Для кого стане уроком "казус Мосійчука"

18 сентября 2015, 09:14обновлено 3 августа 2018, 01:15
Генпрокуратура довела, що вміє тримати в таємниці слідчі дії, не допускати витоку інформації, діяти рішуче та оперативно.

Евгений Магда

"Казус Мосійчука", за яким тягнувся шлейф скандалів різного ступеня гучності, буде непоганим уроком для його колег-законодавців. У історії українського парламентаризму перегорнуто чергову сторінку. Ігоря Мосійчука затримали просто у приміщенні Верховної Ради після отримання переконливої згоди його колег-законодавців та помітної розгубленості на обличчях радикалів.

Про це пише кандидат політичних наук, директор Центру суспільних відносин Євген Магда у статті для ТСН.

видео дня

Генеральна прокуратура довела, що спроможна тримати в таємниці слідчі дії, не допускати витоку інформації, діяти рішуче та оперативно. "Казус Мосійчука", за яким тягнувся шлейф скандалів різного ступеня гучності, буде непоганим уроком для його колег-законодавців. Цікаво, що за його притягнення до відповідальності проголосували у повному складі фракція "Самопомочі" та кілька депутатів-членів "Свободи", яких важко запідозрити у надмірних симпатіях до Порошенка, який показав, що спроможний до рішучих дій у діалозі з Верховною Радою.

Долю парламентарія від РПЛ 18 вересня має вирішувати Печерський суд, того ж дня його колеги-однопартійці зберуться на позачерговий з'їзд. Олег Ляшко у звичній манері вже встиг звинуватити Володимира Гройсмана у погрозах на власну адресу, а Петру Порошенку приписати демонстрацію керівникам держави фальсифікованого порно, очевидно, за участю Олега Валерійовича. Зауважу, що українське суспільство в питаннях порно-скандалів все ще цнотливе, і передбачити напевне його реакцію на подібні викриття складно.

Що стосується притягнення до відповідальності депутата-хабарника, то це суспільству може сподобатися. І необхідність боротьби з корупцією, і запит на сильну руку може знайти асиметричну відповідь. Не виключаю, що зменшиться кількість депутатських автографів під вимогою змінити генерального прокурора — натяки в Україні добре розуміють і досвідчені парламентарії, і депутати-новачки.

Чи буде парламент голосувати більш якісно та консолідовано? П'ятниця цього не покаже, але вже наступний пленарний тиждень, який розпочнеться 6 жовтня, повинен дати відповідь на багато питань. До того часу може змінитися і чисельність фракції РПЛ, і риторика самого Олега Валерійовича, який завбачливо наголосив, що не захищатиме Мосійчука, якщо той вчинив злочин. Очевидно, що багато парламентаріїв від різних фракцій почнуть поводити себе більш стримано, а от зі скасуванням депутатської недоторканості як такої можуть бути проблеми.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Наши стандарты: Редакционная политика сайта Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Мы используем cookies
Принять