Лукаш потребовала освободить Минюст и пригрозила чрезвычайным положением

27 января 2014, 03:23обновлено 3 августа 2018, 01:04
Министр юстиции требует освободить здание Минюста немедленно.

Баррикада возле Минюста

Министр юстиции Елена Лукаш потребовала от активистов "Спільної Справи" немедленно освободить захваченное ими здание Минюста.

Видео и текст телевизионного обращения Лукаш публикуют "Подробности".

видео дня

Министр, в частности, заявила, что в случае, если ее требование не будет выполнено, она обратится к Совету национальной безопасности и обороны с требованием обсудить введение в Украине чрезвычайного положения.

Приводим полный текст обращения на языке оригинала:

"Тільки що у місті Києві так званими протестувальниками захоплена одна з будівель Міністерства юстиції України.

Цинізм ситуації полягає в тому, що вона була захоплена якраз у той час, коли відпрацьовувались останні правки до закону Про зміни до Конституції України і повернення Конституції України в редакції 2004 року.

Робоча група по врегулюванню кризи працювала сьогодні на експертному рівні цілий день і переймалася двома питаннями: питаннями амністії та питаннями внесення змін до Конституції України. Саме під час цієї роботи вночі невідомі битами розбили скло і захопили будівлю Міністерства юстиції України.

Останнє, що бачили жінки-співробітниці Міністерства юстиції України, як битами трощаться фотокартки і особисті речі, які знаходяься в цих приміщеннях.

Одночасно в приміщенні з‘явилась вода, щоб був чудовий каток. Я, учасник робочої групи з врегулювання сьогоднішньої ситуації, буду змушена звернутись до президента України з проханням припинити перемовини у разі, якщо будівля Мін'юсту не буде звільнена невідкладно, і перемовникам не буде надано шанс мирного врегулювання конфлікту.

Також якщо будівля Міністерства юстиції не буде звільнена миттєво, я буду змушена звернутись до своїх колег - членів Ради національної безпеки та оборони - з вимогою обговорити введення надзвичайного стану в цій державі.

Я звертаюсь до послів, представників дипломатичних місій та консулів подивитись, що робиться, під егідою яких європейських цінностей знищується наше європейське майбутнє, і засудити будь-які прояви агресії.

Міністерство юстиції - мирне міністерство, ми налаштовані на пошук компромісів та спільних рішень. Саме до цього я закликаю українську опозицію, українську владу і всіх, хто мене зараз чує".

Отметим, что активисты, захватившие здание Минюста, заявляли, что хотя проверить, не готовится ли министерством введение чрезвычайного положения в Украине.

Лидер "УДАРа" Виталий Кличко пытался убедить их покинуть здание, но к нему не прислушались.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Наши стандарты: Редакционная политика сайта Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Мы используем cookies
Принять