StarsМода и красотаГороскопРецептыПриметыЗдоровьеПоздравленияКино и сериалыШоуЛайфхакиСонникЖизньПраздники

Бути на рівні. Розповідь волонтера про бійців АТО, які знають як "розмовляти" з ворогом

7 июня 2016, 12:33обновлено 3 августа 2018, 01:19
Нашим хлопцям під Красногорівкою і Мар'їнкою бракує тепловізорів у розвідці, і на опорних пунктах.

Український військовий

За кілька тижнів як вони мали зайти на свої позиції, ворожа сторона про це знала. Це було видно по посиленню їхніх позицій, які укріплювалися, не маскуючись.

Про це волонтер проекту "Повернись живым" Дар'я Бура пише на сторінці руху у Facebook.

видео дня

Їх зустріли, як і всі нові бригади: обстрілами і активністю диверсійно-розвідувальних груп. Щоб одразу відчули, де вони опинилися.

Майже два тижні нова 10-та окрема гірсько-штурмова бригада (ОГШБ) знаходиться на передовій в районі Мар'їнки — Красногорівки. На жаль, у бригаді за такий короткий строк на передовій вже знають, що таке втрати. Але й ворог також відчув, що зайшли хоч і новачки, але влучні.

Та новачки вони лише на цій ділянці фронту. Хоча 10-та ОГШБ молода (створена у жовтні минулого року), але військові, які бачили війну у Дебальцевому, точно знають, як "розмовляти" з ворогом.

Бійцям цієї бригади дісталася одна з найактивніших ділянок передової: відстань до ворожих позицій — від 300 метрів до 1 кілометра — говорить сама за себе. До того ж, що менша відстань, то небезпечніша діяльність ДРГ. А там, де, здавалося б, легше, бо ворог далі, ділянка танконебезпечна.

Військові не скаржаться ні на що. Вони у бойовому настрої. Єдине, чого не можуть не попросити — нічна оптика. Бракує тепловізорів і у розвідці, і на опорних пунктах. А ще, снайперам потрібні тепловізорні приціли. До цього стимулює ворог, який посилює роботу своєї розвідки і снайперів. Наші ж повинні бути на рівні.

Минула доба довела, що і нам в тилу потрібно активізуватися для допомоги. Вночі в районі Красногорівки і Мар'їнки працювали ДРГ. А обстріли зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів стали буденними, не лише в цьому районі. Але так би хотілося, щоб до цього ніхто не звикав.

Щоб придбати хоча б по одному тепловізору, який коштує 2500 долл. і тепловізійному прицілу за 3150 долл. треба починати працювати вже зараз.

Дар'я Бура

https://www.facebook.com/daria.bura.35

Проект "Повернись живим"

Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій

Всі реквізити і контакти тут: https://tr.im/savelife51

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Наши стандарты: Редакционная политика сайта Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Мы используем cookies
Принять