"Права справа" стала на заваді планам ФСБ із дестабілізації ситуації на Луганщині

13 августа 2016, 08:00обновлено 3 августа 2018, 01:20
Українські патріоти оприлюднили істинні цілі російських спецслужб щодо Плотницького.

Игорь Плотницкий

6 серпня, в день замаху на главу самопроголошеної ЛНР Ігоря Плотницького, було створено міжвідомчу слідчу комісію, до якої увійшли представники "генпрокуратури", МВС і МДБ ЛНР. "Генпрокурор" ЛНР дав вказівку порушити кримінальну справу за статтями "зазіхання на життя державного діяча" і "замах на життя двох і більше осіб, скоєне у небезпечний способів групою осіб за попередньою змовою". За словами керівника центру по зв'язках з громадськістю МДБ ЛНР Євгенії Любенко, зараз тривають оперативно-розшукові заходи, а також експертно-криміналістичні дослідження

Паралельно зі створенням "міжвідомчої слідчої комісії" силових структур ЛНР, 6 серпня російські куратори створюють власну "слідчу комісію". За повідомленнями місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права справа", співробітники російської "слідчої комісії" розквартировані в готелі "Дружба" обласного центру.

видео дня

Подальший розвиток подій показав, що співробітники ФСБ мають намір використати факт замаху на Плотницького у своїх цілях. За задумом співробітників російських спецслужб, глава "республіки" внаслідок отриманих під час теракту поранень оголошується недієздатним. Вся повнота влади в ЛНР передається "міністру" МДБ Леоніду Пасічнику.

8 серпня ФСБ починає реалізацію свого сценарію. В російських ЗМІ з'являються повідомлення про погіршення стану здоров'я Плотницького. Примітно, що напередодні,7 серпня, бойовики і російські ЗМІ запевняли, що Плотницький виписаний з обласної лікарні і в найближчі дні, "швидше за все, навіть у понеділок" зможе повернутися до роботи.

Проаналізувавши повідомлення місцевих джерел, наближених до силових структур ЛНР, аналітвідділ "Правої справи" приймає рішення про оприлюднення інформації про характер роботи та функції "слідчої комісії", і просунення цієї інформації у найближче оточення Плотницького.

8 серпня об 11.00 "Права справа" оприлюднює повідомлення, в якому йдеться про те, що представники ФСБ наполягають на збереженні існуючого стану речей, коли Плотницький і Пасічник залишаються на своїх місцях, а в подальшому — передачі всіх владних повноважень Пасічнику.

Після оприлюднення цієї інформації з'являється повідомлення так званого "міністра охорони здоров'я" ЛНР Лариси Айрапетян — коханки Плотницького, про те, що він живий і здоровий.

— Дійсно, було кілька ушкоджень, які не загрожують життю і здоров'ю. Проте вся необхідна допомога була своєчасно надана в повному обсязі, — розповіла Айрапетян.

За словами "міністра", навколо стану здоров'я Плотницького в ЗМІ з'явилася велика кількість інсинуацій.

— Все це чутки. Вказувати конкретні пошкодження я не буду з міркувань лікарської етики — це питання особистого життя, — сказала вона.

Ця заява Айрапетян заперечує і спростовує повідомлення російських ЗМІ про погіршення стану Плотницького. А незабаром після оприлюднення заяви "міністра" про задовільний стан здоров'я "глави республіки", з'являється аудіозапис самого Плотницького, в якому він повідомляє, що у нього все гаразд і він наразі на перев'язці.

Роблячи цю заяву, Плотницький фактично рятує собі життя, бо чудово розуміє, що тимчасова недієздатність, яку у найближчі години мають оголосити російські куратори, може означати для нього не лише політичну, а й фізичну смерть.

З цього моменту російські ЗМІ беруть перерву в інформуванні про стан здоров'я "глави" ЛНР. Втім, ввечері того ж дня з'являється заява одного з провідників кремлівської політики на Донбасі — Сергія Лаврова. Глава МЗС РФ заявив, що Москва стурбована тим, що наразі відбувається на Донбасі, в тому числі і замахом на Плотницького.

Примітно, що з 6 серпня, моменту замаху, і до вечора 8 серпня, офіційну Москву не турбував стан здоров'я Плотницького. Лише після оприлюднення інформації "Правої справи", заяв Айрапетян і самого Плотницького про задовільний стан глави "республіки", поява яких була реакцією на повідомлення "Правої справи" про роботу у Луганську "слідчої комісії" з числа працівників спецслужб, офіційним структурам РФ стає зрозуміло, що гра ФСБ з дестабілізації обстановки на тимчасово окупованих теренах Луганської області провалена.

У разі фізичної ліквідації Плотницького працівниками ФСБ (офіційною версією бойовиків була б смерть "глави республіки" від поранень несумісних з життям), Росія звинуватила б Україну у відході від Мінських зобов'язань і порушенні домовленостей між спецслужбами самопроголошених "республік" і України щодо ненападу на перших осіб держав підписантів мінських домовленостей.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Наши стандарты: Редакционная политика сайта Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Мы используем cookies
Принять