Активный чат
Александр Палий
25
6 октября 2016, 11:00

Александр Палий

Политический аналитик
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Как бы Вы прокомментировали заявления некоторых украинских СМИ о "сдаче" Викторией Нуланд Украины на переговорах с Сурковым и что переговоры по Донбассу принимают невыгодный для Киева оборот. США, которые до последнего времени было принято считать нашим главным союзником во внешней политике, теперь требуют от Киева согласиться на проведение выборов на Донбассе.
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Це є "качки" російських ЗМІ. Нинішня адміністрація Обами не може приймати якихось стратегічних змін у зовнішній політиці, і не відомо, чому б вона це мала робити. Якщо Росія безвідповідальний та зрадливий переговірник у Сирії, то чим вона краща на Донбасі? Думаю, що такі повідомлення — це елемент інформаційної війни, тобто, грубо кажучи, туфта.
вопрос:
root

root

здравствуйте. Насколько Кремль контролирует процесс на Донбассе, все ли так гладко у рос.верхушки с лидерами боевиков, или кто-то пытается перетягивать одело на себя? Ваши впечатления...
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Кремль на 100% контролює донецьких терористів, насамперед через російських керівників, командирів, через гроші, боєприпаси, матеріальне забезпечення, зброю і російські спецслужби, прямими агентами яких є керівництво бойовиків. Тому нюанси в керівництві цих «республік» можливі виключно в результаті конкуренції всередині самого Кремля і зіткнення його різних башт. Реально виступати проти Кремля лідери терористів не здатні, якби їм навіть це примарилося. Тому що є повна матеріальна залежність, залежність зброєю і, власне кажучи, той простий факт, що у збройних формуваннях терористів більшість і ядро становлять росіяни. Сили місцевих колаборантів на Донбасі — це всього-на-всього продовження військової сили Кремля, подібне до того, як армія Власова була продовженням військової сили нацистів. І прапор у них — один, у «власівців» і сучасних колаборантів.
вопрос:
root

root

Сейчас, когда уже прошло время, можете сказать, зачем России нужна была история с задержанием якобы украинских диверсантов в Крыму, что реально она получила от этого скандала? и почему сейчас никто и не вспоминает о задержанных "диверсантах"?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Очевидно, Росія, крім накопичення приводів для війни в будь-який момент, потребувала зриву засідання "нормандської четвірки" на саміті "Великої двадцятки" в Китаї. Путін не хотів допустити Порошенка до участі в тому саміті як повноправного партнера, тож зобразив істерику. Хоча, схоже, привід для цієї провокації був природний — представники різних правоохоронних структур Росії постріляли один в одного. Але таких приводів у Росії щомісяця відбуваються десятки.
вопрос:
root

root

Можно ли считать наращивание российского военного присутствия на границе с Украиной, несмотря на все заявления и уверения в миротворчестве, сигналом того, что Путин допускает вариант открытого вторжения в Украину?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Безумовно, масштабне вторгнення в Україну цілком можливе. Путін йде на конфлікт з усім світом, і, якби Україна не опиралася, якби не наші солдати, офіцери, то він би давно зжер Україну і влаштував би тут 33-ій і 37-ий рік одночасно. Але треба враховувати, що легкою здобиччю Україна для нього не буде. Тим не менше, у своїх планах конфронтації з рештою світу Путін, очевидно, мріє про удар по Україні.
Заяви Путіна нічого не варті. Це просто «струс повітря». Російська позиція може розвертатися на 180 градусів за один день, тому Україна має бути готова до всього. 
вопрос:
root

root

Чи потрібен ще Янукович Росії, чи може він ще буди якимось чином використаний в іграх Кремля чи рос. спецслужб?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Януковича вже "видоїли" на війну проти України. Але поки не ліквідували. Тому що Путіну потрібна "вітрина" для інших диктаторів — мовляв, вам нічого не буде. Очевидно, Янукович не самостійний, повністю залежний від спецслужб Росії, можливо, вони навіть вирішують, що йому сьогодні пити і коли вимикати світло. Звичайно, ніякої легітимності в нього вже немає, особливо після низки виборів в Україні. Але він ще живий, тому що Росії потрібно приваблювати інших диктаторів можливістю фізично пожити.
вопрос:
root

root

Скільки років ще може тривати конфлікт на сході?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Конфлікт на сході триватиме до виснаження Росії, тобто до десяти років. Після того Росії або тому, що лишиться на її місці, буде не до Донбасу.
вопрос:
root

root

Олександре, яка ймовірність, що восени таки відбудуться вибори в ДНР та ЛНР? І чи буде Захід тиснути на Україну, аби та визнала їх результати?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Вибори в ОРДіЛО можуть бути організовані за один день, тому що для цього потрібні лише заяви Росії і російських телеканалів. Очевидно, такі вибори не будуть визнавати ні Україна, ні Захід, тому що, згідно з Мінськими угодами, вибори в ОРДіЛО мають відбуватися за українським законодавством.
вопрос:
root

root

Хто, як вам сьогодні видається, має більше шансів стати наступним президентом США? Які у вас враження після недавніх дебатів Клінтон vs Трамп?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Поки що видається, що у Клінтон більше шансів. На її боці більша частина найманих працівників, етнічні меншини і масив американського населення. З іншого боку, не можна виключати несподіванок, тому що американське суспільство може схотіти голосувати за нестандартного політика. Це зумовлено насамперед масштабною зміною соціальної структури американського суспільства. Коли меншає середній клас і, відповідно, кількість тверезо мислячих людей. Можна сказати, що американська демократія перед серйозним викликом у зв’язку зі зміною структури населення.
вопрос:
root

root

Встанет ли мир на защиту Сущенко? Какие последствия для РФ будет иметь это задержание?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Треба розуміти, що на Росію слова не діють, а санкції через одного Сущенка ніхто запроваджувати не буде. Найбільше може зробити сама Україна — заарештувати кілька російських шпигунів і поміняти їх. Водночас цей обмін, як і у випадку з Савченко, буде нерівноцінним, тому що ми змушені міняти реальних злочинців на випадково захоплених людей.
вопрос:
root

root

Станет ли дело Сущенко вторым "делом Савченко"? Или Кремлю не нужен аж такой резонанс?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Справа Савченко була унікальна емоційною складовою і, як з’ясувалося, інформаційним сприянням, яке Кремль надавав Савченко у своїх цілях. Тому таких справ буде чимало доти, доки українці їздитимуть до Росії, або доки Кремль буде здатен захоплювати українців на їхній території.
вопрос:
root

root

почему в подписанном не так давно рамочном решении контактной группы в минске, где, между прочим, подписался и наш экс-президент, второй стороной конфликта, помимо украины, определены вооруженные формирования отдельных районов донецкой и луганской областей? то есть фактически мы подписываемся, что мы воюем с украинцами тех областей? зачем? что дальше?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Рамкові рішення контактної групи від початку передбачали, що там стоять підписи приватних осіб громадян України, зокрема, Захарченка і Плотницького. Але це ніякі не ДНР і ЛНР — їх не існує ні в правовому полі, ні реально. В правовому полі в теоретичному майбутньому існуватиме ОРДіЛО, а реально існує російська окупація кількох районів Донбасу, де ватажки цієї потенційної ОРДіЛО є всього-на-всього прес-секретарями російських окупаційних військ відповідно в Донецькій і Луганській областях. Українці прекрасно знають і розуміють, що місцеві мешканці, колаборанти становлять близько 25% учасників незаконних збройних формувань ОРДіЛО. Так було за всіх часів, коли окупант вербував колаборантів. Наприклад, у «Власівській армії» свого часу воював понад мільйон росіян. У збройних формуваннях ОРДіЛО місцеві становлять близько 10-12 тисяч, решта — це росіяни, буряти, оленеводи і т.д. Але справа в тому, що північні олені водилися на Донбасі лише в часи неоліту.
вопрос:
root

root

согласны ли вы с мнением тех экспертов, которые утверждают, что минские соглашения писались под диктовку кремля, и на самом деле они не выгодны никому, кроме россии?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Мінські угоди важливі тим, що вони зменшують втрати для обох сторін — для України і для Росії. Це, напевно, єдина підстава для компромісу в цій ситуації. Мінські угоди були результатом дуже складних переговорів, в тому числі під час Дебальцевого, але, попри це, невигідним для України є лише пункт про терміни взяття під контроль кордону. Все решта (виведення окупантів, окупаційної техніки, моніторинг ОБСЄ, вибори за українським законодавством) є в інтересах України
вопрос:
root

root

какие перспективы имеет минский процесс? там в очередной раз принимают рамочные соглашения об отводе сил, то продлевают уже принятые - а толку? любые соглашения такого рода у нас всегда заканчиваются одинаково - возобновлением огня... какой-то замкнутый круг.
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Мінські угоди виконують важливу функцію — сприяють виснаженню Росії. Кожен день наближає нас до перемоги. Росія просто не розрахувала, наскільки впертим є український народ. Вона не знала і зневажали українців. Немає нічого кращого, ніж коли ваш ворог вас зневажає. Пам’ятаю, як після Помаранчевої революції російський політтехнолог Гліб Павловський казав, що Росія переоцінила "благоразуміє" українців, тобто вони вважали, що українці — боягузи, а вийшло навпаки. Якби Росія знала справжню історію України, а не вигадану нею, то вона б розуміла, що конфліктувати з Україною смертельно для імперії. Чимало старовинних імперій їй би розказали про це, якби дожили до цього часу.
вопрос:
root

root

Розрив дипломатичних стосунків із РФ. Які тут "за" і "проти"?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Проти розриву дипломатичних стосунків є те, що нам потрібен діалог в рамках мінського процесу. В умовах, коли ми все ще ведемо переговори з росіянами, нам потрібен якийсь канал і відповідна атмосфера. Крім того, росіяни можуть почати трактувати розрив дипломатичних відносин як переддень війни.
Позитив може полягати в тому, що ми покажемо світові серйозність нашого конфлікту. Але світ і так про це знає.
Вважаю, на цей момент нам краще було б згорнути мережу консульських установ Росії в Україні, як шпигунських гнізд, без формального припинення дипломатичних відносин. Звичайно, Росія відповість симетрично, але наші працівники консульств і так не можуть захистити українців у Росії. Росія для українців, та й для всіх, — це земля беззаконня.
вопрос:
root

root

Які ризики має ідея про введення візового режиму з Росією? Чи вважаєте ви доцільним робити це?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Ризик один: що українці, які мешкають у Росії, будуть примушуватися Росією до зміни лояльності. Тобто наші люди, які час від часу їздять до Росії, можуть стати чимось зобов"язаними Росії в обмін на допуск. Але це природний ризик. Переваг запровадження візового режиму значно більше. Головне - це те, що ми зможемо контролювати в"їзд в Україну не в момент перетину кордону, а заздалегідь. Можна сказати, що диверсійна діяльність росіян в Україні суттєво ускладниться. Всіх росіян без віз можна буде оперативно депортувати, тобто це - питання безпеки. Хочу нагадати, що і Гіркин, і "Моторола", і ціла низка російських терористів на першому етапі війни в"їжджали в Україну легально через прикордонні пункти.
вопрос:
root

root

Как вы считаете, примет ли Запад решение об очередном продлении санкций против России в декабре? Ведь голоса тех, кто противится такому решению, в Европе все громче и чаще слышны. И что тогда будет с Украиной?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Рішення щодо санкцій буде серйозно залежати від результатів президентських виборів у США. Хоча в Європі вже є консенсус у політичних колах, що Росія є ненадійним партнером і заохочувати її не варто. Звичайно, в Європі вистачає аморальних типів, які б хотіли трішки поживитися на торгівлі з Росією. Це схоже на спробу згодувати крокодилові когось іншого у сподіванні, що він зжере їх самих останніми. Взагалі, чим більше у світі аморальності, тим більше там Росії і її можливостей.
вопрос:
root

root

Чи вигідна і чи потрібна наразі Росії повномасштабна війна на території України?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Війна на території України, безумовно, потрібна Росії. Їй треба знищити реального спадкоємця історії і культури, землі і ресурсів Київської Русі, від якої Росія намагалася себе виводити. Але Росії оптимально здійснити це нашими власними руками, щоб українці самі вбили власну країну. Саме звідси постійні підступи Росії. Що стосується атаки "в лоба", то вона була б дуже дорогою для Росії. Настільки дорогою, що Росія могла б просто не пережити її.
вопрос:
root

root

Олександре, поділіться вашим баченням сценаріїв, за якими можуть найближчим часом розгортатися події на Донбасі? Чи хоча б один із них є оптимістичним - таким, що передбачає повернення повноцінного миру в регіон?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Найбільш вірогідний сценарій — це заморожування конфлікту з періодичними загостреннями в моменти, коли Росія вважатиме, що може вплинути на Україну або в очікуванні зміни зовнішньої кон’юнктури. Тобто основне сподівання Росії на те, що Україна сама зжере себе зсередини. Розрахунок більше не на "моторол", а на наших демагогів і корисних ідіотів. Оптимістичний варіант передбачає виснаження Росії, коли вона зрозуміє, що нести Донбас без ручки її не по кишені.
вопрос:
root

root

Вітаю. МНС Росії оголосила про намір побудувати підземні споруди під Москвою, щоб захистити 100% жителів столиці від ядерного удару. Питання: до чого готується Росія? нам вже пора панікувати?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Розповіді про захист 100% жителів від ядерного удару — це казочки, притому дуже абсурдні. Очевидно, такими заявами російське керівництво консолідує власний народ і його підтримку. Тому що заляканими керувати краще. Можна уявити, що російське керівництво захоче покінчити життя самогубством і зробити це у великому колективі. Російський державний механізм створений таким чином, що реальні рішення приймаються Путіним і десятком людей довкола нього. В принципі, вони, в силу своїх моральних якостей, можуть підставити населення Москви під ядерний удар. Нерон же колись спалив Рим.
вопрос:
root

root

З чим пов'язаний візит Нуланд до Москви?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Між російським і американським керівництвом діалог не припинено навіть по Сирії, не кажучи про Україну. Це нормально. Хоча своєю поведінкою в Сирії Росія дала американцям відчути себе так, як відчувають українці, коли Росія постійно порушує взяті на себе зобов’язання. Думаю, американці будуть продовжувати говорити з росіянами в той час, як Катар, Саудівська Аравія і Туреччина змінюватимуть ситуацію на землі.
вопрос:
root

root

Як змінилися цілі Кремля по відношенню до України від початку війни на Донбасі? Якими вони є сьогодні?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
На початку війни Кремль хотів знищення України як такої. Спочатку відкусити Крим, потім — південь і схід, потім — Київ, а потім — решту. Думаю, сьогодні Кремль зрозумів нереалістичність цього сценарію. Кремль, розповідаючи у своїх мареннях про те, що українського народу не існує, насправді зіштовхнувся з тим фактом, що український народ є. Більше того, якщо народ — це його постійна колективна воля, то український народ значно більш реальний, ніж російський, якому його волю розповідають по телевізору.
вопрос:
root

root

Чому Росія вдалася до аргументу з утилізацією плутонію та ядерними випробуваннями? На що це спрямовано, виключно на те, аби змусити Америку зняти санкції з РФ?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Росія дедалі більше поводиться як Північна Корея, розмахуючи ядерною зброєю, режимом нерозповсюдження і, власне, все. Така поведінка свідчить, що інших козирів у Росії катастрофічно бракує. Гра з ядерною зброєю — це така гра, в яку можна грати один раз по-серйозному.
вопрос:
root

root

Как Вы относитесь министерству информационной политики в его сегодняшнем виде? Минстець vs Савушкинской банды, или работает по ее образу и подобию? Еще можно как-то понять журналистов и политтехнологов, работающих на заказчика, но когда власть, через специально созданное "министерство", оплачивает деньгами налогоплательщика тот спам или интернет-мусор, которым переполнены любые сайты, то невольно встает вопрос - прав ли был Кучма, написавший свою книгу - "Украина не Россия".. Вопрос, конечно, риторический, но ведь с этой грязью надо бороться. Может быть честным и принципиальным СМИ нужно вообще закрыть так называемые "комментарии"?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Я впевнений, що Міністерство інформаційної політики не займається коментарями — у нього просто не вистачить коштів. Якщо в Росії на інформаційну політику витрачається кілька мільярдів доларів, то в Україні на це міністерство видається 4 мільйони гривень. На мій погляд, воно не дуже ефективне. Тому що для ефективності потрібно працювати креативно, а цього бракує. Інформаційна політика слабенька. Але щодо грошей — можете не переживати, на інформаційну політику у нас їх витрачається дуже мало.
вопрос:
root

root

Внутрішня політика президента Порошенко та його урядів Яценюка та Гройсмана є відкрито антинародна. Чому жодна з політсил на виводить народ на протестні акціі.
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
Я не вважаю, що ця політика антинародна. Принаймні зараз. Я впевнений, що оборона, а не лише соціальні витрати, є ключовим інтересом народу.
Про Гройсмана я можу сказати, що це дуже рідкісний випадок, коли за півроку прем’єр-міністр, здається, нічого не вкрав. У нас таких унікумів раніше практично не було серед прем’єр-міністрів.
Зараз країна помалу виходить із колосальної діри, в яку її було втягнуто постгеноцидною, посткомуністичною кримінальною верхівкою попередніх десятиліть. Це важко, але це рух вперед. Навіть по соціальних видатках і зарплатах якщо ви подивитеся, то реальні зарплати в Україні зросли на 20% влітку, у порівнянні з літом минулого року. В Росії за цей час реальні зарплати знизилися приблизно на 7%. Це означає, що майже все з можливого держава направляє на соціальні видатки, на стимулювання росту зарплат.
Говориться і робиться зараз чимало правильних речей. Єдине, що треба це робити енергійніше та послідовніше і не боятися дерегуляції, тобто віддавати непотрібні повноваження назавжди. Чиновники цього дуже не люблять. Але це треба робити.
Чому жодна з політсил не виводить народ на протестні акції? Думаю, тому що вони розуміють, що вони гірші, ніж влада, принаймні станом на сьогодні. Крім того, для всіх чільних політиків опозиційних сил проблематично почути і відчути, що про них думають громадяни. Їм просто страшно виходити до непідготовленого народу. 
вопрос:
root

root

Доброго дня. Богато питань.1. Ваш прогноз ,хто буде президентом США? 2.Чи об'єднаються лідери G20, проти Путіна? 3.Відношення Західу до України залежить від внутрішнього стану , на Вашу думку дії президента щирі , чи він впершу чергу вирішує свої бюізнес інтереси? 4.Передача Криму Россії , це спланований США сценарій щоб ввести санкції проти Россії та ослабити її. Але робиться це за рахунок України та українців. Порошенко за це має індульгенцію на коррупцію, США закриває на це очі.Реальний сценарій.?
ответ:
Александр Палий
Александр Палий
1. По президенту США — дивіться вище.
2. Лідери "Великої двадцятки" зайняті своїми власними питаннями, а не тим, як проти когось об’єднуватися. Росія Путіна — це тінь Радянського Союзу. А наддержава — це та держава, вплив якої відчувається на всіх континентах. Сьогодні Росія явно не турбує значну частину лідерів "Великої двадцятки", їм просто не цікаво, що там відбувається — вони живуть майбутнім.
3. На мій погляд, мотивація Порошенка значно більша за бізнес. Якби йому потрібен був виключно бізнес, він би зараз ним і займався. Ті, хто говорять, що Порошенко займається бізнесом, просто не знають його робочого графіку. Думаю, Порошенко зараз найкращий на посаді президента з усіх реально рейтингових кандидатів. Дуже багато корупції і нарцисизму в нашій політиці. Порошенко знає ціну грошей і знає, що це не все в житті.
4. Ні, не реальний. Під час кримської кризи світ досить близько підійшов до реального воєнного зіткнення. Американці могли розцінювати кримську авантюру як пастку для Росії, але не вони завели Росію в ту пастку — Росія зайшла сама. Росія просто надзвичайно неконкурентоздатна країна, вона нічого не виробляє. Думаю, що причини цієї неконкурентоспроможності більше психологічні, ніж реальні економічні. В Росії немає християнської традиції каяття і східної традиції працелюбства, які дозволяють народам постійно рухатися вперед. Тому Росія ходить від однієї до іншої ідеологічної химери по колу, при цьому деградуючи і розбазарюючи ресурси нації. Росія надзвичайно матеріалістична, аж до такої міри, що матерія розвалюється у неї в руках.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять