Активный чат
Андрей Гергерт ("Червень")
23
21 июля 2015, 15:00

Андрей Гергерт ("Червень")

Командир 8-го отдельного батальона ДУК "Правый сектор"
вопрос:
root

root

В контексті подій в Мукачевому як ви вважаєте, чи варто використовувати зброю в мирних містах для відновлення справедливості?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
На зустріч із такими бандюками треба приходити зі зброєю, з офіційною зброєю. Звісно, до них не варто приходити з квітами. Ситуація, яка мала місце в Мукачевому, не була нами спровокована, тобто не ми стріляли першими. Не було такого, щоб ми все вирішували зброєю.
Хоча сьогодні війна в країні є і на сході, і всюди, по всій території держави. Просто десь вона є тихою, підлою і підпільною, коли десь вбивають людей одиночні кілери, а десь вона є відкритою, з танками, гаубицями і мінометами. Війна — в усій країні. Не слід розділяти, мовляв, є схід, де війна, і є захід, де мирно.
вопрос:
root

root

З вашої точки зору, чи можна сьогодні конфлікт на Донбасі врегулювати шляхом переговорів та зусиллями вкилючно дипломатів, чи перейдена та межа, після якої мусить говорити зброя?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Скажу власну думку. Не домовиться Порошенко з Путіним щодо Донбасу. Ми можемо перемогти на Донбасі, тільки почавши активні бойові дії, і перемігши ДНР та ЛНР у цій війні.
вопрос:
root

root

У вас часто складається враження, що доводиться боротися на два фронти: на передовій — із російськими військами та сепаратистами, і з частиною тилу — владою командуванням, які ухвалюють невчасні або завідомо шкідливі рішення?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Це процес творення української держави, української армії. Ми вчимося воювати, сьогодні вже навчилися, але заплатили за це дорогу ціну — тисячі загиблих і покалічених. Але прийшов наш час воювати і боротися за свою землю. Завжди так було, що був внутрішній ворог. І в часи Другої світової війни, і в часи ОУН, і в час Запорізької Січі були внутрішні вороги — зрадники, сексоти, а були і патріоти, які йшли і боролися за державу. Нічого не змінилося, і сьогодні так є. Ми на це не ображаємося і мотивацію для себе знаходимо щодня. Знаємо, що є і ліниві, і трусливі, і байдужі люди. Але бачимо і іншу сторону: бачимо десятки і тисячі тих, які не є байдужими чи лінивими. Це і волонтери, і бійці, які є і в ЗСУ, і в Національній гвардії, тобто ми бачимо справжніх патріотів. Це вселяє надію.
вопрос:
root

root

Андрію, хто ви у цивільному житті? Як давно і як саме потрапили до лав «Правого сектору»?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Я — ветеринарний лікар. Під час Майдану познайомився з Ярошем завдяки моєму товаришу. Логічною була моя участь у війні. На сьогоднішній день я вже є командиром батальйону, хоча починав звичайним бійцем у Пісках і донецькому аеропорту.
вопрос:
root

root

Пока Порошенко хвастается тем, что Украина выполняет с опережением Минские договоренности, вот уже и пункт 11-ый готов, боевики наращивают активность на Донбассе. Уже даже ОБСЕ констатировало очередное обострение конфликта. Не выходит ли это «игра в одни ворота» - Украина старается действовать по правилам, а террористы гнут свою линию?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Потрібно, щоб Порошенко якомога швидше зрозумів, що, в односторонньому порядку виконуючи Мінські домовленості, він послаблює наші позиції на сході і всередині країни, підігруючи Путіну, який буде використовувати всі важелі — військові, політичні, міжнародні, щоб досягти своєї мети. Ми зараз граємо на шаховій дошці Путіна, його ж фігурами, які він розставив, і за його правилами.
Ми хочемо, щоб Порошенко повірив у свій народ, бо тільки наш народ зможе здобути перемогу для нашої держави. Європа і світ будуть допомагати нам рівно настільки, наскільки їм це буде вигідно, виходячи з їх політичних планів щодо України і визначання її місця у світовій грі. І ми можемо констатувати, що це місце не є лідерським чи першочерговим. Тому ми маємо це робити власними силами. Ми хочемо, аби Порошенко повірив у нас і виконував те, з чим він йшов на вибори.
вопрос:
root

root

Наскільки сьогодні важко погоджувати свої дії на передовій «Правому сектору» з командуванням і владою, і як часто ви робите по-своєму навіть всупереч позиції ЗСУ чи Генштабу, чи такого не буває?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Не є великою проблемою погоджувати дії «Правого сектору» з командуванням на передовій, маючи Дмитра Яроша радником голови Генерального штабу, маючи Дмитра Яроша бойовим командиром, який брав участь у боях. Він має авторитет серед військових командирів офіційної армії: СБУ, ЗСУ, міліції, бо вони його бачили на передовій. Він своїм авторитетом допомагає нам комунікувати. А ми на місцях своєю дисциплінованою поведінкою і агресивними діями на фронті заслужили авторитет у ЗСУ і цим користуємося.
вопрос:
root

root

Ваше ставлення до змін до Конституції, прийнятих минулого тижня?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Негативне ставлення. Ми не маємо надавати жодних «особливих статусів» Донбасу чи Криму. Мені здається, що це є відбиранням майбутнього і закладанням міни уповільненої дії, яка рано чи пізно вибухне. Треба дивитися далі.
вопрос:
root

root

Яким ви бачите найоптимальніший шлях до того, щоб зникли ДНР і ЛНР, і на Донбасі знову запанував мир?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Заведення наших агентів у Донецьк і Луганськ, створення нашого підпілля, як колись робив Бандера, активізація бойових дій, по команді зривання ситуації всередині Донецька і Луганська, пряме військове вторгнення і за допомогою зброї звільнення території Донецька і Луганська від тої нечисті.
вопрос:
root

root

Пане Андрію, які кроки зараз здійснює провід ПС, аби зберегти обличчя і ДУКу, і політичної сили після стрілянини в Мукачевому? Адже здебільшого широка громадськість поки що не розуміє мотивів ПС у цій історії та не стає на сторону вашої організації, відповідно втрачається підтримка, а політсила "Правий сектор" втрачає рейтинги...
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Однозначно, що ми боремося не за рейтинги. Наша позиція тверда: своїх ми не залишаємо. Внутрішнє розслідування по подіях у Мукачевому буде проведено, і висновки будуть зроблені. Система розуміє, що ця ситуація відкрила всю неспроможність правоохоронної органів, більше того — злочинну дію правоохоронної системи та її інтеграцію в мафіозні структури.
Люди розберуться в тому, що відбулося. Ми тримаємо паузу для того, щоб можна було вивчити ситуацію, а потім об’єктивно зробити заяву. Ми хочемо, щоб спочатку прийшли всі сторони конфлікту, всі хлопці, ми з ними поговоримо, а тоді скажемо: було так, так і так. Тобто для того, щоб не робити голослівних заяв, ми вичікуємо.
вопрос:
root

root

Ви вірите в те, що з призначенням Москаля губернатором Закарпаття там вирішиться проблема з контрабандою? Невже цієї проблеми не існувало за часів, коли Геннадій Геннадійович раніше обіймав високі посади в цьому регіоні?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Не вірю. Ситуація буде вирішена тільки тоді, коли на контролі діяльності губернатора, а відповідно і голови СБУ області, міліції та прокуратури, буде стояти громадськість і контролюватиме кожне слово, за яке губернатор повинен відповідати. «Я поборю контрабанду» — добре… Терміни? Часи? Прізвища? Яким чином? Кримінальні справи? Хто сів? На кого відкриті кримінальні справи? Про все це громадськість має бути поінформована. Якщо ми тільки відпустимо і повіримо в обіцянки, нічого з цього не вийде.
вопрос:
root

root

Історія з Мукачево все більше виглядає, як масштабна кампанія по дискредитації «Правого сектору», одні фейки, які одразу почали поширюватися, чого варті — як у добрих традиціях російського ТБ: то про шестирічного хлопчика заручника, то про термінове відведення всіх бійців ПС з зони АТО, тощо… Скажіть, будь ласка, кому найбільше переходить дорогу «Правий сектор» (і як політична сила, і як ДУК), хто сьогодні найбільше зацікавлений у тому, щоб «вбити» його рейтинги та вивести саму організацію поза межі закону? Дякую.
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
На сьогоднішній день політичні і економічні впливи на Україну, а також воєнний тиск Російською Федерацією здійснюється, як ніколи, масштабно і за різними напрямками. Завдяки, в тому числі, «Правому сектору» і всьому добровольчому руху Путін зі своїми ручними ДНР і ЛНР військовим способом не зміг просунути свої інтереси на Донбасі ні на метр далі. Тож тепер він намагається це зробити політичним шляхом. Тобто йому не дали просунутися ані на метр, знаючи, що він порушує Мінські домовленості, стріляє крупним калібром і забороненою зброєю, танками, гаубицями. Тепер Путін йде політичним шляхом, використовуючи внутрішні важелі, які є в Україні: підкупні прокурори, судді, криміналітет, який контролюється Москвою тощо. Це все зараз активізовано. Так, наприклад, у Львові через свого кума Медведчука він діє через організацію «Автономний опір» (як відомо, нещодавно її представники вийшли на проплачений мітинг, аби говорити про якусь федералізацію і т.п.). Це стосується і активізації рухів русинів на Закарпатті з метою здобуття незалежності та відокремлення якоїсь там частини України.
Тому на сьогоднішній день вигідно через «Правий сектор», як структуру, яка зараз залишилася стійкою, дисциплінованою і єдиною, не інтегрованою в державу (тобто ми не є частиною ЗСУ, як інші добровольчі батальйони: «Донбас», «Азов», «Київська Русь», «Київ-1», «Київ-2»), намагатися дестабілізувати ситуацію. Зараз від того, як ми витримаємо удар, залежить те, як складеться доля всього добровольчого руху. Якщо ми витримаємо — втримаємося, не витримаємо — повалиться весь добровольчий рух.
вопрос:
root

root

як ви вважаєте, яка ймовірність, що мукачевська справа отримає об"єктивне та чесне розслідування, що якщо ті, хто наразі переховуються з членів пс, в разі здачі правоохоронцям, отримають незалежну і чесну оцінку їхнім діям? і ще... як пс вибудовує свою поведінку щодо тих своїх бійців, які вже здалися? чи забезпечені вони адвокатами, належною правозахисною підтримкою тощо?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
1. На сьогоднішній день є принципова позиція Провідника «Правого сектору» Дмитра Яроша, командира Добровольчого українського корпусу Андрія Стемпіцького і нас, усіх бойових командирів: якщо ви (тобто держава в особі людей, які уповноважені вести розслідування та приймати рішення) не зробите цього об’єктивно, наслідки будуть прогнозованими в напрямку нашої більш агресивної поведінки по відношенню цієї ситуації. На сьогоднішній день наша поведінка є виваженою, конструктивною. Провідник домовився про те, яким чином має відбуватися повернення хлопців. Я знаю, що такі домовленості є, і свою частину домовленостей Ярош уже виконав.
2. Так. У нас взяті на контроль їхні сім’ї в напрямку забезпечення безпеки. Ми звернулися і до офіційних органів, які цим мають займатися. А також будемо надавати медичну та юридичну допомогу. Своїх у біді не залишимо.
вопрос:
root

root

Чи закликає керівництво "Правого сектору" тих людей, що зараз ховаються у карпатських лісах, здатися правоохоронцям? Якщо так, то чому хлопці цього не роблять? Якщо ні - чому?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
З ними немає зв’язку. Наскільки я знаю, є наступна домовленість: коли ці бійці якимось чином вийдуть на зв’язок, їх знайдуть ті люди, які їх шукають, і останні дадуть можливість Провіднику «Правого сектору» Дмитру Ярошу і командиру Андрію Стемпіцькому з хлопцями поговорити. Зараз не йдеться про те, що по них стрілятимуть, чи їх будуть ліквідовувати.
вопрос:
root

root

На вашу думку, чи існує сьогодні у ПС кадрова проблема? Чи є змога прослідкувати і проконтролювати всіх, хто наразі виступає від імені "Правого сектору"? Чи не трапляються серед тих, хто долучається до ваших лав, ненадійних людей чи провокаторів, чи засланих козачків?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Ми — жива структура, яка на сьогоднішній день розвивається, впливи якої в країні збільшуються. І недруги, і вороги однозначно хочуть впливати на ці процеси. І я не виключаю того, що в структурі організації можуть бути «заслані козачки», провокатори, люди, що переслідують якісь свої інтереси, а не ті, які декларують Провідник і командир корпусу. Ми зараз активізуємо нашу внутрішню службу безпеки в цьому напрямку, розуміючи, що такі люди можуть дискредитувати нас. Тож будемо дуже виважено підходити до процесу відбору людей, що стають частиною нашої структури.
Проблема нестачі активних і патріотично налаштованих людей є актуальною. Ми розуміємо, що такий кадровий голод є всюди. Кадри треба виховувати, і ми це усвідомлюємо.
вопрос:
root

root

Андрію, поясніть, будь ласка, причини того, що сталося в Мукачевому. Якщо зараз члени ПС ледь не в один голос говорять, що то була засідка, хлопців підставили і т.д, то чому вони взагалі туди вирушили, навіщо? Чи була ця зустріч (якщо її можна так назвати) погоджена із керівництвом ПС? Дякую.
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Про ситуацію, яка загалом склалася із контрабандою в Мукачевому, керівництво ПС знало. Знало воно і про те, що є домовленості між різними фігурантами контрабандних схем, є кришування цих схем прокурорами, СБУ і МВС. Це настільки розгалужена система, де рука руку миє! Там криміналітет зрісся з силовими структурами держави.
Бійці ПС були уповноважені заходити і розмовляти і доносити позицію «Правого сектору» в тій чи іншій ситуації. Але цю ситуацію вони недооцінили, не зрозуміли, наскільки все серйозно. Вони мали це прорахувати, знаючи, що навколо цих контрабандних і наркотичних схем задіяні такі потужні сили. Ніхто з наших не очікував, що буде відданий наказ на їхню фізичну ліквідацію. Ніхто не очікував, що місце оточать в два кільця з розрахунком на те, що якщо наші бійці прорвуть перше кільце, то на другому їх точно ліквідують. Це було несподіваним.
вопрос:
root

root

Прокоментуйте, будь ласка, дані, наведені Москалем, про те, що на Закарпатті 80% бійців ПС мають по три-чотири судимості. Чи правда це? І як так сталося?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Це абсолютно непідтверджена інформація. Тому дуже дивно, що Москаль таке заявляє.
Звісно, після Майдану до «Правого сектору» потрапляли далеко не ангели. Але ми йдемо шляхом очищення. І на сьогоднішній день кожному, хто добровільно погоджується на те, що буде воювати, ми надаємо таку можливість — воювати, захищати країну.
Так, правда, в лавах ДУК є судимі люди, і вони зараз воюють на сході України.
Але ці слова про 80% — це непідтверджена інформація. Я не зовсім володію даними саме по Закарпаттю, бо не є представником закарпатського «Правого сектору».
вопрос:
root

root

Андрію, які цілі переслідує сьогоднішня акція "Правого сектору" на Майдані, наскільки довгостроковою вона буде? Ви вважаєте, на часі гасла "геть владу"? Адже заздалегідь зрозуміло, що зараз почнуться розмови про те, що ПС підігрує Кремлю, намагаючись повалити владу і влаштувати черговий майдан...
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Я зараз нічого не можу сказати про гасла. Ми зараз розбираємося всередині організації: напрямки нашої діяльності, подальші кроки, розуміння, в якому просторі ми перебуваємо. Добре, що нам влада показала, наскільки вона агресивно налаштована по відношенню до тих людей, які йдуть всупереч її волі. З цього ми робимо висновки.
При цьому ми чітко розуміємо, що розхитувати ситуацію всередині країни, ми однозначно не будемо.
Акція на Майдані — запланована. Це Віче «Правого сектору», яке ми проведемо. Які гасла там пролунають, мені важко сказати. Дочекаємося вечора — будемо знати про це.
вопрос:
root

root

Судя по политической обстановке в нашем государстве Донбассу приходится наедятся только на ПС. Только Вы за освобождение этой территории, а не замораживание. Изнутри скажу, многие Вас тут поддерживают.Другого выхода мы не видим.С надеждой в сердце ждем Вас!Спасибо за все, что Вы делаете для страны и нас! Вы-герои! Слава Украине!
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Дуже дякую за підтримку. Але не тільки «Правий сектор» заслуговує на них. Повірте, бійці батальйонів «Донбас», «Азов», 37-го батальйону, 14-го батальйону, 72-ої, 79-ої і 93-ої бригад, з якими поруч я воюю, — теж. Так я бачу майбутнє цієї держави, майбутнє армії. Я бачу майбутніх політиків, які зі мною в окопі поруч, з двома-трьома вищими освітами та знанням кількох іноземних мов. В цих людях я бачу майбутнє нашої держави, а не тільки «Правий сектор». «Правий сектор» — тільки один із підрозділів. Але дякую за довіру, ми спробуємо її не розгубити і Вас не розчарувати.
вопрос:
root

