Как отмечать праздник Успение 2020 – от традиций до поздравлений

Успение Пресвятой Богородицы - что нельзя делать, приметы, поздравления

Главред выяснил, какие у праздника Успение Пресвятой Богородицы есть приметы и традиции: что можно делать на Успение и чего нельзя, как поздравлять с Успением.

Вже завтра, 28 серпня – свято Успіння Пресвятої Богородиці у православних.

Це найперша Велика Пречиста (її так і називають – Перша з великої літери). На Різдво Богородиці 21 вересня буде ще Друга Пречиста, а на Покров 14 жовтня – Третя Пречиста.

У цей день не прийнято важко працювати, займатися брудною працею (прибиратися, працювати в саду тощо) - замість цього ходять до церкви, щоб молитва Пресвятої Богородиці захистила від бід і дала нових сил. У чому допомагає ікона Успіння Пресвятої Богородиці та як молитися у свято 28 серпня - читайте у матеріалі Молитва на Успіння Богородиці: про що просять Діву Марію в її свято.

З домашніх робіт традиції на Успіння Пресвятої Богородиці дозволяють (і навіть заохочують) робити запаси на зиму. Вважається, що особливо смачними у господині вийдуть солоні огірки, якщо солити їх на Успіння: "На Успіння огірки солити, на Сергія (8 жовтня) капусту рубати".

Успіння Пресвятої Богородиці - що можна їсти

У свято 28 серпня завершується Успенський піст 2020. Але в цьому році Успіння випало на п'ятницю – тому цього дня ще доведеться попоститися: яйця, м'ясні та молочні продукти їсти не можна – але можна замінити їх рибними стравами.

Успіння Пресвятої Богородиці - що категорично не можна робити

Крім заборони на важку роботу і негідну поведінку (не можна лихословити, пліткувати або заздрити, напиватися, шумно веселитися, якось інакше зневажати мораллю) – є у свята Успіння й свої "особисті" заборони.

Так, на першу Пречисту не можна:

Чому не можна все це робити в свято Успіння Пресвятої Богородиці і чим це загрожує - читайте в нашому матеріалі Успіння Пресвятої Богородиці 2020 - дата, прикмети і традиції.

Успіння Пресвятої Богородиці - картинки, листівки та привітання

Душевні і прикольні поздоровлення з Успінням Пресвятої Богородиці російською мовою – своїми словами в прозі, вірші і короткі смс, картинки на Успіння – читайте в матеріалі Поздравления и открытки на Успение Пресвятой Богородицы: проза, стихи, гиф.

А привітання зі святом Успіння Пресвятої Богородиці українською мовою – у матеріалі Зі святом Успіння Пресвятої Богородиці – картинки та побажання.

Пряма трансляція богослужіння на Успіння Пресвятої Богородиці

Автор: Диана Бель
Новости сейчасКонтакты