StarsМода и красотаГороскопРецептыПриметыЗдоровьеПоздравленияКино и сериалыШоуЛайфхакиСонникЖизньПраздники

Вперше в Україні. "Інтерактивна школа творчого вчителя" від видавництва "Ранок"

8 декабря 2016, 14:07обновлено 3 августа 2018, 01:22
Результати вдосконаленої сесії Інтерактивної школи показали величезне зростання популярності та затребуваності проекту серед вітчизняних освітян.

Вперше в Україні. "Інтерактивна школа творчого вчителя" від видавництва "Ранок"

Нещодавно невгамовне та креативне видавництво "Ранок" запустило в ротацію черговий навчальний проект для українських педагогів. Йдеться про Інтерактивну школу творчого вчителя, яка діє абсолютно безкоштовно у форматі вебінарів для усіх бажаючих підняти свій педагогічний професійний рівень.

Школа працює із періодичністю раз на чверть, при цьому навчальна сесія триває 12 днів. Start-up проекту відбувся навесні 2016 року, а вже у жовтні результати першої у новому 2016/17 навчальному році вдосконаленої сесії Інтерактивної школи показали величезне зростання популярності та затребуваності проекту серед вітчизняних освітян.

видео дня

Так, за інформацією видавництва "Ранок", до осінньої сесії долучилося 8850 учасників від українських шкіл. Для довідки, в Україні функціонує 17 000 шкільних навчальних закладів. Тож майже 50% навчальних закладів зацікавилися новою освітянською програмою видавництва "Ранок". І це не дивно, адже впродовж кожного навчального дня Інтерактивної школи творчих вчителів у режимі on-line на найактуальніші запитання педагогів відповідали професіонали — експерти в різних галузях, автори, які працюють над створенням підручників та посібників "Ранку" та методисти, залучені до роботи креативним видавництвом. Фахівці допомагали українським вчителям організувати й удосконалити навчальний процес.

Програма вебінарів базується, в першу чергу, на запитаннях, поставлених саме педагогами. Запитання вчителі можуть надіслати під час заповнювання анкети учасника, а також в режимі on-line протягом занять. Кількість учасників одного навчального сету необмежена. Уже зафіксована максимальна — 900 педагогів. І це далеко не межа. В організації роботи однієї сесії був задіяний 51 спікер, а також 7 технічних фахівців, що займалися супроводом. Організацію вебінарів підтримують 7 навчальних редакцій. При цьому в один день працювало від 3 до 12 доповідачів. Вебінари розраховані на прослуховування вчителями від початкових до старших класів з усіх предметів, передбачених програмами для загальноосвітніх навчальних закладів, а також вихователями, завідувачами та методистами дошкільних навчальних закладів.

За словами директора видавництва "Ранок" Віктора Круглова: "Ідею створення школи для творчих вчителів видавництво "народило" разом із педагогами. Усе почалося у 2014 році, коли "Ранок" ініціював всеукраїнський інтерактивний марафон. Марафон, організований "Ранком" у співпраці з експертами Інституту педагогіки НАПН України та авторами провідних видавництв, відбувся двічі, у 2014 і 2015 роках, та настільки сподобався вітчизняним педагогам, що вони почали вимагати розширення проекту. Небайдужі педагоги наполягали на частіших та продуктивніших зустрічах з професіоналами. Тож ми вирішили відкрити Інтерактивну школу на постійно діючій платформі", — коментує Круглов.

"Незважаючи на великі витрати, які "Ранок" повністю бере на себе, Інтерактивна школа буде працювати допоки діє наша компанія. Єдине, що може статися з проектом, це його вдосконалення та покращення", — додає директор видавництва.

Інтерактивна школа творчих вчителів не має аналогів в Україні. Важливо, що усі записи її вебінарів розміщені у вільному доступі на сайті interactive.ranok.com.ua. Кожен бажаючий може отримати їх в будь-який час. Отримати інформацію про наступні сесії, а також поставити питання працівникам "Ранку", зацікавлені користувачі можуть в соціальних мережах на сторінках видавництва та на офіційному сайті видавництва ranok.com.ua. Очікуйте початок зимової сесії 9 січня 2017 року.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Наши стандарты: Редакционная политика сайта Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять