Активный чат
Павел Розенко
22
21 ноября 2013, 14:15

Павел Розенко

бывший вице-премьер-министр Украины по вопросам социальной политики
вопрос:
root

root

Що буде з євроінтеграцією України?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Залишилося чекати недовго. Остаточне рішення щодо підписання Угоди, судячи з усього, буде ухвалюватися вже у Вільнюсі. Без вирішення питання усунення наслідків вибіркового правосуддя в Україні шанси на підписання Угоди є, але вони – мізерні. Тоді про подальший євроінтеграційний розвиток та зміни у житті наших громадян будемо говорити вже за нового президента, за нової влади. Переконаний, що євроінтеграційний рух України вже не зупинити. Тут є лише питання часу: або це буде реалізовано зараз, або в 2015-му з новим президентом України.
вопрос:
root

root

Шановний Павле, добрий день! Чи можливо в Україні сьогодні підняти зарплати, стипендії, пенсії і ціни до рівня Німеччини і організувати всю роботу так як в Німеччині, щоб було вигідно працювати на Україну, а не на закордонного чи європейського дядю? Дякую!
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Безумовно, говорити про те, що після підписання асоціації ми одразу ж досягнемо рівня життя Німеччини, є некоректним і неправильним. Угода про асоціацію дає лише шанс Україні досягти цього у майбутньому, і лише від нас самих залежить, чи цей шанс буде використаний, чи вкотре змарновано.
вопрос:
root

root

Як ви оцінюєте імовірність того, що питання Тимошенко ще вирішиться до саміту - в останній момент?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Безумовно, мені б хотілося вірити в це, але ймовірність такого варіанту я оцінюю не більше, ніж в 3-5%.
вопрос:
root

root

Павло Валерійовичу, які у вас враження після сьогоднішнього голосування в залі? І що тепер? Можна не мріяти про успіх саміту для України?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
У мене не було жодних ілюзій щодо результатів голосувань у ВР євроінтеграційних законів. Я ще півроку тому говорив, що Янукович буде реалізовувати план підписання Угоди з ЄС без вирішення одного питання – звільнення Юлії Тимошенко. Власне, події останніх днів повністю підтверджують цей сценарій. Сьогодні були проголосовані зміни до закону про вибори. Сподіваюся, що так само у найближчі дні буде проголосований закон про прокуратуру у новій редакції, і до Вільнюса ми підійдемо з одним невирішеним питанням. І вже безпосередньо у Вільнюсі ЄС буде ухвалювати рішення, чи підписувати за таких умов асоціацію з Україною, чи ні.
вопрос:
root

root

Як так сталося, що Янукович виявився головним євроінтегратором країни, а опозиція незрозуміло де була і що робила..?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Судячи з останніх подій в Україні, мені дуже важко назвати Януковича "головним євроінтегратором". На сьогоднішній день я б, скоріше, говорив, що президент є головним гальмом для євроінтеграції. Але, незважаючи на це, УДАР буде робити все, щоб Україна надалі інтегрувалася до ЄС, в першу чергу, досягала високих європейських стандартів рівня і якості життя в країні.
вопрос:
root

root

Як би ви оцінили рівень соціального захисту українців сьогодні?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Безумовно, на незадовільному рівні. Тут виникли сьогодні два основні питання. Перше – мізерний рівень зарплат, пенсій, соціальних допомог в Україні. Але до цієї традиційної проблеми, на жаль, додалася ще одна – невчасна виплата навіть цих мізерних коштів. Переконаний, що соціальна політика відкинута на 20 років назад. Сьогодні заборгованість із соціальних виплат складає від трьох місяців до півроку. Україна такої ганьби вже не бачила щонайменше 15 років. Персональну відповідальність за такий негативний стан несе і прем’єр-міністр України, і міністр соціальної політики Наталія Королевська, і мністр фінансвів Юрій Колобов.
вопрос:
root

root

Доброго дня, пане Розенко. Чи не вважаєте Ви, що до світової кризи у числі інших чинників призвело перевиробництво товарів, а надто застарілих технологій і моделей? Яким чином законодавство України повинно заохотити підприємців і олігархів у тому числі і до створення новітніх технологій і до збереження навколишнього середовища? Дякую за відповіді. З повагою, ДРІ.
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Так, я згоден із Вашою тезою. Основною причиною такої технологічної відсталості України я бачу відсутність стратегії розвитку нашої держави. В першу чергу це стосується геополітичного вибору. Понад 20 років Україна топчеться на місці, як в політичному, так і економічному плані. З одного боку, нашими підприємствами виробляється якийсь продукт, гроші заробляються, натомість доля цих грошей мало кому відома. Зарплати мізерні, і технології також не змінюються. Простіше кажучи, Україна просто розграбовується. Саме тому той процес євроінтеграції, який ми всі зараз переживаємо, все-таки дає шанс Україні рухатися вперед і змінювати, як правила гри в політиці, так і рухатися до нових технологій, модернізованого виробництва, європейського рівня життя наших громадян.
вопрос:
root

root

Каковы шансы, что Кличко будет единым кандидатом от оппозиционных сил на выборах-2015?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Питання єдиного кандидата від опозиційних сил на президентських виборах є принциповим для партії УДАР. Ми послідовно відстоюємо тезу, що вже в першому турі президентських виборів опозиційні сили мають продемонструвати єдність, об’єднати всі зусилля навколо єдиного кандидата в президенти. Безумовно, наша команда зробить усе, щоб єдиним кандидатом від опозиційних сил став саме Віталій Кличко. І підстави стверджувати це у нас сьогодні є, очевидно. За усіма соціологічними дослідженнями, лише Віталій Кличко сьогодні здатен перемогти Віктора Януковича зі значним відривом. В залежності від опитувань – це 15-20% у другому турі. І таку динаміку й надалі ми будемо підтримувати.
вопрос:
root

root

Каковы реальные заслуги оппозиции в том, что, похоже, Украина таки получит ассоциацию с ЕС?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Заслуга опозиції і партії УДАР в євроінтеграції, в першу чергу, полягає в тому, що європейський вибір – це наше переконання, це наші програмні цілі, це та теза, з якою ми рухалися під час виборчої кампанії. З одного боку, нам дуже приємно, що нам вдалося переконати владу рухатися в європейському напрямку. З іншого – я поки не був би занадто оптимістичним щодо асоціації з Європейським союзом, адже на сьогоднішній день всі питання, які стояли перед Україною, ще до кінця не вирішені. А, отже, доля підписання Угоди з Європейським союзом також не вирішена до кінця.
вопрос:
root

root

Ваш прогноз - якою буде президентська кампанія (спокійною, млявою чи гарячою, брудною тощо)? Хто має найбільше шансів перемогти на виборах 2015 року?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Президентська кампанія буде однозначно дуже важкою і напруженою. Це буде, можливо, одна із найгостріших кампаній за всю історію незалежної України. Владі й персонально Віктору Януковичу є що втрачати. Вони обросли розкішшю. Вони обросли монопольним бізнесом в Україні та будуть намагатися зберегти все це і після 2015 року. Будуть намагатися зберегти все це за будь-яку ціну. Але ми готові до цього, впевнені у своїх силах і у своїй майбутній перемозі.
вопрос:
root

root

ви не шкодуєте, що пішли в раду? чи відчуваєте реальну можливість на щось впливати в країні? від чого найбільше втомлюєтеся в українській політиці?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
У будь-якого рішення є свої плюси та мінуси. Безумовно, раніше у мене було більше свободи у діях, висловлюваннях, позиції. Було менше відповідальності за сказане і зроблене. Участь у політичному процесі – це своєрідне самообмеження, втрата певної частини свого власного суверенітету. Але, з іншого боку, це справді можливість впливати на рішення, а, отже, і впливати на ситуацію в країні, зокрема, в її соціальній політиці. Безумовно, в опозиційних політиків таких можливостей набагато менше, ніж у представників партії влади. Але все одно вони є. І я максимально намагаюся їх використати, в даний момент – щодо зміни соціального законодавства. Я, за своїм характером, взагалі намагаюся ні про що не шкодувати. Я зробив свій вибір, це моє рішення, і треба рухатися вперед, реалізовувати всі свої ідеї, не стояти на місці та ні про що не шкодувати.
вопрос:
root

root

Всі здебільшого говорять про позитиви від асоції та ЗВТ з ЄС. Чи не могли б ви пояснити ризики, які виникнуть для України разом із цим?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Я би сказав лише про один ризик – ризик продовження коливань між двома векторами розвитку. У мене немає переконання в тому, що навіть у разі підписання угоди з ЄС Україна справді стане на європейський шлях розвитку. У мене є відчуття, що нинішня влада буде використовувати цей факт лише як кон’юнктуру роботи з суспільством, розширення свого електорату, а не для системних змін в країні, в економічній та соціальній політиці. Такі хитання між Заходом та Сходом ні до чого доброго не призведуть. Якщо будемо знову демонструвати свою непослідовність, а проєвропейську риторику не підкріпимо проєвропейськими діями в напрямку демократії, розвитку економіки, посилення соціального захисту населення, ризики нестабільності в Україні будуть лише зростати.
вопрос:
root

root

Скажіть відверто, чи прагне (щиро!) опозиція звільнення Тимошенко та її повернення в активне політичне життя країни?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Не хочу говорити за всю опозицію. Скажу лише за УДАР. Дуже багато доводиться чути, що Юлія Тимошенко є конкурентом для нас і буде заважати в майбутній президентській кампанії. Хочу спростувати ці тези і сказати, що Юлія Тимошенко не є конкурентом для нас, не є супротивником. Вона є нашим соратником у боротьбі з нинішньою владою. Віталій Кличко неодноразово говорив про це протягом останніх двох років. Ми робили і будемо робити надалі все, щоб Юлія Тимошенко була на свободі і приєдналася до активної боротьби з нинішньою владою в ім’я процвітання і подальшого розвитку України.
вопрос:
root

root

Як на події в сесійній залі реагують Кокс і Квасьневський, які за всім спостерігали?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Як представники Європейського союзу, безумовно, ці люди роблять все для того, щоб Угода про асоціацію з ЄС у Вільнюсі все ж таки була підписана. Вони переживають. Вони допомагають. Вони проводять сотні зустрічей для цього. І, звичайно, переживають, якщо щось на цьому шляху не вдається зробити. Ці люди реально роблять багато чого в плані підтримки євроінтеграційних процесів в Україні. Їм варто з одного боку подякувати за ці зусилля, з іншого – поспівчувати через те, що аж занадто багато часу доводиться втрачати в іноді безплідних та безрезультативних дискусіях в Україні.
вопрос:
root

root

Чому Рада затягла до останнього із євроінтеграційними законами? Чому опозиція нічого не зробила?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
В опозиції є лише близько 180 голосів у Верховній Раді. Якби цього було достатньо для ухвалення рішень у ВР, ми б виконали всі вимоги щодо підписання угоди ще рік тому. Всі закони були б проголосовані, і Україна спокійно дивилася б у своє майбутнє. Але для ухвалення рішень у ВР треба 226 голосів, і без голосів ПР жодного рішення ми прийняти і ухвалити не можемо. Прична затягування – лише в одному: ПР відверто затягує цей процес. Коли у них є відповідні вказівки "згори", все ухвалюється швидко і якісно. А коли такої вказівки немає, ми гаємо час і не приймаємо жодних рішень.
вопрос:
root

root

Якими ви бачите російсько-українські відносини в разі підписання Угоди з ЄС?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Сподіваюся на те, що вони будуть конструктивними і добросусідськими. І не варто зважати на ту риторику, яка лунає сьогодні з вуст різноманітних експертів та деяких політиків на російських телеканалах. Це все емоції. Те ж саме ми чули, коли до ЄС приєднувалася Польща, Чехія та інші країни Східної Європи. Після підписання Угоди емоцій вщухнуть, відновиться нормальний діалог і взаємовигідна співпраця між двома країнами.
вопрос:
root

root

Павло, чи продовжиться, на ваш погляд, співпраця із МВФ?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
На моє глибоке переконання, відновлення діалогу з міжнародними інституціями, в тому числі з МВФ, можливе лише у випадку відставки нині діючого уряду. Адже до уряду Азарова довіри вже немає, в першу чергу, через те, що Кабінет міністрів України не виконує ті зобов’язання, які свого часу сам на себе взяв. Микола Азаров сьогодні на засіданні Уряду звернувся до опозиції з проханням прокоментувати так звані вимоги МВФ до України. Дуже дивно виглядає ситуація. Таке враження, що Азаров просто не знає, що робити в нинішній економічно важкій ситуації в Україні. Тому відповідь на це у мене для Азарова лише одна: "Не знаєте, що робити з МВФ – подайте у відставку. Не займайте чужого місця. Можливо, прийде інша людина на Вашу посаду, яка знає, що потрібно Україні, як і де залучити додаткові ресурси для зростання української економіки".
вопрос:
root

root

Уважаемый Павел, меня часто поражают Ваши явно заказные оценки "текущего момента", политики Украины и России, нашего дальнейшего "вектора развития"... Не верю, что Вы из-за непрофессионализма сами запутались и вводите в заблуждение других. Ниже привожу наиболее точную, с моей точки зрения, оценку политики России в отношении Украины. Она явно не согласуется с Вашими оценками. Опровергните, пожалуйста, этот анализ. Ведь если прогноз полностью сбудется, то Нас ждут очень трудные времена. "Политика России очень понятна и прагматична: если Украина на "птичьих" правах и в ущерб России интегрируется с ЕС, то Россия сама интегрируется с ЕС, причем напрямую, без Украины! 1) Посмотрите как ЕС и Россия дружно вышвырнули Украину из торговли Российским газом. Украина из страны-транзитера превратилась в страну-импортер а Российского газа через ЕС. Украина поменялась с ЕС местами. Теперь ВСЕ скидки на газ и совместные газовые проекты в ЕС, а Украина только оплачивает эти проекты заоблачными ценами на газ. 2) Россия строит военные корабли в Франции, а не Украине. Очевидно, что Россия будет сближать свой военно-промышленный комплекс с ЕС и снова Украину уберут уже из торговли оружием. 3) Совсем заглох "Морской старт". Очевидно загнется и космическая область на Украине. 4) Умрут не начавшись проекты по выпуску региональных транспортных самолетов АН148, АН158, военно-транспор тных - АН72, транспортных - АН125 "Руслан" и т.д. 5) Умрет ВСЯ промышленность Украины, работающая на Россию... P.S.И пусть не обижаются на меня "национал-патриоты". Мои прогнозы основаны на здравом смысле. РОССИЯ НА ПРЯМУЮ БУДЕТ ИНТЕГРИРОВАТЬСЯ С ЕС А НЕДОЕВРОПОЙ В ЛИЦЕ УКРАИНЫ. РОССИЯ И ЕС ВЫВЕДУТ УКРАИНУ ИЗ ВСЕХ СФЕР СОВМЕСТНОГО ПРОИЗВОДСТВА".
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Я згоден абсолютно з оцінкою того, що попри войовничу риторику Росія досить активно працює і здійснює спільні проекти як з ЄС, так і з НАТО. Саме тому нам потрібно менше рефлексувати на відверто антиукраїнські випади російських політиків і так само активно просуватися й інтегруватися до Європейського союзу. Саме тому УДАР буде робити все, щоб Угода про асоціацію між Україною та ЄС у Вільнюсі була підписана.
вопрос:
root

root

Добрий вам день. Скажіть будь-ласка,коли ж нарешті переглянуть наслідки великої приватизації?Скільки ще можна виживати? Чому так нахабніє еврейська громада України і які ваші думки щодо чергової річниці Помаранчевих подій?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
А Ви просто подивіться, хто здійснював цю так звану "велику приватизацію", і хто зараз володіє реальною владою в Україні – це одні й ті самі люди. Тому про перегляд приватизаційних процесів за нинішньої влади годі й думати.
вопрос:
root

root

В Министерстве юстиции, практически ликвидирован отдел по выполнению решений ЕСПЧ, решения ЕСПЧ Украиной не выполняются. Оппозиция молчит или не знает? Вы хотите заслушать министра на эту тему?
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Це болісне для України питання. Сьогодні рішень ЄСПЧ за позовами українських громадян до нашої ж держави ухвалено на суму, яка перевищує декілька мільярдів гривень. Ми знаємо про це, ми знаємо про те, що українська влада не збираэться виконувати ці рішення, і неодноразово з трибуни ВР я особисто говорив про це. Вплинути на виконання рішень з боку опозиції, безумовно, дуже важко. Але ми будемо робити і надалі все, щоб рішення як ЄСПЧ, так і українських судів по соціальних питаннях виконувалися вчасно і в повному обсязі.
вопрос:
root

root

.Вот поправки к НК про Кличко....скажите , а что не принято важные документы подписывать каждый лист , визируя тем самым так документ? А подпись в конце дркумента всегда предполагает возможность замены внутренних листов.Это даже знают в младшей группе детсада. Со стороны вы выглядите смешно со своими заявлениями о фальсификации...Посмотрел лист решения сената США, там каждая строка пронумерована, что делает невозможным каких либо подмен. И вот так вы безответственно работатете?............Дайте ответ.
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
Так звана "поправка Кличка" вносилася не представниками нашої фракції. Ми знаємо, хто реально стояв за внесенням цієї поправки, хто вимагав прийняття цього закону, хто особисто контролював голосування представників ПР та комуністів у Раді. Додам лише одне: спроба вивести з президентської гонки Віталія Кличка не вдалася і зазнала фіаско. Віталій Кличко є громадянином України, проживає в Україні і не має жодних обмежень щодо висунення на посаду президента України. І всі спроби завадити цьому будуть і надалі марними.
вопрос:
root

root

як ви думаете чи буде суд над комуністами за скоені злочини
ответ:
Павел Розенко
Павел Розенко
На мій погляд, долю політичних сил та політиків в Україні мають вирішувати не суди, а українські громадяни. Саме у нас є можливість під час виборів висловитися щодо доцільності або недоцільності перебування тієї чи іншої політичної сили у владі. Комуністи перебувають сьогодні при владі разом із ПР лише тому, що за них проголосувала значна кількість українських громадян. Тішить лише одне – що навіть у тих людей, які проголосували за них, уже відкриваються очі, і люди побачили, що замість боротьби з олігархами, яку декларувала на словах КПУ, насправді у ВР вона цих олігархів обслуговує. Люди бачать цю зраду комуністів. Якби вибори відбувалися сьогодні, КПУ, переконаний, не була б представлена у ВР. Рейтинги цієї політичної сили суттєво впали і продовжують падати далі.

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять