В Укргидрометцентре рассказали, когда и где ждать 30-градусных морозов

В Украине прогнозируют резкое снижение температуры / Фото pixabay.com

Резкое похолодание может объясняться глобальными изменениями климата, подчеркнул Николай Кульбида.

Найближчим часом в Україні очікується серйозне зниження температури повітря, заявив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда.

З 15 по 18 лютого прогнозується похолодання. Стовпчики термометрів опустяться до -25°...-30° в північних регіонах країни, уточнив він у коментарі Радіо Свобода.

Синоптик нагадав, що клімат України так чи інакше змінюється. За останні 25 років середня температура зимового періоду зросла більш ніж на 2°. Однак, незважаючи на це, очікувані морози не виходять за межі норми.

За його словами, тривалість зимового періоду істотно скоротилася, а кліматичні зміни призводять до різких змін атмосферних процесів і не тільки в бік збільшення середньодобової температури. У той же час раптове похолодання також може пояснюватися глобальними змінами клімату.

"Весна приходить десь на два тижні раніше своїх середніх багаторічних термінів. Зменшилася і кількість днів з низькими температурами - в 3-4 рази, а кількість літніх днів з високими температурами, навпаки, зросла в 2-3 рази", - додав Кульбіда.

Прогноз погоди на 12 лютого / meteo.gov.ua

Читати такожКоли чекати тріскучих морозів: українців попередили про сніговий циклон

Коли чекати нових снігопадів і сильних морозів:

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты