Помощь Украине и удар по Северному потоку-2: Сенат США одобрил военный бюджет

Сенат США 11 декабря одобрил оборонный бюджет государства на 2021 год / Reuters

Президент США Дональд Трамп не сможет наложить вето на принятие Конгрессом оборонного бюджета на 2021 год.

Слідом за Палатою представників Сенат США в п'ятницю, 11 грудня, схвалив оборонний бюджет на 2021 фінансовий рік. Документ включає санкції щодо російських газопроводів Північний потік-2 і Турецький потік, обмеження проти Туреччини за придбання ЗРК С-400 у Росії, а також військову допомогу Україні.

Як повідомляє американський телеканал C-Span, який вів трансляцію засідання верхньої палати Конгресу США, законопроект 8 грудня набрав дві третини голосів у Палаті представників, внаслідок чого сенатори зможуть скасувати вето президента Дональда Трампа, який раніше декларував відмову від підписання документа.

Після того як Трамп заблокує проект військового бюджету на 2021 рік, повторним голосуванням Конгресу його рішення буде подолано. Сенатори вже заявили, що вони готові заради цього не йти на різдвяні канікули.Читати такожСША підуть війною на Росію через Північний потік-2: експерт зробив небезпечний прогноз

Відомо, що обсяг оборонного бюджету складе понад 740 мільярдів доларів. На потреби американської армії піде понад 635 мільярдів доларів. Програми по лінії нацбезпеки та енергетики будуть профінансовані на 26,6 мільярдів доларів.

Також $69 мільярдів закладено на проведення закордонних операцій.

Оборонний бюджет США

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты