Уволенный за сепаратизм житомирский "святой Николай" устроил потасовку

27 декабря 2018, 05:01
На роль святого уже найден другой актер.
"Святой Николай" Руслан Мороз / скриншот из видео
"Святой Николай" Руслан Мороз / скриншот из видео

В Житомире исполнявшего роль Святого Николая журналиста Руслана Мороза уволили из-за подозрений в сепаратизме. Журналист отреагировал на увольнение агрессивно, стал оскорблять и толкать предъявивших ему претензии.

Об этом сообщила глава управления культуры горсовета Нина Рябенко, передает УНИАН.

"После неприемлемой ситуации, имевшей место 23 декабря, мы решили, что работать в домике Святого Николая Руслан Мороз не будет. Мы уже нашли другого актера на роль Святого Николая", - сказала Рябенко.

видео дня

Видео конфликта с Морозом выложила член исполнительного комитета горсовета Вера Гринишина. "Напоминаю, что Мороз является членом нескольких пророссийских организаций в городе, в частности - пресс-секретарем "Русского содружества", - отметила Гринишина.

Хочу прокоментувати інформацію щодо інциденту у будиночку Святого Миколая. Вчора, 23 грудня ми з родиною були на Різдвяному ярмарку і я побачила, що в резиденції Святим Миколаєм працює відомий у місті прихильник руского міра Руслан Мороз. Нагадую, що Мороз є членом кількох проросійських організацій у місті, зокрема – прес-секретарем "Русского содружества". Також Мороз активно захищає сепаратиста Муравицького, якого судять у Житомирі за державну зраду. Мене це здивувало і я вирішила поцікавитись хто прийняв рішення, що під виглядом традиційного українського різдвяного святого з дітьми спілкується відвертий сепаратист. На моє запитання "Хто прийняв таке рішення?" Мороз відреагував агресивно і відверто неадекватно. Я не цитуватиму весь цей потік бруду і образ на свою адресу та адресу моєї доньки. У відео можете побачити все і скласти свою оцінку. Він почав мене штовхати і штурхати. Після цього Мороз заблокував вихід із будиночка і не випускав мене із дочкою. Свідком цього була заступник начальника управління культури міської ради Наталія Марчук, яка теж не могла змоги вийти із будиночка. З цього приводу я написала заяву у поліцію. Я вимагаю від Житомирської міської ради дати оцінку такій "роботі" Святого Миколая та звільнити Мороза. Мені не зрозуміло, чим керувались, коли його наймали на роботу, на мою думку він ідеологічно та психологічно не може її виконувати. З дітьми повинна працювати людина із проукраїнськими цінностями. Також очікую на реакцію правоохоронців на інцидент. Якщо ми хочемо виграти гібридну культурну війну з Росією, ми повинні почати із очищення власного міста.

Опубликовано Vera Grynyshyna Понедельник, 24 декабря 2018 г.

Ранее в преддверии дня святого Николая в Национальном агентстве по вопросам противодействия коррупции напомнили, что чиновники, которые получат подарок на сумму более 1921 гривны, должны будут вернуть его назад.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.

Наши стандарты: Редакционная политика сайта Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Мы используем cookies
Принять