Дипломат предупредил об угрозе битвы за Кремль для Украины

Кремлевские кланы начали играть в свою игру – Климкин / GettyImages

В России возник запрос на смену действующей власти, считает Павел Климкин.

Незабаром глави МЗС країн Євросоюзу схвалять нові санкції проти РФ через посадку Олексія Навального. Санкції матимуть символічний характер, проте вже стало зрозуміло, що відбувається спроба розгойдати російський правлячий режим. У такому випадку влада спробує знайти вихід за допомогою пошуку зовнішніх ворогів, серед яких у Кремлі бачать Україну, сказав колишній міністр закордонних справ, дипломат Павло Клімкін в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, Росії слід готуватися до нових санкцій з боку ЄС, тому що рішення Європейського суду з прав людини щодо справи Навального росіяни так і не виконали. Обмеження навряд чи будуть суттєвими, проте наразі проблема для чинної влади полягає в тому, що правлячий режим почали розгойдувати.

"Путін розуміє, що його почали качати. Ніхто вам це політкоректно не скаже, але, тим не менш, є драйв на те, щоб цього путінського режиму в сьогоднішньому вигляді не було", - зазначив Клімкін.Читати такожРосія у ООН вибухнула заявами, звинувативши Україну в окупації своїх територій

Також він додав, що у російського президента в такій ситуації немає великого простору для реалізації маневру. Санкції і протистояння у Кремлі можуть призвести до пошуку зовнішнього ворога, головним з яких є Україна.

"Буде більше санкцій, буде підтримка російського громадянського суспільства. Ну і кремлівські клани теж почали грати свою гру. Ця історія з Навальним, з палацом Путіна - хто і як знімав... Думаю, в цій ситуації у Путіна маневр дуже звужений. А коли маневр у Путіна звужений, він буде шукати зовнішніх ворогів. І перший зовнішній ворог для нього - це ми", - підкреслив Павло Клімкін.

Війна Росії та України

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты