StarsМода и красотаГороскопРецептыПриметыЗдоровьеПоздравленияКино и сериалыШоуЛайфхакиСонникЖизньПраздники

Не просто средство передвижения. На Донбассе ротному сил АТО нужен автомобиль — волонтеры

30 августа 2016, 15:44обновлено 3 августа 2018, 01:20
На войне задача легковой машины становится жизненно важной, отметили активисты.

Машины, иллюстрация

В зоні АТО на Донбасі одному з ротних 8 батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади (ОГШБ) для кращого захисту лінії оборони, яку йому довірили, потрібен автомобіль.

Про це йдеться на сторінці спільноти волонтерів "Повернись живим" в Facebook.

видео дня

В то й же час активісти підкреслили, що на війні задача легкового авто стає життєво важливою, тому тут його перестаєш сприймати, як просто засіб пересування.

"Саме від наявності машини часто залежить, чи зможуть хлопці покинути місце обстрілу, чи встигнуть евакуювати пораненого, чи привезуть боєкомплект так швидко, щоб встигнути дати відповідь ворогу. Машини часом рятують бійців, "прикриваючи собою", — розповіли вони.

По їх словам, ротний, якому потрібне авто, молодий і амбітний, в нього є плани і ідеї, є задуми, про які він не розповідає навіть при особистій зустрічі.

"До речі, у багатьох фанатичних, подекуди з дитячим максималізмом, військових загострене відчуття відповідальності. Під час обстрілу чи бою йому потрібно встигати скрізь — і там, де стріляють, і там, де дають "отвєтку". Він не хоче перекладати виконання задач на когось іншого", — написали волонтери.

Відсутність маневреної машини кілька тижнів тому завадила ротному наздогнати тих, хто підключається до противника під час бою, але з тилу.

Сам він говорить, що загалом ситуацій, коли потрібна тиха і зручна машина, багато, хоча б для того, щоб переміщатися між ключовими точками, щоб зменшити шанси викрити себе і найелементарніше — щоб пересуватися по своєму сектору, не на БМП ж їздити весь час.

"Ціна легковій маневреній машині на війні — життя. А насправді Mitsubishi L200, яку ми б хотіли придбати для ротного, коштує 2 тис. доларів. На одних вагах ця сума, — цілком посильна для нас усіх, і життя одного або декількох бійців. Хіба може бути вибір?", — додали активісти.

Дар'я Бура

https://www.facebook.com/daria.bura.35

Проект "Повернись живим"

Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій

Всі реквізити і контакти тут: goo.gl/DA0w49

Фото:facebook.com/backandalive

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Наши стандарты: Редакционная политика сайта Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять