Андрій Шараскін ("Богема"): доки існує російський імперський проект, Україна в небезпеці

1 февраля 2017, 17:56обновлено 3 августа 2018, 01:23
"Динаміка майданів іде по експоненті. Тому все буде швидко", — вважає голова правління ГО "ДІЯ".

Андрій Шараскін ("Богема")

На сайті "Главред" відбувся чат із головою правління громадської організації "Державницька ініціатива Яроша" Андрієм Шараскіним ("Богемою"). Спілкуючись із читачами, він розповів, які існують альтернативні мінському безпекові проекти з врегулювання ситуації на Донбасі, кому вигідна війна на сході країни, коли Україна зможе почуватися в безпеці, яким буде третій Майдан (якщо буде), а також як і від чого відволікається увага суспільства "мовними суперечками".

Подаємо стенограму чату з Андрієм Шараскіним.

видео дня

Сергей Громов:Оскільки Ви є керівником саме громадсько-політичного крила Руху, то до Вас таке (не військове) питання: чи вже існує якась конкретна програма "ДІЇ"? Якщо представники "ДІЇ" прийдуть до влади, то які практичні кроки в першу чергу будуть зроблені для зміни системи управління державою?

Андрій Шараскін ("Богема"):Програма існує. Найближчим часом буде анонсування практичних кроків. А найголовніше в системі управління державою — приведення у відповідність до функціональних завдань усіх гілок влади, чітке розмежування обов'язків виконавчої, законодавчої та судової влади.

Володимир Ххх:Зрадник України сидить на Банковій! Може, варто зібрати представників держав, у яких Росія анексувала території і зробити новий "мінський формат"? Дякую.

Андрій Шараскін ("Богема"):Альтернативні безпекові проекти вже втілюються. Серед них — Балто-чорноморський та Кавказький пояс.

Андрій Шараскін ("Богема")

Terenko_S.:Ваша оцінка ситуації під Авдіївкою та в Авдіївці станом на сьогоднішній ранок (31 січня, — Ред.)? Чому бойовики та їхні московські керівники так вчепилися в цю точку і саме зараз?

Андрій Шараскін ("Богема"):Саме зараз відбувається засідання Штабу УДА. По завершенню ми будемо більш чітко розуміти ситуацію.

LLmila:Якщо Росія посилить збройний наступ на окуповану частину Донбасу, чи повернетесь ви на війну? Якщо так то у якому військовому формуванні?

Андрій Шараскін ("Богема"):Не тільки я, а й величезна кількість побратимів і тих, хто перебуває в оперативному резерві у складі Української добровольчої армії.

Олексій Лисков:Чи будуть створені осередки ГО "ДІЯ" та окремий підрозділ УДА в м.Бердянськ та м.Запоріжжя? З повагою, друг "Азов" (колишній боєць та волонтер 5 бату та колишній командир підрозділу 18 бату ДУК в м.Бердянськ). Дякую за відповідь.

Андрій Шараскін ("Богема"):Друже "Азов", ініціативна група Запорізької області вже працює.

Zoyi:Чи підтримуєте ви ідею блокади ЛНР і ДНР? Думаєте, це спрятиме зростанню прихильності місцевих до української влади? І чи чесно це по відношенню до тих, наприклад, літніх людей, які в тому жахітті доживають свого віку, не маючи змоги звідти поїхати?

Андрій Шараскін ("Богема"):Ми виступаємо за якомога швидше врегулювання законодавчого поля щодо відносин із тимчасово окупованими територіями. Провідник уже подав відповідне депутатське звернення до голови Верховної Ради.

Андрій Шараскін ("Богема")

Vasyl:Розкажіть, будь ласка, яких масштабів, за вашими даними, досягла проблема контрабанди на Донбасі? Хто найбільше заробляє на війні?

Андрій Шараскін ("Богема"):Контрабанда вигідна обом сторонам. Потік товарообігу стабільний, узгоджений та добре прикривається.

y-grek:Який сенс оголошувати на Донбасі "режими тиші", якщо вони жодного разу так і не виконувалися? Хто зацікавлений щоразу у зривах цих домовленостей, якщо об'єктивно?

Андрій Шараскін ("Богема"):Українська сторона постійно демонструвала виконання "режиму тиші". І зі свого боку виконувала всі домовленості.

ostap_g.:Якими є найбільші помилки, яких припустилося українське командування за минулий рік? Були ситуації у 2016 році, які дозволяли нарешті закінчити весь цей жах?

Андрій Шараскін ("Богема"):Воєнних варіантів завершення війни у 2016 році не було.

Nina27:Як ви гадаєте, чи здатна Україна самотужки подолати нинішню біду, без допомоги будь-яких міжнародних партнерів? Адже ніхто нічого не робить просто так, кожен переслідує свій інтерес і прагне "відкусити потрібний йому шмат" від України...

Андрій Шараскін ("Богема"):Ми повинні максимально консолідувати внутрішні сили України. Тільки після об'єднання всіх демократичних, націоналістичних середовищ України ми зможемо знайти справжніх партнерів.

Андрій Шараскін ("Богема")

Lora:Нещодавно в Краматорську був створений Рух опору. Розкажіть, будь ласка, більш детально, що саме являє собою цей Рух опору і рухи опору в цілому.

Андрій Шараскін ("Богема"):Це — позаполітичне об'єднання національно-патріотичних сил в ефективну структуру, де головними завданнями є територіальна оборона, партизанський рух та військово-патріотичне виховання.

Олексій Лисков:Як знайти ініціативну групу в Запорізькій області?

Андрій Шараскін ("Богема"):Контакти Центрального штабу: koordcentrkyiv@gmail.com.

Сергей Громов:Де можна ознайомитись з програмою "ДІЇ", чи вона поки не публічна?

Андрій Шараскін ("Богема"):В роботі.

Nina27:Як може бути так, що Україна, армія якої є гола й боса, яка постійно випрошує допомогу зброєю, є в десятці (!!!) найкрупніших експортерів зброї у світі?

Насправді Україна — одна з найперспективніших і найсильніших держав світу у недалекому майбутньому.

Андрій Шараскін ("Богема")

Wrangler:Як би ви оцінили сьогоднішні протестні настрої в суспільстві, чи бути третьому Майдану? Тим більше за умов, коли у нас будь-яку купку протестувальників одразу називають "агентами Кремля", а в кожній акції протесту (навіть із правильними й справедливими гаслами) одразу бачать проплачений Кремлем мітинг...

Андрій Шараскін ("Богема"):Динаміка майданів іде по експоненті. Тому все буде швидко.

Wrangler:Дивлячись на те, що відбувається зараз у внутрішньому та зовнішньому житті країни, як ви гадаєте, чи отримала країна ту владу, якої прагнув Майдан?

Андрій Шараскін ("Богема"):Передусім Майдан прагнув справедливості і сили права. Маємо — право сили.

Wrangler:Чи буде Дмитро Ярош брати участь у наступних президентських виборах?

Андрій Шараскін ("Богема"):Ярош — наш президент!

Marichka:Андрію, що ви думаєте з приводу "мовних суперечок", чи справді вони є аж такими принциповими і нездоланими? Адже ви, як ніхто інший, знаєте, що на передовій під "Градами" пліч-о-пліч однаково сміливо захищають Україну і російськомовні, і україномовні хлопці, і ті, що суржиком говорять. Дякую за відповідь.

Андрій Шараскін ("Богема"):Найважливіше — шукати точки об'єднання.

mister_X:Насколько велик риск, что Донбасс навсегда останется "выжженной землей", непонятной "серой зоной", в которую уже не вернется прежняя довоенная жизнь?

Андрій Шараскін ("Богема"):Попереднім довоєнним життя на Донбасі точно не буде ніколи. Мусимо зробити висновки та розбудувати там сучасний економічно потужний регіон.

Андрій Шараскін ("Богема")

y-grek:Чи не є війна в Україні та війна в Сирії просто маленькими частинами великого "пазлу", в який бавиться Кремль, та, якщо це дійсно так, то яка тоді в нього більш глобальна ціль

Андрій Шараскін ("Богема"):Доки існує російський імперський проект, Україна не може бути в безпеці.

Kleo:Наскільки дії київської влади, за вашими оцінками, сприяють тому, аби мешканці окупованих територій і Криму, і Донбасу прагнули бути в складі України? Чи, навпаки, дедалі більше відштовхують їх?

Андрій Шараскін ("Богема"):Як тільки ми вирішимо питання інформаційного забезпечення українським контентом тимчасово окуповані території та Крим, ситуація зміниться.

dim-dim:Пане Андрію, чи не вважаєте ви, що болючими темами мови, скасування чи перенесення свят, релігії тощо, які піднімаються саме зараз, просто відволікають увагу від найбільш кричущих проблем? Бо на це народ завжди "клює", причому занурюється в тему з головою й не бачить ніц довкола. Війна третій рік триває! Так, це проблема. Хтось на цій війні добре заробляє і не бажає її припинення! Так, це теж проблема. В країні всюди крадій на крадієві, а корупція процвітає як ніколи попри всі "фасадні" кроки! Так, і це проблема! Пенсіонерів просто перетворили на злиднів, і це ще не найжахливіше дно для них! Це проблема також! То чому в нас починають не з того???!! Які свята та святкування, які філософські дискусії... То встигнеться, коли не будуть бухати гармати й не будуть гинути щодня наші відважні хлопці.

Андрій Шараскін ("Богема"):Погоджуюся, друже.

Андрій Шараскін ("Богема")

Rika:Чим принципово "ДІЯ" відмінна від "ПС" сьогодні? І що все-таки стало основною причиною розколу й виходу Яроша з "ПС"?

Андрій Шараскін ("Богема"):"ДІЯ" консолідує в своїх лавах не тільки націоналістів. Найголовніший критерій — активна громадянська проукраїнська позиція. Тому це не "правий", а, радше, правоцентристський рух.

Fargo:Як гадаєте, чи будуть бої зосереджені на окремих точках (Авдіївка, Світлодарська дуга...), чи почнуть "розповзатися" за іншими напрямками? За якими саме?

Андрій Шараскін ("Богема"):Основним вектором докладання зусиль має бути деокупація українських земель.

Fargo:З чим ви пов'язуєте нинішню активізацію бойових дій на Донбасі, зокрема, під Авдіївкою? Навіщо ця ескалація і саме зараз потрібна Москві?

Андрій Шараскін ("Богема"):Це демонстрація своєї військової переваги. Маю впевненість, що Збройні Сили України готові найближчим часом змінити хід цієї війни.

Андрій Шараскін ("Богема")

Joker:Які зараз стосунки між ГО "ДІЯ" та "Правим сектором"? Чи є співпраця за якимись напрямками, чи дороги розійшлися остаточно і зовсім?

Андрій Шараскін ("Богема"):Ми співпрацюємо і готові до співпраці з усіма проукраїнськими організаціями національно-патріотичного спрямування.

Joker:Андрію, як часто ви та провідник буваєте на фронті, коли були востаннє?

Андрій Шараскін ("Богема"):Провідник практично весь час проводить на передовій. Як керівник відділу по взаємодії штабу УДА я буваю на фронті в межах визначених завдань.

Galyna Nestryga:Організація "ДІЯ" веде активну роботу в регіонах. Чи не збираєтеся ви йти у велику політику, маючи такий потенціал і амбіції?

Андрій Шараскін ("Богема"):"Політика — це те, що стосується всіх". Аристотель

Aleksandr Kovalenko:Андрію, скільки вже існує осередків "ДІЯ"? У скількох областях?

Андрій Шараскін ("Богема"):Фактично осередки працюють у 21 області України.

Андрій Шараскін ("Богема")

Lina Savchenko:Андрію, слава Україні! Знаю, що у Вас нещодавно народився син. Бажаю здоров'я малюку, нехай росте щасливий! Побільше Україні козаків! :)

Андрій Шараскін ("Богема"):Героям слава! Дякую!

Виктория Подоляк:Готова ли ваша партия в случае непредвиденных обстоятельств реально взять власть в руки и ответственность за страну?

Андрій Шараскін ("Богема"):У нас ще нема партії. Проте достатньо відповідальних людей, які є висококласними спеціалістами в різних галузях державного управління.

Денис Виноградов:Вибачайте, будь ласка, за мою російську. После всего, что пришлось Вам пережить за последние три года, нет желания спрашивать о том, что огорчает больше всего. Хочется узнать, что придает сил, и что больше всего вселяет оптимизм? Наверняка, не только мне это интересно.

Андрій Шараскін ("Богема"):Все більше людей розуміють, що конкурентна модель розвитку суспільства себе вичерпала. Натомість майбутнє за солідаристською моделлю, де буде важливо досягнення результату спільними зусиллями.

Андрій Шараскін ("Богема")

Фото Інни Соколовської

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Наши стандарты: Редакционная политика сайта Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Мы используем cookies
Принять