StarsМода и красотаГороскопРецептыПриметыЗдоровьеПоздравленияКино и сериалыШоуЛайфхакиСонникЖизньПраздники

Волонтери проекту "Повернись живим" вже зібрали на АТО 100 мільйонів гривень

21 декабря 2016, 18:15обновлено 3 августа 2018, 01:22
Віталій Дейнега хотів позмагатися за ювілейний внесок.

За два з половиною роки роботи волонтери фонду "Повернись живими" зібрали понад 100 млн грн для допомоги українським військовим. Межу у 100 млн зборів було подолано сьогодні, 21 грудня.

Про це після чату на "Главреді" засновник фонду Віталій Дейнега повідомив на своїй сторінці у Facebook.

видео дня

За кілька годин до того Віталій написав: "Колись я сказав, що ми зберемо 100 000 000 грн. Люблю коли мої прогнози збуваються. … Скільки зібрано прямо зараз (100.000.125,82. — Ред.) і куди витрачено ви завжди можете подивитися в нашій звітності (http://savelife.in.ua/report-cash). Далі це вже питання часу. В цьому році ми перейдемо психологічну позначку і сума наших зборів стане дев'ятизначною", — повідомив він.

У "Повернись живим" зазначають, що більше "фінансових" цілей ставити не будуть.

"Я не буду ставити більше фінансових цілей. Зберемо ми мільярд? Не знаю. Це не важливо. Важливим є те, скільки життів ми врятуємо і як вплинемо на хід бойових дій. А ми вплинемо, точніше вплинули вже. І це лише початок", — каже волонтер.

Віталій пропонував вже цього тижня всім разом перетнути межу у 100 мільйонів і "позмагатися" за почесний 100-мільйонний внесок. "Хоча, буду чесним, це місце постараюся зайняти я особисто. Мої 10 000 стоять в нашій звітності першими. І я докладу трохи зусиль, щоб мій внесок закрив цю історію. І почав нову. Залишайтеся з нами. Адже хто врятує одне життя — врятує світ", — зазначив він.

Нагадаємо, 10 травня 20014-го року, засновник фонду "Вернись живим", київський айтішник Віталій Дейнега розмістив на свій сторінці в Фейсбуці пост, в якому повідомив, що віддає на потреби української армії власні 10 тисяч гривень, і закликав долучатися до підтримки військових своїх знайомих.

Поступово до збору коштів почали підключатися незнайомі люди, і волонтерська ініціатива почала набирати обертів. Так було зібрано перші 100 тисяч.

На початку волонтерська група займалася бронежилетами, і перед їх відправкою малювали на них герб України і писали "Повернись живим". Так і народилася назва фонду.

Організація росла, і змінювалася ситуація на фронті. І поступово прийшло розуміння, що бронежилети, каски, продукти харчування — це, добре, але для того, щоб воїни насправді повернулися додому живими, потрібно щось більше.

Так прийшла думка про тепловізори — які дають можливість помітити ворога до, а не після. Особливо, важливу роль тепловізори зіграли під час операції в Донецькому аеропорту, при виході з Дебальцевого, і контратаках в Авдіївській промзоні і зараз допомагають зберігати життя на Світлодарській дузі.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Наши стандарты: Редакционная политика сайта Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Мы используем cookies
Принять