root

Андрей! Скажите, если одновременно ударят и со стороны Преднистровья, и с ДНР-ЛРН, и с моря. Украина выстоит?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Так, вистоїть. Ціною великої крові і великих втрат. Але це буде кінець Російської імперії. В цій країні, на цій землі вони обламають свої зуби. В цьому я свято переконаний.
Більше того, я не те, що закликаю, але в якомусь сенсі хочу, щоб вони активізували свої дії і пішли сюди війною Нехай ідуть — це буде кінець Російської імперії, раз і назавжди. Ми не зупинимося перед вибором — спалити Москву чи не спалити. Ми її спалимо.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Шановний пане Андрію! Перш за все - величезна подяка за мирне небо над Україною і спокійний сон наших дітей! Тому для мене ПС - народні герої, хто б що не говорив із продажних писак та політиків. Питання до Вас: як ви ставитесь до пропозицій Порошенка щодо статусу Донбасу і внесення іх до перехідних положень Конституції України? І прокоментуйте, будь ласка,слова Луценка Юрія проте, що незгодні з Президентом нехай їдуть воювать на Донбас. Складається враження, що Донбас перетворився на зону, куди посилають як в Росії, на заслання?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Політики Донбас використовують у різних політичних ігрищах і словоблуддях та спічах. Мало хто з них послав туди своїх дітей, мало хто з них там був сам. А якщо вони туди приїздять, то їх там охороняє півтори тисячі людей, у три кільця. Вони там фотографуються на тлі зруйнованих будинків і т.п. Вони для нас смішні. І їхня ціна та цінність для нас очевидна. Ми не маємо часу витрачати свої зусилля на них, на цих пустословів, які використовують слово «війна» чи «Донбас» тільки у своїх популістичних цілях. Для мене війна на Донбасі — це велика біда, біль моєї держави. У моєї держави забирають територію, забирають простір для нашого майбутнього. А для політиків — це чергова можливість попіаритися чи на контрабанді заробити 150 тисяч гривень з фури. Вони смішні для мене, просто клоуни. І коли ситуація стабілізується, я до них до кожного прийду і запитаю в обличчя.
вопрос:
root

root

Добрый день Андрей! Как Вы относитесь к "мирному" плану президента. Он и украинские сми радуются, что нет потерь на фронте. Но ведь каждый день гибнут 1-5 чел. и до 10 раненых. Какой же это "мир"? Ведь 10 раненых, это уже люди никогда не станут в ряды ВСУ ! Это инвалиды на попечении государства. Такими темпами, если оставить на территории государства ДНР и ЛНР,которые не сложат оружие, в нашей армии не останется людей.Надо посчитать, что выгоднее.Может лучше военным путем вернуть территории и покончить с этими бандитами раз и навсегда? Но чтоб было меньше потерь- организовать партизанские отряды, а не сажать их и не открывать против них дела? Именно на них и опереться и в замороженный период и в активный?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Я вже відповідав на таке питання. Так, потрібно військовим шляхом забирати ці території та раз і назавжди покінчити з цією сколотою. Коли називають статистику по загиблих зараз — один-п’ять загиблий на день, це начебто і небагато. Але за місяць це 150 людей, а за десять місяців — півтори тисячі, порахуйте це. Це ж величезні цифри і величезні втрати для держави!
вопрос:
root

root

Закони України ...мають силу на діяльність ПС ?..Чи не намагались ви взяти на себе .....такий імідж як Робін Гуд?. Мукачево то випадковість , помилка ....чи ....то ваш бізнес и була бізнес разборка?
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
Мені важко сказати, про що йшлося. Бізнесу у тих хлопців я не бачив. Дорогих машин я у них не бачив. Знаю їх (не всіх, але багатьох) по подіях на сході: ми з ними воювали разом у донецькому аеропорту. За всіх говорити, звісно, не можу.
Закони України треба просто виконувати. «Правий сектор» каже: «Порошенко, ти говориш про боротьбу з контрабандою? Добре. Але — прізвища? Схеми? Посаджені люди? Терміни? І треба відповідати за те, якщо це не зроблено». А всі останні резонансні справи, які відбуваються навколо корупційних схем, пов’язані з прокурорами й іншими чиновниками, яких заарештовували… Де ці люди? Мельничук, який поновився на посаді ректора академії? Де Клюєв, і як розслідується його історія сьогодні? Іншими словами, «Правий сектор» не вірить у виконання обіцянок, які лунають з телеекранів.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Как обычно поступаете с пленными сепаратистами и расейскими наемниками? Принимают ли в боях участие члены Femen? Дякую за відповіді.
ответ:
Андрей Гергерт ("Червень")
Андрей Гергерт ("Червень")
З полоненими чинимо абсолютно гуманно: допитуємо, фіксуємо свідчення, порівнюємо з нашими даними, після того намагаємося з’ясувати, на кого можна поміняти. Звісно, погоджуємо з СБУ, контррозвідкою, говоримо з сепаратистами через наших уповноважених, які займаються обміном полонених та вивозять тіла загиблих, а потім віддаємо полонених на обмін. Не розстрілюємо, не закопуємо — нам це нецікаво.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять