Активный чат
Сашко Положинский
31
8 декабря 2014, 14:00

Сашко Положинский

Музыкант, лидер групп "Тартак" и "Був'є"
вопрос:
root

root

Тартаку - 18 років! Це повноліття:) Що вважаєте головними досягненнями гурту, і які цілі ставите на його "доросле" життя?:)
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Наразі, головне досягнення це те, що ми досі існуємо й продовжуємо творити. От зараз у нас найновіше досягнення, це наша нова програма, яку будемо представляти на концертах до 18-ліття. Найближчі цілі - дати побільше таких концертів і нову програму оформити в альбом. А далі - як бог дасть. :)
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

А щось не видно відповідей ((( як це чат... якщо все по нулям (((
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Чи буває у Вас депресія? Якщо так, то як Ви з нею справляєтесь?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Намагаюся її просто не допускати. Похандрити можу пару днів, але якщо відчуваю, що це може перейти в справжню депресію, силою примушую себе щось робити - і побільше. Допомагає.
вопрос:
root

root

ані лорак та Анастасія Приходько - фактично, два різних світи, два різних полюси. Тож як пояснити, що Приходько може давати концерти бійцям в зоні АТО, а ані лорак, що "виступає для людей", ні? Військові не люди? Чи це аморфність особистості? Викривлення світогляду?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Вибачте, це питання не до мене. Я не можу відповіадти за дії інших людей. Я от теж не виступаю в зоні АТО, і маю для того і причини, і пояснення. Що там відбувається всередині інших артистів - треба питати в них. Зрештою, кожен має право на власну точку зору і позицію, так само, як і кожен має право приймати це чи ні.
вопрос:
root

root

Як думаєш, чи потрібен Україні третій Майдан? Якщо так, то яким він має бути?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Продуманим, підготовленим, бездоганно організованим. І не мусово відбувати на Майдані Незалежності в Києві чи на центральних майданах інших міст. Свій Майдан можна завжди нести у собі.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Які гурти молоді останнім часом для себе відкрив? Взагалі, слідкуєш за новою музикою? Що в ній сьогодні тебе радує, а що бісить?:)
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Буквально вчора на сольному концерті «Фіолету» у Києві почув пару пісень наживо від гурту «П’ятий вимір». Напросився на подарований диск. Сьогодні цей диск слухаю в машині – подобається. З того, що відкрив для себе за останні кілька років, можу відзначити «Кімнату Гретхен», «Юкрейн», цікавий луцький «Ріплей». Це ті, що одразу згадалися. Загалом, в Україні останнім часом з’являється багато цікавої музики, орієнтованої не на український музичний ринок – російськомовної, англомовної. Вона є дуже цікавою, однак мені все ж таки хочеться акцентувати увагу на тих, хто творить не лише цікаву сучасну музику, але й своєю творчістю осучаснює українську мову.
вопрос:
root

root

чи доводилося вам бувати на донбасі під час всіх цих подій, які враження? що думаєте про цю війну?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Не бував на Донбасі і, скажу відверто, побоююся туди їхати. Я взагалі не надто сміливий. Але свідомо наражати себе на небезпеку, коли не впевнений, що від того буде комусь якась користь, взагалі вважаю нерозумним.
Стосовно війни можу сказати те ж саме, що і стосовно будь-якої іншої: простим людям вона не потрібна, навіть якщо вони думають інакше. У сучасному світі будь-яка війна – це реалізація якихось амбіцій або компенсація комплексів якихось політиків або захист чиїхось бізнес-інтересів. Для мене завжди диким було кіношне пояснення поганих вчинків словами «вибач, нічого особистого – це просто бізнес». У реальному житті це звучить ще страшніше. Якщо конфлікт не здатні або не хочуть розв’язати політики, це мусять пробувати робити прості люди. На жаль, наші люди цього робити ще не вміють.
вопрос:
root

root

В новому альбомі Тартака буде ще більше пісень соціального спрямування? Як вважаєш, наскільки зараз такі пісні є актуальними? Чи змінився за цей рік український слухач, чи став більш вибагливим?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Та вони майже всі будуть такими. І справа тут не в продуманій актуальності, а в тому, що саме життя спонукає до написання таких пісень. Частина з них були написані раніше, але ті, які писалися зовсім недавно, самі по собі притягували до себе якісь важливі актуальні теми. Щодо слухача можу сказати, що навряд чи він змінився. Якби ці зміни були би такими, як би хотілося, наприклад, мені, то всі концерти українських музикантів проходили б із повними аншлагами, а радіо і телеефірний простір були би заповнені українськими піснями.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Привіт ) Як почуваєшся з бородою? ) З чим пов'язана зміна іміджу ;) І ще деякі люди чекають все ніяк не дочекаються, коли поголишся )
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Привіт. З бородою тепло і звільняється трохи додаткового часу. Є певні незручності, до яких поступово звикаю. Зміна іміджу сталася випадково: кілька днів не мав змоги поголитися, а потім думаю – зима йде, час вже реалізувати давнє бажання проходити якусь зиму з бородою. Сподіваюся, протримаюся до весни, а навесні таки захочу поголитися. І ще скажу, що деякі люди просять-благають не голитися і відвішують мені всілякі компліменти, який я класний, стильний, мужній, сексуальний, молодий тощо з бородою. :)
вопрос:
root

root

Як гадаєте, чи має право за нинішніх умов український артист лишатися аполітичним?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Гадаю, що кожна людина за будь-яких умов має право лишатися аполітичною. Це – її право, це її вільний вибір. Однак, на мою думку, в умовах, коли політика впливає на життя кожного з нас, коли вона здатна впливати не лише на стан нашого гаманця, але й на стан нашого здоров’я, коли політика вривається в особисте життя людини, нав’язує їй свої рішення, пріоритети, цінності, коли політика навіть штовхає людей на смерть або на вбивство, ховатися від неї, не звертати на неї уваги, абстрагуватися просто нерозумно. Я люблю діяти розумно.
вопрос:
root

root

Почему-то не сомневаюсь,что Вы достаточно много читаете.Не могли бы назвать три-четыре(может быть пять) знаковых для себя художественных и философских произведений? Или просьба просто указать своих любимых авторов. Спасибо
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Буквально вчора відповідав на питання, які 5 книжок я прочитав за останній час, які я міг би порадити людям, скористаюся своїми відповідями, щоб відповісти Вам. Рей Бредбері «451 градус за Фаренгейтом», Улас Самчук «Марія. Віднайдений рай. Чого не гоїть вогонь», Валерій Шевчук «Роман юрби», Мічіо Кайку «Фізика майбутнього» і Владислав Івченко «Найкращий сищик імперії на службі приватного капіталу». Перших трьох авторів знаю і люблю, читав їх багато, і все прочитане готовий настійно рекомендувати кожному. «Фізику майбутнього» просто рекомендую для загального розвитку і для спроби зазирнути у завтрашній день, можливо, й для того, щоб зробити правильний вибір шляху сьогодні. А книга Владислава Івченка – просто класна, тому я рекомендую її всім, бо її легко і цікаво читати, вона додає гарного настрою та оптимізму.
вопрос:
root

root

Як оцінюєш новопризначеного міністра культури? Чи задоволений роботою попереднього міністра Нищука? Взагалі, на твою думку, якою має бути державна політика у сфері культури?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Я до В’ячеслава Кириленка ставлюся непогано, але той факт, що він раптом вирішив займатися культурою України, став для мене доволі дивним і дещо неприємним відкриттям. Раніше за В’ячеславом мною такого не помічалося. Впевнений, це – не найгірший варіант, але й не найкращий. У даному випадку я би вже краще залишив на посаді Євгена Нищука. Я вже не раз казав і в тому числі особисто Євгенові, що я би волів бачити на посаді міністра культури не артиста, а функціонера – людину, яка знає, як організовувати і стимулювати культурне життя. Євген, мушу визнати, виявився кращим на цій посаді, ніж я очікував, але не так завдяки своїм професійним якостям, як моральним і вольовим. А хочеться все ж таки, щоби всі відповідальні посади, в тому числі в царині управління культурою, віддавали не натхненним та порядним патріотам, а порядним патріотичним професіоналам. Загалом, щодо державної політики в сфері культури можу сказати те саме, що й щодо всіх інших напрямків суспільної діяльності: захищайте все своє, що потребує захисту, підтримуйте тих, кому потрібна підтримка, заохочуйте тих, хто може щось вартісне робити і не заважайте тим, хто вже успішно робить.
вопрос:
root

root

Днями Козак систем випустили пісню "Битим склом", яку свого часу написав ти. Чому "Тартак" не захотів її виконувати, адже вона у вашому стилі - патріотична, палка, надихаюча?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Просто я пишу пісень трошки більше, ніж може вмістити репертуар «Тартака». У нас і так постійні проблеми із тим, що пісень, які хочеться заграти на концерті значно більше, ніж дозволяють час і сили. Крім того, не хочеться постійно цитувати самих себе в якихось музичних ходах, фрагментах. Тому часто буває таке, що мої пропозиції щодо створення нових пісень не завжди викликають ентузіазм з боку музикантів «Тартака». Щодо пісні «Битим склом», то хлопці з Kozak System зробили її інакше, ніж я уявляв. Можливо, навіть гарніше. А Ельвіра своїм співом додала таких інтонацій, яких я навіть уявити не міг. Тому мене, звичайно, трошки підтискує «жаба», що цю пісню співатиму не я, але я з превеликим задоволенням її слухаю. Вчора пізно ввечері десь годину слухав її на повторі. Оце мене тільки той англійський текст на початку трошки напрягає, але мені вже пообіцяли ексклюзивну версію без нього.
вопрос:
root

root

В одному із інтерв"ю ти назвав себе головним деспотом в гурті "Тартак". Сильно строїш хлопців? Чи з твоїм переїздом до Луцька їм вже стало легше дихати? :-)
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Ага, їх построїш! То ще питання – хто кого більше. Просто я все ж лишаю за собою право остаточного рішення, і коли маю можливість приймати рішення не демократичним способом, сповна її реалізовую. Ото й весь мій деспотизм. А з моїм переїздом до Луцька для музикантів «Тартака» нічого не змінилося. Якщо мені треба когось дістати, я це прекрасно роблю через інтернет або мобільний зв'язок.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Праз сумныя падзеі на ўсходзе Ўкраіны беларусы і ўкраінцы сталі адчуваць сябе па-сапраўднаму братамі. У Беларусі больш увагі звяртаюць на ўкраінскую культуру. А заадно і прыглядзеліся да сваёй: вышыванкі, курсы беларускай мовы і многае іншае. Не так даўно з аншлагам прайшоў канцэрт "Океана Ельзи" (дзе, праўда, у слухачоў адбіралі ўкраінскія сцягі), на мінулым тыдні паспяхова адыгралі ў Мінску "Ролікс". Ходзяць чуткі, што "Скрябін" збіраецца ў Беларусь. Калісьці Вы казалі, што не выступалі ў Беларусі, бо выезды за мяжу даюцца гурту цяжка. Ці не пераадолееце зараз цяжкасці дзеля яднання суседніх народаў? :) Іншымі словамі, ці не наведаеце Мінск з першым за гісторыю "Тартак" канцэртам?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Чесно кажучи, колись давно ми мали виступ в Мінську, але якийсь дуже поспішний. Нас організатори терміново відправляли на потяг, заради чого переставили навіть в концерті з хедлайнерської позиції на розігріву. Сам я дуже люблю білоруську музику, підтримую приятельські стосунки з Лявоном Вольськім, завжди люблю послухати щось новеньке, чого раніше не чув. І сам залюбки виступив би і виступав би в Білорусі, якби мав таку можливість. На жаль, ми й в Україні не навчилися самі собі концерти організовувати, тож і щодо виступів у Білорусі мусимо чекати конкретних пропозицій від організаторів. А як ні – то приїжджайте Ви до нас.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

ЧТО ТЫ САШКО ТАК РВЕШСЯ В ЭВРОПУ??? что тебе что-то дадут бесплатно??? ЕВРОПА ПОСЛЕДНИЕ ШТАНЫ С ТЕБЯ СНИМЕТ И БУДЕШЬ ТЫ украина - КАК ЛАТВИЯ РАЗУТАЯ РАЗДЕТАЯ И ВСЯ В ДОЛГАХ!!!
вопрос:
root

root

Добрий день, Сашко! Ти - досить активний користувач інтернету та фейсбуку зокрема, спілкуєшся з багатьма людьми, як я помітив. Скажи будь ласка, чи були в тебе випадки, коли інтернет-знайомство переросло в дружбу чи то плідне співробітництво в реальному житті?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Так, я в інтернеті познайомився з багатьма цікавими людьми, з якими і співпрацюю, і спілкуюся, і навіть товаришую. Вважаю, в цьому відношенні інтернет великим і корисним благом.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Які зараз у стосунки у вас із хлопцями-втікачами ) з Бумбоксу
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Ми рідко бачимося і особливо не спілкуємося, але якщо випадково зустрічаємося, здається, раді одне одного бачити і пики не відвертаємо. Принаймні номери телефонів хлопців у мене є, при нагоді можу й зателефонувати. Щоправда, нагод особливих і немає, ото хіба на концерт 11 грудня їх запросити?
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Для чого було створювати "Був"є", якщо є більш популярніший "Тартак"?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Я вже десь сьогодні відповідав, що пишу трохи більше пісень, ніж «Тартакові» потрібно. Плюс – у Луцьку в мене багато вільного часу, то чого б його не витрачати ще й на те, що я особливо люблю? Плюс – цікаво попрацювати з новими музикантами, яким цікаво попрацювати зі мною. Плюс – вже є люди, яким «Тартак» подобається окремо, а «Був’є» – окремо.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Відвідуючи концерти ) я завжди порівнюю виконавців із Вами ) І згадую те, як на концертах Ви по три-чотири години просто неймовірно підриваєте народ і випромінюєте енергію ) Це не всім вдається ) не всі можуть так. На цій енергії та на репертуарі гурту - тримаються концерти ;) Дякую ;) 11 грудня буду в Атласі
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Про чотири години – це вже Ви загнули. Три – бувало, три з хвостиком – теж, здається, було. Але щоб чотири! Щось я такого не пригадую. Але Ви приходьте, приходьте… :)
вопрос:
root

root

Добрый день! Как Вам удаётся держать баланс между планированием и вдохновением (как в жизни,так и в творчестве)? Часто ли на концертах в воинских частях просят исполнить "Мій лицарський хрест"?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Щодо балансу, то тут все просто: якщо можна уникнути планування, то я його уникаю, але якщо вже щось заплановано, перенести неможливо, а натхнення немає, тоді на морально-вольових. Щодо виступів у військових частинах, то ми в частинах ще не виступали, а на концертах для військових і самі включаємо в обов’язкову програму «Лицарський хрест». Щоправда, віднедавна у нас з’явилася дійсно суто військова пісня «Висота/Ніхто крім нас» – пошукайте в інтернеті, якщо ще не чули. Скачати можна тут: http://tartak.com.ua/diskografyia/pisni-dlja-oznajomlennja/vysota-nihto-krim-nas
вопрос:
root

root

А чи буде пісня "Почуй мене" у студійному записі???
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Ми плануємо. Але коли вона буде – сказати поки не можу.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Дуже люблю вашу групу , самі з друзями створили теж власну групу , хотілиб зробити на вас кавери , але нажаль таблуатури на вас нема , чи думали ви над ідеєю про " майстер класи " в ютубі , так як це зробив Андрій Марків , і чи можлива ваша допомога починаючим музикантам у бажані грати на якихось музичних фестивалях
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Щодо музичних фестивалів, то поки ми самі нічого не організовуємо, то й навряд чи можемо комусь допомогти туди потрапити. Часом у мене питають якихось порад, кого би можна було запросити, тоді я озвучую певні рекомендації, основані на моїх власних смаках. Ото тільки проблема, що сподобатися мені не так вже й просто. Мені треба, щоб і пісні подобалися, і щоб люди професійно їх виконували, і щоб я був певен, що на живому виступі все звучатиме і виглядатиме на пристойному рівні. А взагалі, бажаю Вам натхнення і наполегливості. А щодо каверів, то дійсно професійні музиканти повинні вміти самостійно вирішувати питання з «табулатурою». ;)
вопрос:
root

root

Чому ще досі не одружений? Чи не думав про те, аби завести сім"ю, дітей?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Не думав. Точніше – не надумав. Тому й неодружений. Та й яка нормальна жінка довго витримає такого, як я. А ненормальну – я й сам не витримаю.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

У Тартака багато інтимної лірики. Що за цим криється? Ви коли-небудь були одружені чи маєте дружину можливо? У Вас є діти?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Дружини не мав, не маю, про дітей нічого не чув. Та й лірика моя зовсім не інтимна. Нічого такого, що не можна винести на загальний розсуд, у ній немає.
вопрос:
root

root

Від початку Революції Гідності пройшов вже рік. Що для вас змінилося за цей рік? Які здобутки приніс Майдан Україні? Тоді ваша активна участь участь у Майдані якось вплинула на ваше життя зараз?
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
За цей рік я втратив кількох людей, яких знав, любив або поважав. Ще я втратив деякі ілюзії, а також набув багато життєвого і філософського досвіду. Щодо здобутків, нічого сказати не можу, бо для мене на Майдані стояли трошки інші цілі, і я бачив дещо інші шляхи їхнього досягнення.
вопрос:
root

root

Привіт,Сашко) Коли приблизно вийде альбом твого проекту "Був'є"??? Дякую за відповідь)
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Ми дуже сподівалися закінчити альбом «Був’є» до кінця цього року, але раптом я переключився на підготовку нової програми до 18-річчя Тартака, тому закінчення студійної роботи над альбомом «Був’є» перенеслося на невизначене «потім». Дуже хочеться до кінця зими його не лише записати, але й оприлюднити. Чи вдасться це нам – час покаже.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

зробіть спільну пісню з Фіолетом)
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
У нас із Фіолетом є спільна пісня - “Вагомі Слова”. До речі, вчора виконували її разом на концерті в Києві.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Привіт Сашко ) Опиши, яке це відчуття, коли твоє геніальне дітище - вже повнолітнє? Ми ж з Тартаком виросли разом ) Дякую
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Ну, я б не називав це “дітище” геніальним. Просто класне. ;) А щодо відчуттів — та нічого особливого. Хіба тільки тягар років, досвіду та відповідальності перед прихильниками.
вопрос:
root

root

Добрий день,Олександр!) В мене таке питання...чи буде пісня "Усе,що є" у новому альбомі??? Дякую за відповідь заздалегідь) Чекаємо у Кривому Розі з концертом!:)
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Доброго дня! В новій програмі точно буде, а щодо альбому, то якщо ми його запишемо, то буде також.
вопрос:
y.sirenko

y.sirenko

Доброго усім дня!! Дякую за надану можливість. моє питання просте -яка з Ваших пісень автобіографічна? дякую за творчість!!!
ответ:
Сашко Положинский
Сашко Положинский
Кожна, якоюсь мірою. І жодна, якоюсь мірою. Дякую за питання і будь ласка!:)

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять