В оппозиции Беларуси допустили поражение в битве с Лукашенко

Алексиевич не планирует стать президентом Беларуси / Reuters

Писательница Светлана Алексиевич пока не планирует возвращаться в Беларусь.

Опозиція Білорусі може зазнати поразки в протистоянні з Олександром Лукашенком у тому випадку, якщо ситуація в країні не зміниться. Письменниця має намір залишатися у Німеччині допоки , доки нинішній білоруський президент не залишить пост глави держави.

Про це заявила білоруська письменниця, лауреат Нобелівської премії з літератури Світлана Алексієвич в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel.

За її словами, якщо ситуацію у Білорусі не вдасться змінити, Лукашенко буде продовжувати перебувати біля керма держави. Сама Алексієвич не збирається повертатися в країну допоки, доки не зміниться влада.

Письменниця зазначила, що опозиція закликає до мирної передачі влади, тоді як Лукашенко дотримується діаметрально протилежної точки зору. Ситуацію ускладнює політична система Білорусі, в якій відсутні інститути демократії.

"Якщо так піде далі, Лукашенко нас переможе", - вважає Алексієвич.

При цьому Світлана Алексієвич додала, що у неї немає планів стати тимчасовим президентом Білорусі, оскільки вона не бачить в собі якостей політика.Читати такожСиловики розганяють протести у Мінську: вибухають гранати, є постраждалі

"Я часто це чула, але ніколи всерйоз про це не замислювалася. Я письменниця, а не політик. Для політики потрібні інші здібності. У мене їх немає", - підкреслила письменниця.

Білорусь новини

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты