StarsМода и красотаГороскопРецептыПриметыЗдоровьеПоздравленияКино и сериалыШоуЛайфхакиСонникЖизньПраздники

Платимо високу ціну цієї війни. Як сили АТО тримають оборону на Світлодарській дузі

19 мая 2016, 12:01обновлено 3 августа 2018, 01:19
Краще бути враженим цифрами допомоги і перемоги, аніж кількістю загиблих, пише волонтер

Боець сил АТО веде вогонь з кулемета

Протягом двох місяців небайдужі українці зібрали 840 тисяч гривень допомоги для 54-ї окремої механізованої бригади ВСУ, яка тримає оборону в районі Світлодарської дуги.

Про це волонтер проекту "Повернись живым" Дар'я Бура пише на сторінці руху у Facebook.

видео дня

13 тепловізорів, прилади нічного бачення, біноклі — все це зараз знаходиться в районі Світлодарської дуги, Троїцького, поблизу Дебальцевого.

Два місяці тому 54-та бригада заступила на ці позиції, змінивши 30-ту ОМБр. Тоді ситуація з нічною оптикою у підрозділах 54 ОМБр була складною. Власне, як і ділянка фронту, на якій опинилися бійці. Вони тоді зізнавалися, що у разі активного наступу ворога, не матимуть змоги навіть відступити, адже просто опиняться у оточенні з трьох сторін.

Вибору в них нема. Щодня під обстрілами АГСів, ДШК, БПМ. Початок травня видався тяжким для 54-ї бригади. Втратили 4 молодих хлопців, пише волонтер.

В останній день перед оголошенням "додаткового чи святкового" перемир'я, коли на Великдень сторони домовилися про цілковите припинення вогню, бойовики протрималися аж 45 хвилин. І накрили наші позиції з АГСів. Тоді, в ніч на 1 травня від осколочного поранення в голову загинув один боєць, розповідає Дар'я.

За її словами, ще двох розстріляли впритул на опорному пункті. Ворожа ДРГ підійшла не просто близько, а так, що змогла захопити в полон старшого на ВОПі, двох хлопців застрелили, а ще один від поранень помер дорогою до лікарні.

Власне, на ВОПах і відчувається нестача нічної оптики. На кожному з опорних пунктів бажано мати хоча б по одному тепловізору, щоб значно обмежити можливість підходу диверсійно-розвідувальних груп, підкреслює волонтер. На жаль, та кількість, яку завдяки вам вдалося надати бригаді, недостатня.

Ми щодня платимо за цю війну високу ціну. Життя не можна оцінити фінансово, запитайте у матері, яка зустріла домовину з тілом сина. Та за гроші можемо придбати нічну оптику. Тепловізор Pulsar HD 38S коштує 2550 долларів. І краще бути враженим цифрами допомоги і перемоги, аніж кількістю загиблих, резюмує Дар'я Бура

Хочете допомогти? Звертайтесь до волонтерів "Повернись живим".

https://www.facebook.com/daria.bura.35

Проект "Повернись живим"

Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій

Всі реквізити і контакти тут: https://tr.im/DariaBura22

Нагадаємо, саме бійці 54-ї бригади блискавичним кидком на Світлодарській дузі відвоювали у бойовиків 1,5 км української території.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Наши стандарты: Редакционная политика сайта Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Мы используем cookies
Принять