Активный чат
Олег Канивец
31
8 апреля 2013, 14:00

Олег Канивец

Народный депутат Украины
вопрос:
root

root

Лідери опозиції слабкі і не можуть між собою домовитись про єдиного кандидата на президентські вибори. Великий ризик того, що вони підуть всі і Янукович виграє. Чи не варто подумати про повернення до парламентсько-президентської моделі в Україні.Принаймні не буде узурпації влади?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Гарне запитання. Але думаю, що перегляд Конституції не на часі. І тому лідери опозирції приречені знайти компроміс і визначити єдину кандидатуру. А ми з Вами маємо їм у цьому допомогти.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Чи поступали до Вас пропозиції щодо переходу в іншу фракцію?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Не було таких пропозицій. І я не збираюся їх розглядати, особливо з боку провладних фракцій.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Якщо після прийняття вашого законопроекту про національність, українцями себе запишуть менше половини громадян? Можливо це розв’яже руки іншим державам – Росії, Румунії, Угорщині. І вони будуть вимагати додаткових прав для людей своєї національності?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Мій законопроект не ставить на меті від слідкувати те, скільки людей запишуть себе якою національністю. Статистичні дані про те, скільки представників і якої національності проживає в Україні, збираються під час перепису населення. Я переконаний, що найближчий перепис покаже, що українців проживає в Україні не менше 77%. А наявність національності в паспорті та свідоцтві – це добровільна самоідентифікація будь-якого громадянина України за національною ознакою. Слово «добровільна» – ключове.
вопрос:
root

root

Доброго дня!!! Як ви думаєте, звільнення Юрія Луценка змінить ситуацію в опозиції?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Змінить. Підсилить її. Особливо позапарламентську.
вопрос:
root

root

чому не дали Швецю у морду? так було б по-чоловічому...
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Не виключаю такого варіанту.
вопрос:
root

root

круто підставили своїх дітей. Як тепер дивитись стиянам в очі? Скажіть, невже атмосфера в опозиції була значно сильнішою , аніж слова у присязі...Прокоментуйте
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Важке запитання. Але мої діти повністю мене підтримують. Я з ними радився перед прийняттям цього рішення. Вони мене підтримують особливо після публікації в інтернеті проти їхньої честі й гідності, яка була замовлена моїми опонентами.
вопрос:
root

root

Як ви відреагували на заяву депутатів групи Львівщина щодо Вашого виходу з фракції?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Не було жодної моєї реакції. Реакція депутатів із групи "Львівщина" – закономірна, це політичний крок. Можу сказати тільки, що мої наступні дії підтвердять те, що я по духу залишаюся зі своїми колегами.
вопрос:
root

root

Андрій Табалов оприлюднив заяву, в якій говорить про те, що він готовий знову увійти до фракції Батьківщина, якщо Арсеній Яценюк складе з себе повноваження лідер фракції. Ви підтримуєте таку думку?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Думка Табалова стосовно повернення у фракцію "Батьківщина" виглядає нелогічною щодо вимоги стосовно Арсенія Яценюка. Адже прийшов він до Верховної Ради за допомогою Яценюка і «Фронту змін». Тобто якби він спочатку, при невходженні у фракцію «Батьківщина», заявив про те, що причиною цього є лідерство Яценюка в силу якихось передвиборчих обставин, тоді це мало б логіку. А так, я розцінюю це як своєрідне маніпулювання з боку Андрія Табалова.
вопрос:
root

root

Вчора звільнили Юрія Луценка. Як ви вважаєте, чому влада саме зараз пішла на цей крок? І чи може щось змінитись в опозиції з виходом Луценка на свободу?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Влада вибрала вдалий для себе момент для звільнення Луценка – свято Благовіщення. Хтось недурний підказав Януковичу підписати указ саме в цей день. Він пішов на цей крок через перспективу можливості підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Ми знаємо, що була вимога ЄС, був відведений термін стосовно вирішення проблеми вибіркового правосуддя до травня. Саме через ці обставини Янукович пішов на такий крок.
Чи може щось змінитися в опозиції? Допускаю, що може. Причому дуже серйозно. І сааме у позапарламентській опозиції. Тепер все залежатиме від лідерів трьох опозиційних фракцій – чи готові вони поділитися своїм лідерством в опозиції – парламентській, розширивши її за парламентом.
вопрос:
r.novik

r.novik

Ви один з авторів законопроекту про надання статусу учасників бойових дій ветеранам ОУН-УПА. Однак сумніваюсь, що цей законопроект буде підтриманий у парламенті. На жаль! Сьогодні комуністи демонстративно не встають, щоб вшанувати пам'ять мільйонів жертв Голодомору 32-33 років. Щодо УПА і ОУН думаю, ситуація буде така ж сама… На загальнодержавному рівні для цих людей сьогодні мало що можна зробити. Однак їм можна допомогти на місцевому обласному рівні. У вашій Львівській області робляться якісь кроки в цьому напрямку?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Дійсно, перспективи прийняття даного законопроекту не є особливо райдужними. Але це не означає, що ми не повинні вносити такий законопроект. Не має значення, яким скликанням парламенту він буде прийнятий – VI, VII, VIII, IX і т.д. Головне – рано чи пізно він буде прийнятий. Відстоювання позиції щодо прийняття цього законопроекту – принципова позиція і виборців, і їхніх представників, які пам’ятають, шанують, бережуть і вважають, що держава повинна це належним чином оцінити. У Львівській області рішенням обласної ради ветеранам ОУН-УПА у межах обласного бюджету надаються відповідні пільги щодо транспортних перевезень, відзнак на святкуванні річниць УПА. Цього, звичайно, замало, але принаймні це щось, що робиться органами місцевого самоврядування.
вопрос:
root

root

Що наразі відбувається всередині опозиції? Чи має місце внутрішня боротьба? Якщо так - яких вона масштабів і які наслідки може мати?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Боротьба в опозиції відбувалася постійно. Хтось може це вважати недоліком. Я вважаю це надбанням, оскільки це демократичний процес. Здорова конкуренція, демократична дискусія – це те, що є рушієм до прийняття правильних рішень. Внутрішня боротьба на даному етапі має загострення, тому що зараз це формування з вісьмох політичних сил. Найголовніша причина внутрішньої дискусії – хто з лідерів політичних сил, які є в об’єднаній опозиції, зможе претендувати на єдиного від опозиції кандидата в президенти. Наслідком повинно бути досягнення домовленостей в опозиції, при залученні до цього і позамарлмаентської опозиції саме на принципах розбудоваи країни. А лідер буде той, який зуміє максимально погасити в собі особисте его і підпорядкувати його інтересам держави і суспільства.
вопрос:
root

root

Як ви оцінюєте шанси Тимошенко на звільнення?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Думаю, що все залежить від домовленостей Януковича із Заходом. Якщо йому вдасться домовитися, що вона виїде на лікування, наприклад, до Німеччини, але принаймні протягом 2014 року не буде проводити активної політичної діяльності, тоді, я думаю, він на звільнення піде. На превеликий жаль, він занадто сильно боїться Тимошенко і тому так просто на її звільнення не піде.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Чи Ви плануєте найближчим часом зустрітися зі своїми виборцями на Стрийщині, аби особисто пояснити Ваше рішення?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Я буквально позавчора провів прийом у місті Стрий. На прийом прийшло понад 70 людей. Прийом відбувався з 9 до 19 години. Серед відвідувачів було троє, які ставили запитання про моє рішення щодо виходу з фракції "Батьківщина", приїжджали журналісти львівської газети "Експрес", які бачили мій прийом, і задокументували відповідні думки тих, хто прийшов. Планую наприкінці цього тижня провести низку зустрічей в області. Також запланований прийом у місті Жидачеві. Так що нічого у мене не змінилося, я працюю по раніше затвердженому графіку.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Чи не думали Ви над тим, аби передати депутатський мандат Юрію Луценко?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Дуже гарне запитання. Я принагідно хочу привітати пана Юрія з тим, що він нарешті на свободі. Переконаний, що його моральний авторитет допоможе сьогодні опозиційним силам сформувати і стратегію, і тактику дій по скиненню нинішнього режиму. Його неоцінений багаж знань і досвід у цьому, я думаю, сьогодні є дуже затребуваними.
Під час ефіру передачі "Люстрація" в неділю, 7 квітня, я звернувся до соратника Юрія Луценка – Тараса Стецьківа і сказав, що, якщо у пана Юрія є бажання йти у Верховну Раду, я готовий поступитися своїм округом заради цього.
вопрос:
root

root

У опозиції нездорова атмосфера. У Яценюка комплекс вождя. Він сьогодні думає тільки про президентські вибори. Йому не до фракції, і не до міжфракційних проблем. Але цікаво, чому з Партії регіонів ніхто не йде, чому в їхній фракції така дисципліна? Опозиція виносить свої конфлікти назавні, регіонали ж цього ніколи не роблять. Сьогодні опозиційним лідерам треба проаналізувати ситуацію, і поки не пізно, зробити правильні висновки!
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Дуже гарне запитання. Я думаю, що пану Арсенію зараз нелегко, оскільки він ще доволі молода людина, і величезний комплекс проблем звалився на його плечі. Зрозумло, що його би підсилило, якби він працював із кожним депутатом у фракції. Це треба робити, не зважаючи на брак часу. Якщо він на це зверне увагу, то це суттєво його підсилить.
Чому з Партії регіонів ніхто не йде? Тому що там всі перебувають під адміністративним тиском, і вихід із фракції ПР тягне за собою репресії для того, хто йде геть. Коли Партія регіонів опиниться в опозиції, вона, на жаль, буде хворіти тими ж проблемами, що й сьогоднішні опозиційні сили. Згоден із тим, що опозиційним лідерам необхідно проаналізувати існуючий стан речей і, в першу чергу, тактику дій щодо акції "Вставай, Україно!". Повстання треба готувати, інакше ми тільки розчаруємо людей нашими пустопорожніми закликами на вулицях без демонстрації їм кінцевої мети. Можна поставити мету – і тактичну, і стратегічну. Люди повірять тоді, коли зрозуміють, що це не демагогія, а за цим може бути реальний результат. Над цим ми маємо працювати всі разом.
вопрос:
root

root

Які будуть ваші подальші кроки? Залишитеся позафракційним чи приєднаєтесь до якоїсь іншої політичної сили? Чи можливо знову повернутися в Батьківщину?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Я не виключаю свого повернення у фракцію "Батьківщина". Про це я вчора заявив публічно в програмі «Люстрація». Повернення може бути тільки за однієї умови – коли ми обговоримо результати виборів 2012 року, і коли ми всіх депутатів нашої фракції закріпимо за округами, себто коли кожен із депутатів буде закріплений за двома-трьома округами, і в т.ч. депутат Віктор Швець, з яким у мене конфлікт, буде закріплений за будь-яким округом за межами Львівщини.
А так, наразі залишаюся позафракційним депутатом. Але ще раз наголошую - опозиційним. Повністю підтримуватиму всі дії і законопроекти трьох опозиційних фракцій.
вопрос:
root

root

Ваше отношение к скорейшей федерализации Украины, к чему призывал Ваш соратник В.Чорновіл?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Я не поділяю думку В’ячеслава Чорновола стосовно федералізації України. Вважаю, що Україна повинан бути унітарною державою, принаймні найближчі 20-30 років. Федералізація країни за нинішніх умов може призвести до втрати тих чи інших територій як на Сході, Півдні, так і на Заході України.
вопрос:
root

root

Как Вы считаете: Подделка документов - это уголовное преступление или политическое деяние?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Вважаю, що підробка документів – це кримінальний злочин. Не знаю, що мав на увазі автор запитання під "політичним діянням". Якщо це вироблення документів стосовно особи, тобто паспорта громадянина іншої країни, це, звичайно, може підпадати під політичні дії однієї із сусідніх країн, яка має свої плани стосовно політичного впливу на Україїну і її громадян. А так, зрозуміло, що це кримінальний злочин.
вопрос:
root

root

Смешно слышать, что Вы ушли к ПР из-за того, что Вас не слышали во фракции. В ПР вообще никто никого не слушает и не решает, всё решает АП. ПРодались.
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Шановна пані Лідія, ні до якої ПР я не пішов. Те, що я не згоден із бездіяльністю керівництва фракції "Батьківщина" і хочу своїм кроком привернути увагу як керівників фракції, так і своїх коллег, до того, що команда формується не тільки навколо лідера фракції, а й шляхом горизонтальних взаємозв’язків, це би дало можливість нам бути більш згуртованими, чесними один перед одним і перед нашими виборцями.
А ПР мене взагалі не цікавить, не приваблює і мети туди потрапити не ставлю.
вопрос:
root

root

яким чином в українській політиці може бути подолано явище "тушкізму"?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Як на мене, двома методами. По-перше, змінами виборчого законодавства – вибори повинні відбуватися за пропорційною системою з відкритими списками. Тоді виборець впливатиме на формування порядкового номеру обраних депутатів. По-друге, має бути прийнято законодавство про державне фінансування парламентських фракцій. Що це дасть? Лідери партій не зможуть самостійно формувати список і за це отримувати відповідні "преференції", а також вони не залежатимуть від спонсорів партії, які нав’язуватимуть своїх людей у партійні списки.
вопрос:
root

root

чим умовили вас регіонали, що ви пішли з фракції? ціна цього вашого рішення?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Регіонали мене не вмовляли. Ціна мого рішення – ціна мого авторитету у фракції. Вона не вимірюється грошима – вона вимірюється елементарною повагою, увагою, допомогою та розумінням.
вопрос:
root

root

Чим закінчаться й до яких наслідків призведуть "виїзні" засідання ВР?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Насамперед треба визнати, що «виїзні» засідання ВР перебувають поза межами легітимності. Наслідки можуть бути у вигляді або просто ліквідації цього скликання, тобто саморозупску, або у вигляді розпуску Ради через бездіяльність. Я так розумію, що влада робить це саме для того, щоб довести до ще більшого абсурду те, що відбувається в законодавчій гілці влади, аби утвердити в очах суспільства, що ми можемо обійтися без цієї гілки. Тобто відбувається знищення парламентаризму. І другий небезпечний наслідок – через свою ручну «виїзну» більшість освячуються, благословляються, підтримуються всі рішення виконавчої гілки влади. А це шлях в нікуди, шлях до деспотії і авторитаризму в країні.
вопрос:
root

root

Як оцінюєте ймовірність роспуску Ради й нових виборів? Як власні шанси на потрапляння в парламент оцінюєте в разі нових виборів?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Ймовірність розпуску Ради вже обговорюється три місяці. Як на мене, Янукович і провладна ПР не хочуть нових виборів. Їм вигідне саме таке болото у ВР. На цьому тлі Янукович виглядає "білим і пухнастим". Янукович і його політична сила розуміють, що нові дострокові вибори дадуть розклад сил у Раді ще в гіршій пропорції для них, ніж є сьогодні. Шансу прийняти зміни до виборчого законодавства щодо повної мажоритарки у цьому парламенті немає. Проти цього будуть і комуністи, і мажоритарники з ПР.
А ось здійснити це через референдум – цілком можливо, і це реальна загроза для країни. Оскільки на референдумі можна прийняти рішення і про двопалатний парламент, і про нове виборче законодавство на мажоритарній основі. От якраз проти цього мала би сьогодні серйозно працювати опозиція.
Мої шанси на нових виборах в разі їх проведення оцінюю достойними. Оскільки працюю в окрузі і не полишатиму цього робити й надалі.
вопрос:
root

root

Прокоментуйте звільнення Луценка. Чого можна очікувати від його повернення в політику?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Я вже частково на це питання відповів. Це – намагання Януковича сподобатися Європі. Цим своїм рішенням він намагається виконати одну із трьох важливих вимог ЄС – ліквідацію вибіркового правосуддя. Будемо сподіватися, що він буде готовий звільнити і Тимошенко.
Що можна очікувати від повернення Луценка в політику? Активізацію позапарламентської опозиції.
вопрос:
r.novik

r.novik

"Перед ГОСПОДОМ БОГОМ і УКРАЇНСЬКИМ НАРОДОМ публічно присягаю........................" знайомі слова????? .... які до вас можуть бути питання! Здавай мандат депутата і балатуйся по новому!!!
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Пане Ростиславе, готовий балотуватися й по-новому. В присязі, яку я підписав, все написано абсолютно правильно. Тільки хочу наголосити, що мандат я складу тоді, коли моя політична діяльність буде йти врозріз із політичною діяльністю фракції "Батьківщина". Наразі говорити про те, що я голосував відмінно від політичної позиції фракції "Батьківщина" немає підстав. Переконаний, що таких підстав не буде й у майбутньому. Дякую.
вопрос:
root

root

Цікаво, як у вашому окрузі, у Стрию, відреагували на вашу заяву про вихід із фракції? І як депутати групи "Львівшина" це сприйняли?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Моя заява про вихід із фракції викликала активне обговорення серед виборців мого округу. На жаль, люди не мають повної об’єктивної інформації стосовно мого кроку, але переконаний, що протягом цього тижня за допомогою друкованих та телевізійних ЗМІ причина мого кроку буде донесена до виборців. Можу сказати тільки, що після вчорашнього ефіру програми "Люстрація" 44% тих, хто прийняв участь в смс-опитуваннях, не розцінили це як зраду. Думаю, при моїй активній роз’яснювальній позиції цей відсоток ростиме.
Депутати групи "Львівщина" сприйняли це боляче, і це зрозуміло. Боляче, бо думали, що я все-таки не наважуся на цей крок. Але вони знали про конфлікт між мною та Турчиновим зі Швецем і сподівалися, що цей конфлікт буде залагоджений. Я теж сподіваюся, що після відповідного рішення керівництва фракції я зможу повернутися у "Батьківщину". Конфлікт між мною і Швецем базується на тому, що він не хоче залишати округ, в якому я переміг, і надалі працює через своїх працівників із партії "Батьківщина" проти мене, як це робилося до виборів і в період виборів. Ця робота базується на очерненні мене в очах виборців, на донесенні їм неправдивої інформації щодо моєї політичної діяльності, голосувань у ВР, а також очерненні моєї честі та честі моєї родини, а саме моїх дітей. Ось цього я терпіти не хочу і не можу.
вопрос:
root

root

Події навколо виборів у столиці показали, що не все гаразд і серед опозиційних лідерів. Чому 2 квітня провалилось голосування за Київ? Чому 8 депутатів із самої Батьківщини були відсутні на такому відповідальному голосуванні?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Щодо виборів у столиці киянам треба донести основні тези: що ці вибори є позачерговими, що ми на цих виборах обираємо мера і Київраду на два роки до жовтня 2015 року, а в жовтні 2015 року будуть вибори чергові. Ми повинні сказати киянам, що єдиний кандидат на посаду міського голови не прийматиме участь у президентській кампанії. І ось навколо цих критеріїв має формуватися єдиний список кандидатів від трьох опозиційних сил до Київради і визначатися кандидатура на міського голову. Не всі кандидати згодні з таким сценарієм, бо обиратися на п’ять років надійніше, ніж на два. Але ми нікуди не дінемося від цього, якщо хочемо, щоб всі місцеві вибори були приведені до єдиної основи – чергові вибори у 2015 році. Прийнявши і публічно проголосивши ці критерії, думаю, буде легше переконати як комуністів, так і регіоналів голосувати за вказану постанову.
За моєю інформацією, з п’ятьох відсутніх троє були відсутні по поважних причинах, двоє відсутніх і двоє тих, що не голосували, – питання нашої дисципліни.
вопрос:
root

root

Підтримую вашу ініціативу щодо повернення графи національності. Вона має бути зазначена у свідоцтвах про народження і у паспортах. Проте дуже сумніваюсь, що Верховній Раді цього скликання вдасться це зробити... Сумніваюсь, що ця ВР взагалі буде працювати. Перші 100 днів пройшли, однак ніякої роботи парламентарі не продемонстрували. Як ви оцінюєте перспективи цього парламенту? ЗАраз багато хто говорить про перевибори. Наскільки ці розмови реальність?
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Дякую Вам, пане Ігоре, за підтримку моєї ініціативи щодо повнрнення графи "національність". Я теж розумію, що прийняти це рішення в парламенті буде непросто, але я рук не опускаю і підготував відповідний депутатський запит до міністра юстиції Лавриновича щодо ініціативи з його боку по внесенню змін в Постанову Кабінетуміністрів від 2010 року, де пропоную повернути в усі реєстраційні документи графу "національність". Реєстраційні документи – заява на видачу паспорта, свідоцтво про шлюб, народження, розлучення і т.д. Це – в межах повноважень Кабміну.
На наступні запитання щодо перспектив парламенту і перевибори я відповів раніше. А якщо коротко, то реальність перевиборів залежить від впевненості Януковича у повторному переобранні. Якщо він відчує, що потрібно застосувати адмінресурс і, через коліно обравши новий парламент, призначити вибори президента в парламенті, тоді він на це може наважитися. А так, думаю, все йтиме згідно календарного графіку: президентські вибори у 2015 році, а після того можуть бути дострокові вибори парламенту.
вопрос:
root

root

Не хочу Вам задавати питання. Балотувалися від "Батьківщини" повинні бути у фракції... Можете у самій фракції не підтримувати питання. А виходити було не потрібно. Це зрада...
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Я дукую пані Раї з Одеси за гостре запитання. Приналежність до опозиції, як на мене, не обов’язково має визначатися приналежністю до фракції, тим паче, якщо у фракції не працюють правила підтримки кожного із членів і командного духу загалом. Вихід із фракції – це не вихід із опозиції. У фракцію готовий повернутися на тих умовах, про які говорив вище.
вопрос:
root

root

Чому саме зараз ви вирішили вийти з фракції? Якось в один день опозиція почала "розсипатися"... 4 заяви за один день - це якось забагато....
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Насамперед хочу відмежуватися від трьох заяв, поданих Стаднійчуком, Немилостєвим та Скосарем. Моя заява подана 3 квітня. Їхні заяви подані набагато раніше і датовані одним днем. Причини їхнього виходу для мене до кінця не зрозумілі, бо вони то виходили, то поверталися, то знову виходили. Мій вихід дає можливість мені повернутися назад у випадку конкретного розгляду моїх вимог керівництвом фракції.
вопрос:
r.novik

r.novik

Может, на колени бухнуться, и назад - в СССР? Или прикинуться дурачьками мовными- и в Россию-на 2 уже сорт? И вишиванка в Ивропе - знак украинца, а там это не котируется.
ответ:
Олег Канивец
Олег Канивец
Дорогий дописувачу, «на коліна бухатися» ми в жодному разі не маємо права. Навпаки, ми повинні підняти свою гідність, пошанувати один одного, в жодному разі не ділити українців за мовною ознакою, а щодо Росії та Європи – зрозуміти, що ні там, ні там ніхто нас не чекає з розпростертимми обіймами. Поки ми не зрозуміємо, що ми самі хочемо збудувати, в якій країні жити, поки ми не впровадимо європейські цінності в своєму повсякденному житті, поки не покажемо нашему східному сусіду, що ми не молодший брат, а принаймні брат-близнюк, тоді Україна буде, як Ви пишете, "котуватися". Хочу, щоб Ви розуміли, що українець – звучить гордо. Вишиванка і українська мова – наші найголовніші надбання і цінності, які зберігають наш генотип, і які в жодному разі не дадуть можливості забути про таку націю. Пам’ятаймо про своє минуле, любімо свою землю, поважаймо один одного. Тоді нас будуть шанувати і в Європі, в Росії.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Мы используем cookies
Принять