Активный чат
Роман Недзельский
29
26 февраля 2015, 14:00

Роман Недзельский

Генеральный директор Национального дворца искусств "Украина", музыкант-инструменталист, гитарист
вопрос:
root

root

Есть ли такие "звезды", с которыми вы зареклись работать и почему?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
За час свого життя я навчився не зарікатися.
вопрос:
root

root

Роман! Насколько капризны наши артисты? Когда вы организовываете с ними концерты, с какими самыми необычными и сумасшедшими требованиями от "звезды" вы сталкивались (и относительно требований к площадке, и к звуку, и к гримерке, и к быту и т.д.)?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Я завжди знаходжу спільну мову з усіма артистами. Такі примхи більше стосувалися російських співаків.
вопрос:
root

root

Будете ли вы в дальнейшем сотрудничать с Ани Лорак?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
А я не співпрацюю із Ані Лорак - я просто надавав послуги промоутерській кампанії.
вопрос:
root

root

якими ще інструментами крім гітари ви володієте?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Я закінчив школу для обдарованих дітей – Львівську середню спеціальну музичну школу ім. Соломії Крушельницької. Навчався по класу скрипки, і у нас також було обов’язковим фортепіано. Паралельно освоїв гітару, ударні інструменти, в духовому оркестрі грав на трубі, в армії грав на тубі.
вопрос:
root

root

як гадаєте, в україні вигідно бути співаком, артистом? наші виконавці отримують "білі" зп?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Професія музиканта, артиста – це дуже важка праця. Люди, які займаються музикою – це люди жертовні. Тільки одиниці можуть досягнути визнання широкої аудиторії, а решта не завжди має можливість працювати за своєю спецальністю. Для того, щоб отримати освіту музиканта, потрібно займатися щонайменше 15 років. Чи є в цьому сенс, якщо ти витрачєш стільки часу, але не отримуєш визнання?
Чи «білі» зарплати отримують наші артисти? Здебільшого – ні. Оскільки система шоу-бізнесу в Україні не працює. Для багатьох людей шоу-бізнес – це корпоративи, на яких їх "замовляють". При цьому виконавці не знають своєї реальної аудиторії, яка готова прийти і проінвестувати гривнею їхню творчість. Тому в основному люди працюють за договірну ціну, і ці кошти вкладають у себе.
вопрос:
root

root

Романе, перекажіть 95-му кварталу, що ціни на концерти повинні бути для людей!
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Згодний. Я за те, щоб люди заробляли стільки коштів, щоб не мали потреби рахувати, скільки вони витрачають на концерти улюблених "зірок".
вопрос:
root

root

Катерина. Колись ви були головою відбору на "Євробачення" - і на цей конкурс у Москву поїхала від України Світлана Лобода. Чи подобається вам зараз творчість цієї співачки, котра, здається, так і не заспівала рідною мовою? І друге питання: хочеться нарешті побачити на сцені головного концертного палацу Джамалу, Мілу Нітіч, Альошу, Ірину Розенфельд (Іріс). Може, ви їх запросите до співпраці?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
У 2009 році від України на «Євробачення» поїхала Світлана Лобода, яка перемогла на національному відборі. В той час Росію представляла молода співачка Анастасія Приходько. Пройшло не так багато часу – всього п’ять років, і сьогодні ми бачимо, де знаходиться представниця від України, і яку позицію займає представниця від Росії. Життя саме філігранно шліфує наших співаків, які не можуть бути байдужими до політичної ситуації в країні. Хоча це стосується не всіх артистів.
Насправді на сцені палацу "Україна" виступають і Міла Нітіч, і Альоша... На жаль, Іра Розенфельд переїхала на постійне місце проживання до Ізраїлю, де також займається творчістю. Це дуже талановиті співачки, більшість із них я знаю особисто і завжди буду радий запросити їх на головний майданчик країни.
вопрос:
root

root

як гадаєте, чи слід українським виконавцям брати участь у російських конкурсах та фестивалях на кшталт "нової хвилі"?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Я вважаю, що в Україні повинні існувати свої "українські хвилі", "базари", "грамофони", "шарманки", і наші виконавці не повинні бути приниженими на феставалях і конкурсах країни-окупанта. І ми над цим готові працювати.
вопрос:
root

root

Романе, чи є можливість проводити у Палаці мистецькі виставки і кінопокази - приміром, прем'єри українських кінокартин? З повагою, Василь.
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Можливість така є, але поки що у нас не проводилися виставки і кінопокази. За виключенням кінофестивалю "Молодість", який щорічно проходить у жовтні в приміщенні палацу "Україна". Ми розглядаємо можливість адаптації малої сцени палацу до арт-холлу, який би міг проводити кінопокази, літературні вечори, виставки. На сьогоднішній день на малій сцені палацу вже проходять театральні вистави, концерти молодих виконавців, джазові концерти, в тому числі постійно діючий джазовий фестиваль "Jazz Kolo" під керівництвом Ігоря Закуса.
вопрос:
root

root

Чи будуть проводитися якісь заходи для дітей або сімей із дітьми? Простіше кажучи, на який концерт або виставу у палаці "Україна" можна піти, узявши з собою дитину?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Щорічно в палаці "Україна" відбуваються "ялинки", які проводить творчий колектив палацу. Цього року, за всіма рейтингами, головна «ялинка» країни взяла перше місце в Україні серед всіх «ялинок». У квітні ми відкриваємо касу на ялинку 2016 року – заздалегідь.
вопрос:
root

root

Бойовий дух наших воїнів на Сході підтримує такий чудовий проект, як "Народна філармонія". Чи чули ви про нього? Може, є якась можливість, аби артисти цього проекту виступили у вас? І як узагалі ви ставитеся до такого явища, як культурне волонтерство, - це коли митці їздять до бійців із концертами, творчими вечорами тощо?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Я знаю цей проект, я спілкувався з організаторами "Народної філармонії" і дуже шаную Лесю Горову та її команду, яка провела велику кількість концертів у зоні АТО для наших бійців. Ми вели переговори про співпрацю, і "Народна філармонія" повинна була отримати фінансування від Міністерства культури. На жаль, з приходом нового міністра всі фінансування припинилися, і проект залишився тільки на папері. Я вважаю, що такі проекти потрібно не тільки підтримувати, а й стимулювати, щоб наші виконавці мали можливість поїхати і виступити перед нашими героями.
вопрос:
root

root

Романе, ви в минулому телевізійник. Не сумуєте за Першим Національним? І чи не хотіли б ви долучитися до створення суспільного мовника в Україні, можливо, маєте якісь поради з цього приводу?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Хотілося б мати цивілізовані правила співпраці телебачення і телеглядача. На жаль, сьогодні медійний ринок поділений так, що не завжди думка глядача співпадає з думкою власника каналу. Тому ми маємо на сьогоднішній день таке каліцтво, як національне телебачення. Я би дуже хотів, щоб наші музиканти і наші артисти завжди були присутні на телеекранах, і щоб телебачення не спекулювало на трагічній загибелі Кузьми Скрябіна. Невже потрібно було померти, щоб в один день всі канали цілодобово показували біографію артиста, раптом знайшли всі кліпи і зранку до ночі «крутили» вже втрачену «зірку»? Шанувати людей потрібно за їхнього життя, а не після смерті ставляти пам’ятники.
вопрос:
root

root

как у вас организован процесс: артист сам платит за то, что вы даете возможность ему у вас выступить, или вы его находите, приглашаете, продвигаете и т.д.?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Є дві форми роботи палацу "Україна" з артистами. Перша – менеджмент палацу запрошує виконавця на контракт для проведення концерту, сам займається його рекламною кампанією, забезпечує технічними засобами шоу артиста, реалізовує квитки і платить артисту гонорар. Друга схема – промоутер або продюсер звертається до палацу з пропозицією оренди залу для проведення концерту і сплачує орендну плату та всі послуги, пов’язані з організацією шоу. В такому випадку палац тільки надає послуги і не втручається у внутрішню політику організації та проведення шоу, а також не втручається у формування вартості квитка.
Національний палац не займається просуванням артиста і його "розкруткою". На головну сцену країни приходять уже сформовані виконавці, які мають свою сольну програму, своє шоу, свої декорації і свою команду.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

В стане много молодых и не очень талантливых исполнителей, но к сожалению их больше видим в Ютюбе в крайнем случае, слушаем по радио. Может вы планируете делать сборные концерты где зрители могли бы познакомиться с ними в живую?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Такими проектами займаються телевізійні канали, які мають свої шоу: "Голос країни", "Танці з зірками", "Х-фактор", "Україна має талант", "Фабрика зірок", "Шанс". Я, як генеральний директор, звертався і ще раз звертаюся до всіх керівників цих телепроектів з пропозицією проведення фінальних шоу на сцені палацу "Україна". Як результат, 28 лютого буде проходити шоу "Великий весняний концерт", який проводить компанія "Таврійські ігри". Запрошуємо усіх бажаючих!
вопрос:
root

root

а дворец "украина" сейчас предоставляет российским артистам площадку для выступлений, или отказываете, как объясняете им причину отказа?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Палац "Україна" є українським майданчиком і пріоритетно надає головну сцену країни українським виконавцям та колективам. Не думаю, що сьогодні доречно проводити концерти російських співаків у палаці "Україна". Хоча не всі російські виконавці є кобзонами, валеріями, лєпсами, газмановими і цигановими з порєчєнковими. Особисто я би запросив Аллу Борисівну Пугачову, Валерія Яковлевича Леонтьєва, Софію Михайлівну Ротару для сольних концертів. Впевнений, успіх був би дуже і дуже великий. Але нехай трошки пройде часу.
вопрос:
root

root

Господин Недзельський, в прошлом году дворцу исполнилось 40 лет. Эту дату как-то отмечали? Наталья.
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
40 років ми будемо відзначати 20 квітня цього року. Спеціально ми нічого робити не будемо, оскільки маємо дуже щільний графік концертів на березень, квітень і травень. Я думаю доречно зробити цілу декаду ювілейних концертів до 40-річчя побудови нашого залу.
вопрос:
root

root

Пане Романе, аби так грати, як ви у концерті Попадюка, треба бути постійно діючим музикантом. Скільки годин на день ви граєте на гітарі і як ви знаходите час на музику? Євген.
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Як практикуючий хірург повинен тримати в руках скальпель, так музикант повинен тримати в руках інструмент. Я намагаюся попри щільний робочий графік брати до рук інструмент і займатися. Знаходжу час на музику між нарадами, прямими ефірами, прес-конференціями та чатами.
вопрос:
root

root

Скажіть, будь ласка, коли на сцені "України" будуть сольні концерти Софії Ротару, Оксани Білозір, Лілії Сандулеси, Алли Кудлай? А то останнім часом у вас усе співаки співають, а де ж співачки?..
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Перепрошую, ми дотримуємося гендерних форматів: за цей рік нами вже проведено низку концертів, в яких брали участь Лілія Сандулеса, Алла Кудлай, Оксана Білозір, Таня Піскарьова, Надя Шестак, Ніна Матвієнко, Тіна Кароль, Ані Лорак, планується Ірина Білик. Хоча дуже хотілося б побачити на сцені Софії Михайлівну Ротару. Ми маємо багато листів та звернень щодо проведення концерту цієї співачки.
вопрос:
root

root

Пане Романе, вчора були на концерті Ансамблю імені Павла Вірського у вас у палаці. Спасибі вам велике за те, що проводите такі концерти!!! Але скажіть, чому "Сухішвілі" у вас виступають аж шість разів, а наш український ансамль, що збирає повні зали, тільки раз? Давайте повторимо! Ольга, місто Київ.
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Дякую за високу оцінку!
Відбувся ювілей – 110 років від дня народження засновника славного колективу ім. Павла Вірського, яким сьогодні керує Герой України, Українець з великої букви Мирослав Вантух. Також у концерті взяв участь чудовий аджарський національний колектив "Батумі". Концертний графік Ансамблю ім. Павла Вірського настільки щільний, що я замовив дату минулого року на проведення концерту цього року. Наступний концерт плануємо робити наступного року. Весь час колектив на гастролях за кордоном, і весь світ аплодує йому стоячи.
вопрос:
root

root

І ще таке питання. Чи вплине коливання валютного курсу і те, що відбувається з гривнею, на роботу палацу і на кількість виступів наших і зарубіжних виконавців?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Вплине, звичайно. І на вартість квитка, і на послуги палацу, і на приїзд іноземних виконавців. В час нестабільної гривні і постійного зростання комунальних податків та сплат за експлуатацію цього великого приміщення вартість буде тільки зростати. Але заходи, які ми проводимо своїми силами, завжди є соціальними за вартістю квитків.
вопрос:
root

root

Пане Романе, доброго дня! Є кілька питань до вас. По-перше, чи плануються у палаці "Україна" творчі вечори відомих письменників - наприклад, Юрія Андруховича, Марії Матіос, Сергія Жадана? Дуже б хотілося, аби вони мали змогу виступати й презентувати нові книжки у вашій малій залі. По-друге, чи збираєтеся ви задіяти естрадний "молодняк" у концертах, дуже хотілося б бачити на головному майданчику країни молодих артистів також. І по-третє, на концерти яких виконавців ви ходите самі - як глядач? Дякую.
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
1. Ми ведемо переговори з Сергієм Жаданом щодо його музичного проекту та творчого вечора. Ми співпрацюємо з Адою Роговцевою, з театром Малахова на Подолі, не проти співпрацювати з Марією Матіос, Юрієм Андруховичем, Оксаною Забужко та Ліною Костенко.
2. Готовий задіяти і задіюю "молодняк", але чи готові ви профінансувати виступ цього "молодняка" і купити на нього квиток? У всьому є комерційна складова.
3. Я відвідую всі концерти, які є в палаці "Україна". Хочу я того чи не хочу... :)
вопрос:
root

root

Какую ситуацию вы наблюдаете, насколько снизился интерес наших людей к развлекательным мероприятиям с начала военных действий на Донбассе? Потому что, наблюдая контраст между горем людей на востоке, борьбой наших военных и происходящим в городах, куда не пришла война, в последних – будто «пир во время чумы» - там гибнут, а тут веселятся.
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Ми відчуваємо великий спад активності відвідуваності концертів. Загальна кількість проведення всіх концертів скоротилася більше, ніж на половину. Ця цифра говорить сама за себе.
вопрос:
root

root

Романе, як гадаєте, чи повинен артист, митець відкрито висловлювати свою громадянську позицію та політичні погляди? Чи за нинішніх умов йому краще бути аполітичним, аби не втрачати частину аудиторію? Дякую...
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Ця справа особиста і дуже індивідуальна. Все залежить від виховання.
вопрос:
root

root

Г-н Недзельский, складывается впечатление, что раньше жизнь дворца кипела, а сейчас затихла… Существенно ли ударило по вам отсутствие в Украине концертов российских гастролеров, которые раньше ехали сюда один за другим?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Я би просив шановного дописувача проїхатися повз палац "Україна" і подивитися репертуар на найближчі півроку. Ще життя так не кипіло в палаці "Україна".
Чи суттєво вдарила відсутність російських гастролерів? Не суттєво, трошки. Але дискомфорту ми від цього не відчуваємо.
вопрос:
root

root

Роман, что бы вы хотели изменить в правилах украинского шоу-бизнеса?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Я би хотів його спочатку побудувати, а потім хай інші міняють.
вопрос:
root

root

Як гадаєте, чим пояснюється примітивізм більшості музики і текстів українських поп-виконавців? Пропозиція відповідає запитам слухача, чи слухач стає настільки невибагливим і втрачає смак, бо звідусіль тільки таке й чує? Дякую за відповідь.
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Я би хотів жити в цій країні, з якої мені пише цей дописувач, де він чує зранку до вечора українську музику, яка, на його погляд, є примітивною. Якби в Україні звучало багато української музики, слухач би сам відсіяв: яка музика хороша, яка – погана. 20 років тому львівська маловідома група "Океан Ельзи" була, як п’ять євро до пива, а сьогодні ми бачимо, де є "Океан Ельзи". Таку ж саму аналогію можна провести з будь-яким іншим колективом, який є українським за назвою і за суттю.
вопрос:
root

root

Як вам працювалося за міністра Нищука, а як - тепер, за його наступника? Яких ініціатив та рішень профільного міністерства не вистачає, з вашої точки зору?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
На щастя, Міністерство культури не є профільним міністерством палацу "Україна" і не має жодного відношення до роботи палацу. З міністром Нищуком у нас була дуже плідна співпраця і дуже легко було знаходити спільну мову щодо організації профільних міністерству заходів. На жаль, на сьогодні така практика обірвалася.
вопрос:
root

root

Пане Романе, за вашими спостереженнями, хто більше програв від того, що до нас припинився потік російських артистів, які приїздили раніше: ми чи самі російські артисті? Наскільки для росіян був вигідний український шмат ринку, український слухач, глядач?
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Україна тільки виграла від того, що російські артисті не їдуть. По-перше, гонорари осідають в українських виконавців, по-друге, в ефірі ми починаємо спостерігати динаміку збільшення української музики, і, по-третє, сьогодні ми бачимо народження нових імен. Я вважаю, що російські виконавці більше втратили від того, що позбулися українського глядача.
вопрос:
root

root

Найперше - хочу подякувати Вам за роботу, Ви повернули, в крайньому разі мій, інтерес до Палацу як до культурного майданчика. Скажіть будь ласка чи планується виступ в Палаці не тільки окремих виконавців, але й хорових колективів. Дякую
ответ:
Роман Недзельский
Роман Недзельский
Дякую за високу оцінку моєї роботи. Стосовно хорових колективів – гарна ідея, яка потребує дуже серйозного фінансування. Думаю, після завершення кризи ми повернемося до цього питання.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять