порошенком і Медведчуком безсумнівно була, але з обох сторін вона носила дуже цинічний характер. Вони потрібні були один одному", - додав Фесенко.

Читати такожМедведчук у 2014 році розповів Суркову про "мандат" від Порошенка щодо обміну полоненими на Донбасі

Санкції проти Віктора Медведчука:

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты